в края на ноември за детокс е време

Метод за здравословно отслабване и постигане на оптимално здраве
Аватар
Kleo
Вятър в косите...
Мнения: 15467
Регистриран на: 20 Авг 2010, 10:00
Местоположение: София

Re: в края на ноември за детокс е време

Мнение от Kleo »

Ей, пуф, как ме зарадва само! :922 Пиши по-често тук, моля те! ... Знаеш ли? ... Възприемам МецаБабаФорум като един голям шарен пъзел, в който всяка една от нас е един елемент и без който картината няма да е цяла ... Всеки човек, който е оставил диря тук, а после изчезне за кратко или за дълго, после наистина липсва. Поне аз осезателно усещам липсата му. Така че остани тук, чети и винаги, когато можеш, написвай по 2-3 реда. Важно е за общия дух, за форумната атмосфера, ако щеш. За приятелството ни, пък макар и само виртуално засега точно с теб. И да, Житният режим сякаш отваря сетивата ми за Красотата на Света, прави ме по-мила, бяла и добра, по-чиста, по-светла, по-любвеобилна. Дава ми криле. Полет. Трудно е за описание. Но е така. Явно комбинацията ябълки + орехи + пчелен мед + покълнало жито + много вода и билкови чайове се оказва супер добра за мен. Честно казано, не знам за елдата. Но някак си мисля, че точно Житният режим по Учителя Петър Дънов е точно с покълнало жито. Той говори за духовния смисъл, за жертвата на житото. Знам ли и аз. Богати са нещата. И малко сложни за разбиране, ако истински задълбаеш в четене.
Синът ми е на 18. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :) Виждам се отново майка.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...
Мнения: 15467
Регистриран на: 20 Авг 2010, 10:00
Местоположение: София

Re: в края на ноември за детокс е време

Мнение от Kleo »

Няма нищо по-достъпно от лунната диета! Тя е лесна за спазване и природосъобразна. Трябва само да спазвате естественият ритъм на нарастване и намаляване на Луната, за да бъдете напълно в синхрон с природата. Така се отслабва лесно, трайно и безвредно!

[img]http://astronews.eu/wp-content/uploads/2013/06/4.jpg[/img]

Дати на лунните фази за месец НОЕМВРИ 2015 г.
ТОВА СА ПОДХОДЯЩИТЕ ДАТИ ЗА ТОЗИ МЕСЕЦ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ЛУННАТА ДИЕТА!

НОВОЛУНИЕ - На 11.11.15 г. в 19.48 ч., Скорпион

ПЪРВА ЧЕТВЪРТ - На 19.11.15 г.

ПЪЛНОЛУНИЕ - На 26.11.15 г., в 0.45 ч., в Близнаци

ПОСЛЕДНА ЧЕТВЪРТ - На 03.11.15 г.

Луната символизира нашето ежедневие, грижата, адаптацията, оцеляването и майчинството. Оказва много силно влияние върху управлението на течностите в човешкия организъм. Взема участие в храносмилането, метаболизма и в целия енергиен баланс на тялото. Лунната диета придоби напоследък изключителна популярност, дори и сред хора, които не са чак толкова големи фенове на астрологията. Това е така, защото резултатите от нея са очевидни и оборват дори най-мнителните.

Не може да се избегне очевидното и повсеместно влияние на Луната върху човешкия организъм и планетата ни. Това е най-близкото планетно тяло до Земята, което дава много силен резонанс върху природата и човека.

Луната оказва силно върху водната обвивка на Земята – всеки знае за приливите и отливите. Доказано е от геоморфолозите, че по време на пълнолуние, „набъбва“ с по няколко милиметра до сантиметър и самата земна обвивка, изградена от скали и почва.

За да можете да си програмирате лунният диетичен режим напред във времето, погледнете малко по-долу, където е публикувана таблица с лунните фази за 2014 г. В споменатите лунни фази, които вървят в следната последователност всеки лунен месец: НОВОЛУНИЕ, ПЪРВА ЧЕТВЪРТ, ПЪЛНОЛУНИЕ и ПОСЛЕДНА ЧЕТВЪРТ е добре да спазвате строг диетичен режим. За тези от вас, които имат опит в гладуването, се препоръчва – гладуване. За всички останали – правете си строг разтоварващ режим – само на плодове или само на зеленчуци. Без сол, захар и мазнини. Не забравяйте чистата вода (не от водопровода), натуралните сокове и билков чай.

