Листата пожълтяха и мецанките в хралупата се свряха :)

Свобода на словото
Заключено
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред
Мнения: 1850
Регистриран на: 19 Авг 2010, 21:41

Re: Листата пожълтяха и мецанките в хралупата се свряха :)

Мнение от ellis_stoyanova »

Деска,знаеш ли,че си много права за това,което пишеш.Аз поне смея да кажа,че наистина съм супер сензитивен човек,до толкова,че усещам разни хора,които са крайно негативни и в тяхно присъствие започвам да треперя,обзема ме паника и трудно се владея.Нямам идея как става това,но го имам.Усещам хората,усещам емоциите им,усещам дори понякога мислите им,а не искам.Ужасно е,натоварващо е,но го имам.Нямам идея дали точно заради това се чувствам толкова зле по това време на годината,но е добро като обяснение.Или поне върши някаква работа.
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.



Епиктет
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Re: Листата пожълтяха и мецанките в хралупата се свряха :)

Мнение от cchery »

Здравейте, момичета. Неделя е. Първата неделя от 2 години и половина, през която няма да ходя на курс :1216 :1216 . Да ви кажа честно - бях се уморила вече. Съвсем сериозно. Приключихме с лекциите, темите, софтуера за овладяване, теорията..... Сега предстои дипломна работа - имаме 6 месеца за изработването ѝ и после за защитата, т.е. до май 2019 г. трябва да сме се дипломирали и да сме си взели тапиите за графични дизайнери. :954 :954 С 2 думи - всичко предстои.

Снощи имахме гости. Хубаво беше. Легнахме си малко по-късно - макар и не много късно, но тази сутрин съм станала в 9 часа. Имах нужда да си поспя. Днес слънцето в южния ми прозорец много ме радва...... Щеше ми се да е вечно лято..... поне понякога ми се иска да е така.

Деска, интересно е твоето обяснение за нашата (с Елисчето) Коледна тъга. Може и да имаш основание. Може и да е нещо друго. Не знам. Аз лично.... чувствам тъгата си персонално, лично и дълбоко в мен. В дни като тези дори не се замислям за другите хора, които страдат. И даже дали има такива. Може би е защото аз самата съм достатъчно тъжна и не мога да проявявам дори най-слаба форма на емпатия. Не знам какво да кажа...... Нямам обяснение.
Kleo написа:Разбрахте ми мисълта. Съсредоточавам се нарочно върху дреболии, които обаче ми повишават настроението и ме отпускат. Много често си правя дълга и напоителна равносметка за отиващата си година. Чертая планове за предстоящата година. Целеполагам. Мечтая. Ей такива неща.
Това наистина е хубава идея..... да си измисля точно за Коледа някакви такива дребнотии :) .... само за мен. Понякога си мисля дали и ако не пътувам сама за този ден някъде няма да спомогне за справянето с тъгата......

Нелка, все се каня да те питам - дали случайно не сте се засичали някъде по Варна с Декстър. Последното, което си спомням за нея, е че се притесняваше как Яна ще се справи с НВО и входните изпити за математическата гимназия в града..... И после просто изчезна :cry: . А да си призная - аз нямам друга връзка с нея освен този форум.

Хубава неделя на всички.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
dexter
Философска система
Мнения: 1363
Регистриран на: 19 Окт 2010, 12:14

Re: Листата пожълтяха и мецанките в хралупата се свряха :)

Мнение от dexter »

cchery написа: Нелка, все се каня да те питам - дали случайно не сте се засичали някъде по Варна с Декстър. Последното, което си спомням за нея, е че се притесняваше как Яна ще се справи с НВО и входните изпити за математическата гимназия в града..... И после просто изчезна :cry: . А да си призная - аз нямам друга връзка с нея освен този форум.
То и аз не съм виждала Нели от много време, преди се случваше да се засечем тук-там, но от година време нямаме такива случки :221 . Чери, радвам се, че се сещаш за мен, имам доста за разказване, обикновени неща, но ще е малко по-късничко, защото сега трябва да си тръгвам от работа. Но съм добре, благодаря за интереса :923 !
Аватар
Kleo
Вятър в косите...
Мнения: 15467
Регистриран на: 20 Авг 2010, 10:00
Местоположение: София

