обещанието на Дива :)

Публикувай отговор
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли
Мнения: 941
Регистриран на: 06 Яну 2014, 17:26

Re: обещанието на Дива :)

Мнение от Ванчето »

Дива, здравей!
Сетих се още неща за които ми е интересно да питам...
Като казваш, че новия план по същество е същия с различия в грамажите, това какво значи: повече или по-малко?
И още нещо... Какво е състоянието на кожата след свалянето на тези доста килограми? Полагаш ли специални грижи за нея?
Никога не е късно за ново начало!
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра
Мнения: 2131
Регистриран на: 28 Окт 2010, 07:49

Re: обещанието на Дива :)

Мнение от cvety_rz »

Адмирации и за Дива, че този път успява :524 Мога да кажа само, че си добър и насърчителен пример за това, че отслабването е възможно и за хора с повече наднормени килограми като мен.И мен ме интересува как стои въпроса с кожата ?
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
diva

Re: обещанието на Дива :)

Мнение от diva »

Здравейте, момичета!
Цвети, благодаря ти за поздравленията :)
Сега на въпросите...
Новият ми план е с леко увеличение на мазнините и на почти всички протеини. Някои от зърнените и бобовите са увеличени, други с леко намаление. Някои зеленчуци са повече, други по-малко, но като цяло там почти няма промени. Промяната е с около 10%.
Плодовете ми са същите, като пак са само за закуска. Новото е, че мога да имам десерти :) до два пъти седмично, само на обяд. Избрах си и вече го опитах - кисело мляко с малини, ванилия и стевия. От групата на мазнини си избирам най-често орехи, та в деня с десерт си ги слагам в млякото с малини :) Ами... вкусно е. Но пък разбрах нещо- мисля, че не са ми липсвали сладките неща. А каква зависимост само имах към тях... :221 Каквото и да е, било в миналото. СЕГА е друго и мисля за днешния си план и начин на хранене.
Когато мине етапа за редукция /когато се случи, не искам да мисля за срокове, въпреки, че имам някакви очаквания за декември ;)/ще има етап, в който искам да се науча как да продължа нататък, за да задържа постигнатите резултати. От сега си мисля, кои неща бих могла да си запазя като хубави навици. Но за това... като му дойде времето. Сега се опитвам и може би успявам да се настройвам за днешния ден, да приемам всичко, което се случва с мен, в мен. Промените са много повече от очакваното. Промените не са само на телесно ниво, те са /може би/ по-съществени в начина ми на мислене, на възприемане на храната, на начина на приготвяне на храната и на самото хранене.
На въпроса за кожата...
В началото, може би след около месец - месец и половина от Началото, се огледах в едно огледало в един магазин. :( Бях страшно разочарована от това, което видях. Имах усещането, че всичко виси... За секунди ми мина еретичната мисъл - аджеба, не си ли бях добре, нямах си такива провиснали неща, е в повече си имах, ама поне не висеше чак така... Ужасена говорих с диетолога и той ме успокои, че някои неща ще се пооправят. Тогава започнах много редовно да се мажа с разни мазила за стягане, въпреки, че бях получила съвет, че няма да се получи нищо. Бях редовна около месец, после разредих тези неща, а в последните седмици не ми стига време за това. Това, което забелязвам е, че нещата не са толкова зле и дори се подобриха, но не вярвам да е от мазането. Преди 3-4 седмици ми се стори че ръцете, в горната част, като ги вдигна сякаш всичко виси :( Получих съвет, че може с личен треньор да се изготви някаква програма със силови упражнения, но не и самоинициативи. Да, но в Ловеч не ми е известно такова място с треньори... Значи остава варианта с изчакването. От 3-4 дена се заглеждам пак в тия проблемни места... Май не е толкова, колкото беше ;)
За сега оставам с надеждата и вярата, че диетологът ми е прав и след време всичко ще си е наред. Мисля, до две седмици, като си вляза в някакъв по-ежедневен ритъм /че лятото много динамика ми се случи/, да възстановя мазането, поне да си доизразходя купените мазила ;) :) Освен това, ще нормализирам и ежедневното си движение - разходки, колоездене, а и смятам да включа кростренажора /стига е събирал прах на терасата/.
А сега да се пофукам ;) - днес бях на "панаир" - семейно събиране при свекър и свекърва :) Бях "желязна". Носих си кутийките, които снощи си подредих, за всичките хранения през деня. Беше толкова лесно :) Ама и всички забелязаха промяната в мен :954 :954 :954
Сега отивам да спя... имам нужда.
Лека нощ! :922 :922 :922
Аватар
Kleo
Вятър в косите...
Мнения: 15467
Регистриран на: 20 Авг 2010, 10:00
Местоположение: София

Re: обещанието на Дива :)