Тук не смея да кажа, че трябва да спрете и кафето в тези дни или поне силно да го намалите – до едно на ден.

И така, обобщено: ако в тези важни четири фази на Луната спазвате диетичен режим, ще си регулирате неусетно теглото, ще се освободите от токсини, шлаки и стрес.

Доказано е, че в тези лунни фази организмът е много чувствителен и уязвим. Внимателно се отнасяйте към себе си, в тези дни, дори да нямате наднормено тегло или здравословни проблеми. Не трябва да се претоварвате с много с много работа, не преяждайте, внимавайте каква храна слагате в тялото си, наспете се достатъчно. В астрологията се смята, че както преживеете съответната фаза, така ще се чувствате през следващите 7 дни до следващата фаза. Това влияе на ВСИЧКИ ХОРА! Но при жените действа с двойна сила, защото Луната символизира женското начало и оказва силно влияние върху женския метаболизъм и менструационния цикъл.

[img]http://astronews.eu/wp-content/uploads/2013/06/3.jpg[/img]

КРАТКО ОПИСАНИЕ НА ВЪЗДЕЙСТВИЕ НА ЛУННИТЕ ФАЗИ:

НОВОЛУНИЕ:
Когато на небето е тъмно и Луната я няма, дори и при ясна звездна нощ, тогава е новолуние. Слънцето и Луната се срещат на небето в „съвпад“ и отбелязват началото на новия лунен месец. Този момент трае само няколко часа, когато Луната е невидима или е като нежен, тънък лунен сърп, извит надясно. В този ден, когато настъпва новолунието организмът е настроен на профилактична програма. Ако проведете гладуване (за тези, които имат стабилна практика в гладуването) или сте само на течности, сокове, плодове или зеленчуци ще помогнете на организма да се почисти от задържаните отрови.

НАРАСТВАЩА ЛУНА:
През този период бързо и неусетно се пълнее, защото организмът е настроен да задържа хранителните вещества и да си прави запаси. Всяко преяждане – веднага си проличава. Безсмислено е сега да се стартира диета, защото провеждането й ще бъде много мъчително, волята ви някъде ще се е „скрила“. Дори и да постигнете някакви резултати, те няма да са трайни. Нарастващата Луна ще познаете на небосклона, когато е във вид на ръкописната главна буква „D“ – веднага се прави асоциация с „дебелее“. Когато Луната нараства, дебелее, тогава дебелеем и ние.

ПЪЛНОЛУНИЕ:
В този ден трябва умишлено да се ограничава храната, защото се пълнее най-бързо и се задържа много вода в организма. Обуздавайте апетита, който сега е засилен. Дори и да нямате проблеми с наднормено тегло, отново е препоръчително да ограничите храната и напълно да се забрави за алкохола, месото и тежките пържени храни.

НАМАЛЯВАЩА ЛУНА:
Време е за диети! Ще постигнете добър и траен резултат, защото тялото е настроено да „отдава“ и с лекота се освобождава от ненужните ми килограми. Дори да ви се случи инцидентно преяждане или нарушаване на диетата, не е фатално, защото сега организмът не е настроен към натрупване на хранителни вещества, а към активност и тяхното отдаване във вид на енергия. Запомнете: Когато Луната намалява, „намаляваме“ и ние! Можете да се ориентирате само като погледнете Луната на небето. Ако тя изглежда като буквата „С“ – като „слабее“, Луната се смалява в този период от дясно на ляво.

ПЪРВА И ПОСЛЕДНА ЧЕТВЪРТ:
Първата четвърт настъпва точно 7 дни след новолуние и се намира по средата на периода на нарастваща Луна.
Последната (или втора четвърт) – настъпва 7 дни след пълнолуние и се намира по средата на периода на намаляваща Луна.

Според астрологията се възприемат като дисхармонични фази, защото тогава Слънцето и Луната са разположени под ъгъл 90º – квадратура. Има противопоставяне на съзнание и подсъзнание, на мъжкото и женското начало. Психиката и здравето са нестабилни. Важно е да следите какво правите в тези дни, защото тези повратни точки, определят състоянието, здравето и тонуса ни през следващите 7 дни. Организмът добре се повлиява от лек диетичен режим или еднодневно гладуване – само на течности. Така се позволява на тялото да се разтовари от мазнини и токсини, успокоява се психиката, действа балансиращо на всички нива – ментално, емоционално и физическо.