Re: Листата пожълтяха и мецанките в хралупата се свряха :)

Мнение от Kleo »

Декс, и на мен ще ми е драго да пишеш по-честичко тук :923
Синът ми е на 18. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :) Виждам се отново майка.
Аватар
dexter
Философска система
Мнения: 1363
Регистриран на: 19 Окт 2010, 12:14

Re: Листата пожълтяха и мецанките в хралупата се свряха :)

Мнение от dexter »

Тук съм си аз, чета ви, но не ми се пишеше. И аз не знам какво ми стана изведнъж, удари ме на мълчание :). В работата ми се събра много говорене от пролетта насам и чесно казано ми дойде в много повече :).
Какво ново при нас? Яна е в математическата гимназия, изкара много добър общ резултат, изненадващо за всички :). Харесва новото си училище, новия си клас, бързо си намери приятели и общо взето нямаше голям стрес. Няма и чак толкова много за учене, натоварването не й е свръх силите, така че нещата са нормални. тя е доволна и спокойна, следователно и аз съм така, поне на този фронт.
Другото ново е, че си купихме нов апартамент, в близост до училището на Яна. Като кавам нов, нов е за нас, иначе е стар, моя възраст някъде :). Купихме го преди месец и вече успяхме да го изтърбушим до тухла, да сменим ел. и вик инсталацията, да се сдърпаме със съседите, да уволним един майстор - изобщо екшънът е пълен! На всичкото отгоре мъжа ми го няма и аз трябва да ходя и да следя напредъка на "строежа". Обаче съм доста ентусиазирана, защото търсихме апартамент от пролетта и доста се бяхме отчаяли, а този покрива всичките ни критерии. А след ремонта, ако стане както си го представям, ще е всичко, което искам от едно жилище :).
Иначе през лятото ходихме на гости на мъжа ми в Белгия и трябва да кажа, че това е поредната европейска държава, която много ми хареса и в която спокойно мога да живея :). Единствените два проблема са скъпотията и лошото време. Значи не знам къде хората гледат цени на храна в чужбина и сравняват с цените тук, но специално в супермаркетите в Остенде, където живее мъжа ми е доста скъпо. Шоколадите Милка са малко по-скъпи, но така или иначе не купувам от тях. Храната - месо, риба, мляко, хляб е двойно и отгоре. Зеленчуците и плодовете - също, а на всичкото отгоре са и оранжерийни, през август. Качествените шоколади, които се продават в супермаркета са с цени като тук, може би малко по-скъпи. Шоколад от шоколадов магазин е с доста по-висока цена, но пък за сметка на това е страшно вкусен :1209 !
Колкото до времето - бяхме в средата на август. За 7 дни най-високата температура беше 21 градуса, слънцето се показа само през 2 дни и то за кратко от време на време. Но пак може да се каже, че уцелихме хубаво време, защото не валя :). Ходихме в Брюж (разкошен), Гент (величествен) и Антверпен (не особено впечатляваш, след първите два). Яна се научи да кара колело на крайбрежната алея в Остенде, което е голям напредък за нея :). Като видя колко хора са с колелета, се ентусиазира да пробва и се оказа, че може. Сега кара из Варна, по велоалеите - от нас до Морската градина - тя с колелото, аз пеша след нея. Планувам и аз да си взема колело, но по нататък.
Та това е на кратко. За щастие тази година все още не страдам от обичайното униние по празниците, чудно защо :221 . Надявам се да идвам и да пописвам от време на време, иначе чета почти редовно.
Хубав ден от мен :923 !
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Re: Листата пожълтяха и мецанките в хралупата се свряха :)

Мнение от cchery »

Добро утро на всички. Докато се наканя да мина насам....