Мнение от Kleo »

БРАВО, ДИВА !!! :326
Синът ми е на 18. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :) Виждам се отново майка.
diva

Re: обещанието на Дива :)

Мнение от diva »

Здравейте, мили момичета!
За мое най-голямо съжаление ще кажа, че... оная лентичка, долу под поста, е най-хубавото, което ми се случи, но... не е актуална. За съжаление не успях да запазя постигнатото и... сега съм пак на старта. Не е от значение дали са 97, 98 или 95...
И ме е срам , и ме е яд, и... вече не знам...
След като достигнах онзи резултат, нормално бе да стигна до период на застой, за който исках да говоря с диетолога. Той изведнъж реши, че сме приключили, въпреки, че имах още месец и половина заплатени, в които очаквах неговата подкрепа. Почувствах се изоставена, излъгана. Признавам, че много ме заболя. Криво ляво успях да задържа нещата , но след 3-4 месеца кантара тръгна нагоре и... предадох се. :(
После пак се "стягах" и ... пак назад, което значи нагоре...
Имах хубав и редовен режим за хранене, за спорт - всеки ден правех разходки по 6-7 км с по-бърз ход, 2-3 пъти седмично йога по 2 часа. Беше ми добре, поне бях с тонус. Миналата година се разболях от вирусна пневмония с престой в болница, с антибиотици и всички придружаващи гадости. От тогава ми е все слабо, безмотивно. Не намирам никакъв стимул да правя нещо, да се движа повече. Да, разходките се случват през ден с една приятелка, приятно ми е, но... не ми носят енергията, която ми носеха преди. Искам да правя нещо, разбирам, знам, че трябва да правя нещо, но... не успявам да се мотивирам по никакъв начин.
След 10 дена ще стана на 49. Май и критическата ме подгони.
Опитвах пак да се храня балансирано, но... все по-често "полудявам" за шоколад. Изморих се от самообвинения. Знам, че няма смисъл от тях. Знам, че просто трябва да си събера ината, че то воля не знам дали имам, ама инат поне има много.
Време е да направя нещо, защото знам, че мога. Просто защото аз успях. До някъде... А и защото виждам как вие всички успявате.
Не искам да звучи като оплакване. Приемете го като споделяне. Просто няма с кого да споделя тези си мисли и настроения.
Знаете ли, че когато бях свалила 20 кг, видях много недоброжелателни погледи и усетих много критика от околните. И от близки и от от далечни. Странно ли е, че почувствах и някаква вина? Нямам обяснение за това, но... така го усетих тогава.
Всяка вечер си казвам - от утре ще започна отново и няма да греша. И всяка сутрин си казвам - днес не успях, ама утре пак...
Знам, че това е един омагьосан кръг и вече искам да изляза от него. Чувствам се прекалено тежка, тромава и отпусната. А това не съм аз. Винаги съм имала енергия, а сега ми се лежи... просто да си лежа искам... а ако има и шоколадче... рай... :( :( :(
Чувствам се като в капан, който сама съм си заложила. Обаче по някакъв начин ми е уютно в него. Но не е. Никога не съм имала проблеми с вените, а сега усещам и виждам наченки на проблеми. Кръвното ми беше 120/75, а сега отива към 130/85... Все по-често ме боли глава. Все още други здравословни проблеми нямам, но няма да са далече ако продължавам с това саморазрушително поведение.
Откакто се помня /10-12 годишна/ все съм се чувствала "дебела" . А да се чувстваш е първа стъпка към достигане на това състояние. Е, достигнах го, а сега е време да сменя и чувството и състоянието. 49 не са много, искам да съм млада... а всеки кг ме състарява. И поболява...
Не знам как да продължа. С какво да започна... Уж знам толкова много, а сега когато ми трябват тия знания, за да ги използвам на практика се чувствам безсилна.
За поредна вечер окъснявам с лягането. Не знам защо но съм решила, че по-ранното лягане, ще ми донесе по-ранно ставане, а от там по-подреден ден.
Все от някъде трябва да започна...
Затова ще си сложа аларма за 15 мин по-рано и ще опитам в следващите дни, до 5 юни, до 49-те, да правя тибетските упражнения. Нямам идея с колко повторения ще мога да започна, но колкото и да са, започвам ги.
Това ще е първото ми обещание от сегашното време. Имам желание всеки ден да се отчитам тук. А също и да си правя предизвикателствата, които да изпълнявам.
Ще опитам да нормализирам храненето си и да добавям нови хубави и полезни навици, но не искам да са много нещата отведнъж. Затова ще си добавям едно по едно, когато се почувствам готова. Много пъти съм допускала грешката да започвам много хубави неща и... до никъде. Дано този път се справя. Всъщност, трябва да се справя. Искам да се радвам на живота си.
Това е...
Объркана съм, но се надявам скоро да се оправя. И да вляза в "правия" път :)
Благодаря ви за вниманието, че стигнахте до тук! :) И извинете ако съм ви отегчила.
Лека нощ!
Аватар
Kleo
Вятър в косите...
Мнения: 15467
Регистриран на: 20 Авг 2010, 10:00
Местоположение: София