Който има стабилна практика и опит в гладуването – да гладува и сега, не само на новолуние и пълнолуние. Само не забравяйте да пиете течности!

ВАЖНО!!!

Ако имате здравословни проблеми, особено по храносмилателният тракт или други сериозни заболявания, моля ДА СЕ КОНСУЛТИРАТЕ С ЛЕКАР, преди да започнете ЕДНОДНЕВНОТО ГЛАДУВАНЕ на:

НОВОЛУНИЕ, ПЪРВА ЧЕТВЪРТ, ПЪЛНОЛУНИЕ и ПОСЛЕДНА ЧЕТВЪРТ

Ако ползвате тази таблица от чужбина, непременно трябва да преизчислите времето по вашия часови пояс.

Михайлина Никлева-Мишел

Записване за консултации:
mishell.nikleva@gmail.com
•тел. 0887/204-234


[img]http://astronews.eu/wp-content/uploads/2013/06/1.jpg[/img]
Синът ми е на 18. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :) Виждам се отново майка.
diva

Re: в края на ноември за детокс е време

Мнение от diva »

Поздрави, Пуф! :)
Радвам се, че си тук!

Опитах Житния режим, но не успях. Докарах го 3-4 дена :) Но ми се иска някой път пак да опитам и се надявам да успея :)
Много хубави неща съм чела за него, а и думите ти, Клео, са много насърчителни :)

Клео, хубаво е, че даваш и тук полезната информация, за да си поприпомняме за силата на Луната и ползата от детоксите :)

А сега да се отчета :)
Отчитам си успешен четиридневен детокс по пълнолуние. Най-неприятното и единствено неразположение беше студът, който ме обземаше доста често. Но, ето, преодолях го и оцелях ;)
Днес ми дойде муза в кухнята и наготвих на домашните, ама и с мисъл за моето захранване. Така, де, няма утре пак в кухнята да стоя. Направих и любимата си есенно-зимна салата - варени картофи, варено цвекло, сурово зеле - бяло и червено, кромид лук, магданоз. За себе си отделих без зехтин и оцет. Ще ме чака утре на обяд ;) За вечеря ще си хапна от овкусената и ще й добавя малко извара. Разбира се, че за закуска ще си хапна плод, а към 10-11 е ред на 2-3 лъжици овесени ядки ще си накисна :)
Ето, отчетът и планът са такива. На мен ми харесват :)

Успех момичета! :) :) :)

Топла и спокойна нощ!
:923 :923 :923
puf

Re: в края на ноември за детокс е време

Мнение от puf »

Благодаря, Ви.
Относно житния режим може би няма да е проблем толкова глутена все пак е временно. Всичко в граници е полезно!

За днес до сега съм ОК. Повече плодове и чай.(2 грейпфурта, 5,6 ябълки, 1ч.л мед).
Не толкова гладуване колкото пречистване, но усещам отпадналост вече, време е да се оттегля с книжка под одеалото.

За утре планувам през деня отново на цитруси, вечеря щее салата от кореноплоднис лимонче.
Определено се чувствам по добре психически най вече.... Гладуването би ми се отразило още по добре сигурна съм! Но да не бързам, от тук нататък съм плътно с вас!

Kleo прочетох поста за луната.(да си призная, преди повече от 4 год. аз бях АНИИ-зодиак-а, просто за мен не беше нещо от значение)
Е няма да коментирам причини и въпроси, защо започнах да се интересувам- факт е , че астрологията в момента ми е толкова определяща живота ми, че понякога мисля че се вманиачавам дори :)
Относно лунната диета - никога не съм я опитвала - но следвала съм детоксикациите което за мен има много тънка граница.