Тази сутрин в София небето е чисто, въздухът е кристален, не е толкова студено и като цяло настроението ми е много на ниво. След малко си пускам една тренировка и после ще поработя.

Тези дни много се тормозя по случая с Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Онзи ден - във вторник, бях отново в съдебната зала по време на първото заседание със изслушване на СРС-тата по случая. Слушаха се разговорите на ищеца Ваклин - този, който ги обвинява, че му искали подкуп в размер на 500 000 евро с Петко Дюлгеров - посредникът в този подкуп, бивш кмет на Младост и заместник на Деси. В това СРС ясно в цялата зала се чу, изречено от устата на Дюлгеров:

"Ти не знам дали знаеш, аз имам оферти от Спец. прокуратура за 15 000 лева те да я направят /не се разбира, НО ВЕРОЯТНО СЕ ЧУВА "да изчезне"/, а мен целта ми е /не се разбира/."


И много други неща като веществени доказателства по делото са компрометирани иииии въпреки това двете жени не могат да се приберат по домовете си. Снощи в предаването на Люба Кулезич по Евроком гостува майката на Деси Иванчева, която изнесе резултатите от кръвните изследвания на дъщеря си от 29 ноември. Тя има аденом на хипофизата - доброкачествен тумор. За съжаление, туморът нараства и не само това, ами е активен и произвежда страшно много пролактин - хормон. При референтни стойности от 400, пролактинът на Деси е 999 единици и то при положение, че тя приема максималната дозировка на лекарство, циято цел е да регулира тази секреция. Ендокриноложката, която е разгледала резултата на кръвното изследване на Деси и която е назначена от СЪДА, не е избрана от самата Иванчева, за да няма съмнения, че ще е преднамерена, е назначила нова кръвна проба след месец, която ако е също така завишена, е индикация за спешна операция и отстраняване на този аденом. Т.е. в началото на новата година, ако при Деси няма промяна, то ще трябва да отварят главата ѝ....... А хипофизната жлеза отговаря за стреса в човешкото тяло..... Представете си как може Иванчева да си намали стреса, да прекрати нарастването на аденома, когато е в ситуация като сегашната.........

СПИРАМ ПО ТЕМАТА - за мен тя е много тежка.

Декс, радвам се, че мина и писа :954 . Действително бях любопитна как са минали изпитите на Яна и дали е влязла в гимназията. Радвам се, че е така и браво на детето за високия резултат. Не знам защо го квалифицираш като "неочаквано" висок - аз пък очаквах точно това :) . Страхотно е, че се е адаптирала бързо и лесно и че вече има приятели. Мен донякъде това не ме учудва, защото при подобни класове с входен филтър има предварително формирана среда, която е основа за различен от общите училища начин на комуникация и взаимоотношения между децата. А и да си го кажем направо - влизат по-умни деца, както и такива с изявено желание да учат и напредват (изключая онези, които са плод на родителски амбиции).

Честит ви нов апартамент :954 - пожелавам ти НАИСТИНА в края на ремонта да имаш онова, което е твоето когато иде реч за апартамент, дом и уют. Ясно е че страдание покрай ремонта и майсторите ще има. Нищо, че не го намирам за нормално......, но май е неизбежно.

За Белгия нямам инфо какви са цените, но за Швейцария ги знам от първо лице - да, там е жестоко скъпо за нашите стандарти. И да - шоколадът, който се прави ръчно, и няма общо с Милката, е 120 лв килограма. Но е блажено вкусен :981 .

А ако говорим за гледане на цени и сравняването им с тези в България, аз отговорно заявявам, че цените в супермаркетите в Германия, и по-специално Бавария, където ние бяхме преди 2 години, по-ниски от тези в България. В Чехия, където пък пътувахме преди година, е както у нас. В Холандия също не е много по-скъпо от България. Това е, което съм видяла наскоро и мога да коментирам.