Re: обещанието на Дива :)

Мнение от Kleo »

Дива, прочетох те. Внимателно. Не си ме отегчила, напротив - почувствах и разбрах всяка твоя дума. :923
Радвам се, че мина в темата си и сподели нещата, които те вълнуват и са ти важни в момента :922
Споделена грижа - половин грижа :923 А и вече си си намислила начало на план, което е супер!
Да си лягаш по-рано е много добра идея. Да ставаш по-раничко - също. Упражненията на тибетците - браво, супер, действай! С теб съм! :524
Също така ми допадна това, че ще добавяш положителните елементи плавно, един по един и когато вътрешно се чувстваш готова, това също е важна крачка към Успеха :524
Странно ми стана за реакциите на околните, когато си била отслабнала с цели 20 кг. Както и за чувството ти на вина...
Странно ми е също така, че диетологът ти така гадно те е "изоставил" насред пътя. Не е било честно. Особено щом си била и платила...
Но нищо - гледай напред! Остави миналото зад гърба си.
:954 Бъди ТУК и СЕГА, и широко се УСМИХНИ :954
Синът ми е на 18. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :) Виждам се отново майка.
diva

Re: обещанието на Дива :)

Мнение от diva »

Kleo, благодаря ти за милите думи и поощренията! :923
Да, искам да оставя миналото назад, да гледам само напред. Не веднъж съм опитвала, сигурно ще дойде момент когато ще успея :) Вярвам, че е сега :) :)
За съжаление все още се "улавям", че мисля за диетолога с болка от изоставянето. Трябва да го забравя!

Така или иначе, днес поставих едно начало. Въпреки, снощното окъсняване, което няма да се случи тази вечер, станах по-рано и съм много горда днес със себе си, защото направих по 17 повторения от тибетските упражнения. Удовлетворението, което усещам днес определено доста промени деня ми. Разбира се, към хубаво :)
Много, много искам да вярвам, че това е началото за моя успех!
Сигурна съм, че до голяма степен промяната на мислите има значение за успеха. Но моите за сега са доста оплетени, та няма да бързам да ги редя насила, сами ще се наместят и тогава леко ще им помагам :)
Другото, което днес започнах, е, вярно, че следобедно, но все пак е днес :) - алтернативното дишане, което не отнема никакво време, само да ми стане навик. Ако успявам да го правя по 3-4 пъти през деня за мен ще е голям успех.
Не знам какъв ден е днес, но отдавна не се бях чувствала така уверена в себе си. Истината е, че се харесвам уверена :)
Сега отивам да приготвя нещо за вечеря на домочадието, аз мисля да хапна малко кисело мляко по някое време.
Хубава вечер! :) :923
Клео, БЛАГОДАРЯ ТИ! :923 :923 :923
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Re: обещанието на Дива :)

Мнение от cchery »

Дива, успях да прочета постинга ти. Признавам - малко неспокойно ми беше, т.к. тъкмо се гласим за вечеря и аз мернах дискусията ви с Деси... Обещавам да прочета подробно и да ти пиша. Но засега искам да знаеш най-важното, че не си сама. Че твоят омагьосан кръг е моят кръг, кръгът на Деската, кръгът на хиляди и милиони по тази земя.... Че кръгът започва и свършва със самата теб... И че въпреки, че е кръг, има измъкване! :922 :922
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
diva

Re: обещанието на Дива :)

Мнение от diva »

Благодаря, Чери! :923
Хубава и топла семейна вечер! :)
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра
Мнения: 2131
Регистриран на: 28 Окт 2010, 07:49

Re: обещанието на Дива :)

Мнение от cvety_rz »

Дива, прочетох те и бързам да пиша въпреки късния час.Разбирам как се чувстваш и аз в близките 8 год. все килограми боря и е гадно да си постигнал нещо и после да го загубиш, но колкото и да е трудно трябва пак да извървиш този "отъпкан" път .Да, не е лесно :!: То ако беше лесно нямаше да има пълнички.Помни, че "....нито най-умния, най-бързия грабва залога а този, който мисли АЗ МОГА...."Имаш подкрепата ми :922
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
diva

Re: обещанието на Дива :)

Мнение от diva »

Цвети, благодаря ти за подкрепата! :923
В този момент това наистина означава много за мен!
Чета те и за мен ти си пример за успех! Благодаря! :)
:923 :923 :923
Публикувай отговор