Спокойна нощ от мен :923
Аватар
Kleo
Вятър в косите...
Мнения: 15467
Регистриран на: 20 Авг 2010, 10:00
Местоположение: София

Re: в края на ноември за детокс е време

Мнение от Kleo »

Дива, браво за успешния детокс и захранването след него! :326

Пуф, щом астрологията ти е станала важна част от живота, моля те, мини през двете ми астро-теми и пиши в тях! :524

Радвам се, че завършвате по толкова хубав начин ноември месец и че стартирате празничния декември пречистени :329
Синът ми е на 18. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :) Виждам се отново майка.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Re: в края на ноември за детокс е време

Мнение от cchery »

Добро утро!!! Тази сутрин си казах, че ще мина оттук качествено и ще прочета всеки написан в темата ред :) ...... :) И след това ще пиша и аз. :) Съответно - спокойствието, което ми бе отредено от домашните, стигна само до 4-5-я пост от първа страница :1062 . Но да не се втелясвам над това...... все пак е събота, всички, живи и здрави, сме си у дома, и се радваме на лежерността на почивния ден. :222
diva написа:Някакво - никакво вирусче, което и една температура не успя да ми направи, а само хрема, се оказа, че е много подло същество. Успя да ми направи вирусна пневмония...
Дива, това, което описваш е много неприятно!!! И действително е така - нещо толкова малко и незначително понякога кара човек да изпитва и преживява големи тегоби. Разбирам те добре! Преди 8 години преживях подобен "срив", защото някакво - никакво вирусче буквално съсипа вестибуларния ми апарат... а уж не го карах тежко. То не бяха АБ, не бяха инжекции, не бяха и вливания...... 2 пъти влизах във ВМА!! Е, това е минало и заминало, и съм го забравила!!! Искам да ти пожелая и при теб нещата да са отминали безвъзвратно и с този хъс, с който подходи и подхвана ДЕТОКС-а, да продължиш напред към целите си.

И да, права си, тук вече почти никой не прави ДЕТОКС. :) Или пък ако прави, то никой не пише.... но ние добре знаем, че детоксът не шоу в интернет, а личен избор. :222 И за друго си права - за това, че човек като че ли "светва" по време на детокс. Това го виждах всеки път със собственото си лице, когато правех прочистването. Кожата става изчистена, прозрачна, а чертите много меки и красиви. :) :) Само дето и бръчките ми "задълбаваха" браздите си по кожата.

Пъф, добре се завърнала и ти :954 . И при мен нещата стават бавно. И аз съм го приела. И затова не изпитвам вина, когато пропускам датите за детокс. На този етап все още не съм готова. Но да, и при мен отново се появиха симптомите, свързани с известно хормонално разбалансиране, лошите мисли, тревожността....... Но .... нищо фатално засега!!!!

Деска, с теб сме в 1 кюп - чакаме си музата, която ще ни "открехне" да почнем пак да правим детокси. :222

И накрая да поздравя Дива и Пъф за успешния детокс и да ви благодаря, че.... поддържате огъня тук. Бъдете сигурни, че има смисъл от това да минавате и пишете.... действате мотивиращо. :923
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
puf

Re: в края на ноември за детокс е време

Мнение от puf »

Kleo - ще ги посетя, но незнам дали ще съм постоянна. Просто времето ми е толкова ограничено, че едва успявам да мина и от тук. Определлно трябва да се мотивираме и задържаме тук, защото това ни поддържа и води напред.
Cchery - по добре бавно, но сигурно. Просто не искам да се насилвам психически. Бях доста крайна, но това не е също полезно. Важното е , че сме тук , и вече е по лесно.

Мисля от днес 10 дни, да опитам за 1ви път Житния режим, така че определено ще намина от там :)
Имам огромнаа нужда от режими, нещата станаха некакто ми харесва тези 2 месеца. Отново в релси! Имам работа така , че нямам какво да отлагам.
Хубавото е ,че за последните месеци си извадих заключението, че това е начина за добър и мармоничен живот - режим, изключване ''изхвърляне'' на боклукчавата храна, заместители и т.н изцяло. (неща от рода на айде хапка , само днес, и сега не са варианти !)
Аз имам хубав въпрос. Какво правим с детокса този месец - пълната фаза е на 25-ти. :)
Аватар
Kleo
Вятър в косите...
Мнения: 15467
Регистриран на: 20 Авг 2010, 10:00
Местоположение: София

Re: в края на ноември за детокс е време

Мнение от Kleo »

Пуф, мини драсни 2-3 реда пак, че ми е интересно как я караш :923
Синът ми е на 18. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :) Виждам се отново майка.
Заключено