За колело...... подкрепям с 2 ръце :fan :fan - аз също го преоткрих това лято и съм супер щастлива. Получих нов импулс и още един вид движение, без което не мога.

Ще се радвам да пишеш, когато имаш муза. Аз също понякога не се появявам тук по цяла седмица. Даже и не чета..... Но после си наваксвам.

Хубав ден на всички.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Нели
Философска система
Мнения: 1466
Регистриран на: 23 Авг 2010, 19:49

Re: Листата пожълтяха и мецанките в хралупата се свряха :)

Мнение от Нели »

cchery написа: СПИРАМ ПО ТЕМАТА - за мен тя е много тежка.
Ани, по тази тема аз дори не съм започнала, но... За мен това, което се случва с тези две жени е само едно малко и незначително "нещенце" на фона на цялата мащабна и погубваща България... ситуация. В ареста, макар и не в буквалния смисъл, лишени от лъч светлина и глътка въздух за майките и бащите ни, децата ни, ние самите. Не искам да кажа, че тези жени са незначителни или че не трябва да се мисли за тях, нито че не трябва да се търси начин те да бъдат освободени и оправдани (да, не вярвам да са взели или поискали подкуп). Казвам друго - дори те да са на свобода, системата пак смърди, пак е престъпна, порочна и жестока. И в нея няма нищо човешко. Тя не се движи от човешки мотиви и върху нея не може да се въздейства с тях. Тя няма сетива, нито сензори за човечност, милосърдие, добро...
За мен политико-икономическата система в сегашния ѝ вид е нещо лошо в чист вид. Не мисля, че конкретни хора са ни проблема, макар че повечето "конкретни хора" са лоши сами по себе си. От почти десет години наблюдавам как т.нар. "политическа класа" се състои от изродени индивиди с откровено престъпен ум и крайно ниска, всъщност липсваща култура. И като казвам "престъпен ум" нямам предвид стремеж към забогатяване чрез комисионни и отклоняване на средва... само. Имам предвид ум и, хм... сърце, настроени към тежки престъпления от тези, които се квалифицират като престъпления срещу личността, но щедро насочени както към всякакви опоненти (политически, икономически, журналисти), така и към цял един народ.
Нямам много какво да кажа по темата повече от това. Тези думи (и мисли) са тежки. Досега много съзнателно избягвах да пиша и говоря на политически или около политически теми. С години не участвах в разговори тук дали и за кого да гласуваме например. Никога не можах да разбера възторга и ентусиазма, с които хората подкрепят политици и политически сили, които за мен от много години са чисто зло. Да, имам предвид конкретни хора и партии, но не те са проблемът. Те са израз на проблема. Обществото ни не е болно, то загива. Или вече е умряло, но ние още не виждаме това. Ние сме клетките в тялото на покойник, които още някак си функционират - нали знаете, че след смъртта на човек ноктите и косата му още продължават да растат. И вероятно си мислят, че "ето ние растем, значи още има живот, още има надежда"...

Много мрачно е това, което пиша тази вечер, затова най-добре да спра до тук.
Може и да не съм права...
Боже, ДАНО да не съм права!
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
Нели
Философска система
Мнения: 1466
Регистриран на: 23 Авг 2010, 19:49

Re: Листата пожълтяха и мецанките в хралупата се свряха :)

Мнение от Нели »

Момичета, искам да сменя минорния тон от снощи, който аз самата зададох. Днес е нов ден, празник - св. Анна.

Честито на всички Анита (и аз иимам едно у дома :954 )

Чери, честит празник!

Хубав празник и хубав неделен ден желая на всички!

