ШКЕМБЕ ЧОРБА
Необходими продукти:
* 1 кг изчистено телешко шкембе;
* 4-5 с.л. масло;
* 3 с.л. брашно;
* 1 с.л. червен пипер;
* 1 ч.л. черен пипер;
* 1 л прясно мляко;
* 40 мл оцет;
сол на вкус за подправяне.
Начин на приготовление:
Добре почистеното шкембе( много важна стъпка) заливаме с вода и варим около 3-4 часа. Изваждаме месото и го нарязваме на тънички лентички. Друг съд поставяме на котлона и в него слагаме маслото. След като се разтопи, добавяме брашното и бързо след това прясното мляко. Подправяме с червения пипер и прибавяме прецеденият бульон от шкембето. След като кипне, добавяме и самото шкембе. Сервира се, както всички знаем, със счукан чесън, размесен с вода и сол и лют пипер.
ИЗТОЧНИК - непременно го разгледайте - има уникални снимки!