Декстър, твоите новини са повече от хубави. Вчера не ги споменах, за да не ги "омесвам" с тежките ми размисли. Много е хубаво човек да гради и украсява желания и мечтания от него дом.
Много е хубав и успехът на Яна, радвам се за нея! Браво на детето! Математическата гимназия във Варна е Моето Училище и аз винаги пиша това с главни букви. Колкото и да се е променило, каквото и да се е случило от времето, когато аз съм учила там, това все още е вероятно най-доброто училище във Варна. И не само във Варна. :954
Впрочем, май е време да се видим и да изпием по един чай. :222

Тези дни ми е по-натоварено, макар уж да нямам кой-знае колко работа. Чакам вече Вили да си дойде за Коледа, дните ми са разпилени между множество уж по-малки задачи, които обаче отнемат много време и енергия. Опитвам се да си подредя и изчистя дома, но... нещо все се захващам с друго. :954
Никакви подаръци не съм измислила, не ми е коледно, не съм и мислила за украса. А може би трябва. :954
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред
Мнения: 1850
Регистриран на: 19 Авг 2010, 21:41

Re: Листата пожълтяха и мецанките в хралупата се свряха :)

Мнение от ellis_stoyanova »

Честит Имен ден,макар и на патерици,на всички Ани-та!
Чери,бъди все така борбена и упорита във всичко,което правиш.Раздавай щедро усмивки и въпреки всичко се радвай на живота,тук и сега!
Нелка,да ти е жива и здрава Ани!Само хубави моменти и желая и много щастие и късмет.
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.



Епиктет
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред
Мнения: 1850
Регистриран на: 19 Авг 2010, 21:41

Re: Листата пожълтяха и мецанките в хралупата се свряха :)

Мнение от ellis_stoyanova »

Цвети,честит празник и на вас!Здраве,щастие и безгрижно детство на Симчо.
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.



Епиктет
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Re: Листата пожълтяха и мецанките в хралупата се свряха :)

Мнение от cchery »

Хей, здравейте :954 . Благодаря за пожеланията за моя имен - аз имах прекрасен 9-и декември. От сутринта, та до вечерта. Нелка, надявам се, че Ани също е отбелязала подобаващо хубавото си име :954 - нека то ѝ е залог за успех в живота: почва с първата буквичка на азбуката :954 :954 :954 .
Нели написа:Никакви подаръци не съм измислила, не ми е коледно, не съм и мислила за украса. А може би трябва. :954
И аз се чувствам точно по този начин. И мисля, че специално тази година ще изтрие у мен и малкото изкуствено създадена настройка за Коледа..... това е положението.

Но същевременно - виждам ентусиазма у Бели. Тя се радва и очаква дядо Коледа. И категорично няма да я подведа с моите собствени усещания :954 , а напротив - ще се добавя към нейната радост. Днес ще изкарам елхата и украсата.
Нели написа:Обществото ни не е болно, то загива. Или вече е умряло, но ние още не виждаме това. Ние сме клетките в тялото на покойник, които още някак си функционират - нали знаете, че след смъртта на човек ноктите и косата му още продължават да растат. И вероятно си мислят, че "ето ние растем, значи още има живот, още има надежда"...
Нели написа:Може и да не съм права... Боже, ДАНО да не съм права!
Права си и още как.

Нелка, много добра аналогия е тази с мъртвото тяло......, за съжаление казана по кофти повод. Аз напълно се съгласявам с теб. Клетките на умрелия организъм са всичко друго, но не и ЕДНО цяло. А България има нужда от ЕДИННО общество. Иначе ще загине. И лошото е, че "клетките", т.е. хората не ИСКАТ да го разберат. Не че не могат, но се насилват да не ИСКАТ.....

Темата наистина е тежка. За мен е и болезена. Аз страдам истински.... Лошото е, че страдайки, аз пилея времето и енергията си и нищо не променям. Към днешна дата съм просто на "stand by" - днес по-специално не искам да мисля за това. Сега се обличам и ще изляза да потичам.

Хубав ден от мен. :954
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Заключено