Разговори за малцина през новата година (2019)

Свобода на словото
Заключено
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Re: Разговори за малцина през новата година (2019)

Мнение от cchery »

:1109 :620 :1109

Честит имен ден на Ивайла и на Ванчето! Мили момичета, желая ви здраве, късмет и само с добро да ви споменават! Нека зарядът, с който вашите имена са надарени, се превъплати в хубавите дела на живота ви! Весело празнуване! :954

:1109 :620 :1109

Добро утро на всички! Как е денят днес при вас?! Аз съм си пренесла компютъра в спалнята, току пред прозореца съм и гледам танца на снежинките отвън. Толкова да е привлекателен, че... нямам търпение да изляза и да го усетя... Колко да е студено?! ....... е, добре, де - много е студено :1147 :1147 , но е и някак си...... привлекателно това, което се случва навън.

Как започва вашата седмица?! :954
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли
Мнения: 941
Регистриран на: 06 Яну 2014, 17:26

Re: Разговори за малцина през новата година (2019)

Мнение от Ванчето »

Здравейте и ЗА МНОГО ГОДИНИ, ПРЕКРАСНИ, МИЛИ МОМИЧЕТА...!!!
Тъй като това е първото ми "вясване" :lol: тук за тази година, искам да ви пожелая от сърце новата година да донесе на всички ви много здраве, усмивки, хармония, споделеност и сбъднати мечти!

Ние на Бъдни вечер и Коледа си бяхме вкъщи семейно (аз държа да е така). На Нова година гостувахме при нашите кумове. Те имат момиченце на 9, което се разбира много добре с нашите две момченца и се забавляваха много. Тя е артистична натура, свири на китира, пее много добре. Изнесе ни малко представление :). Нашите се включиха и те и се получи много весело! По въпроса с късметите : аз си правих питка с късмети на Коледа, но честно казано не си спомням точно какво ми се падна... Но те бяха традиционните - здраве, късмет, успех в училище... :) На Нова година кумата направи баница и реши да сложи късмети, за да е по-интересно. Беше се постарала и беше намерила късмети-задачки :) и наистина се получи интересно! Така например, за да имам успех през годината аз трябваше да пропълзя под масата. Марти, за да има парички трябваше да обиколи подскачайки стаята, Гого трябваше да разкаже история само с мимики и жестове, мъжа ми прави лицеви опори, кума трябваше да си изхвърли обувката през прозореца, а кумата да пее :lol:. Разни такива :)
И така, празниците минаха.
Днес ни е последния ден от ваканцията и се възползваме на макс. От утре и ние влизаме в училищен режим.
Междувременно Марти сложи очила. Оказа се, че има астигматизъм. Специалиститите твърдят, че в повечето случаи открит в ранна възраст се коригира, но да видим. Много е сладък с очилата, изглежда много интелигентен :lol:. Може да кача снимка във фейса, която да видите само вие :222

Черитке, благодаря ти много за красивите пожелания! Като се видим ще черпя :1211 :D!

Елисче, много здраве и усмивки желая на твоето слънчице! Хубав празник! :329
Никога не е късно за ново начало!
Аватар
Нели
Философска система
Мнения: 1466
Регистриран на: 23 Авг 2010, 19:49

Re: Разговори за малцина през новата година (2019)

Мнение от Нели »

cchery написа: Нелка, Вили докога ще е в България? Докога ще си имаш голямо момиченце вкъщи?! И въобще - я кажи как изкара на Нова година с тези приятели, с които доколкото си спомням май за първи път щеше да се събираш.
Вили тази вечер замина за София, а утре лети за Мадрид. Предполагам, че утре до вечерта вече ще е в Мурсия. Колкото и много време да имахме по празниците, броените дни бързо отминават. Разбира се, вече ми липсва, но пък виждам с очите си колко добре се справя, колко хубави неща преживя и видя с това нейно приключение. Като зная, че е добре, аз като цяло съм спокойна.

Колкото до Нова година, с тези хора съм празнувала и друг път и то не веднъж. Новото сега е, че те имат нова къща, в която аз не бях ходила. Беше хубаво. Почти нищо друго не мога да кажа. Нямаше нищо изключително, което да изисква изрично да бъде споменато - събрахме се, наредихме си масата, говорихме си, децата си играха, тичаха нагоре-надолу по стълбите, казахме си наздраве за Новата година... Уж нищо особено, но когато е с хора, с които ти е хубаво и няма никакво напрежение при общуването, няма неизказани неща, двусмислени забележки, остри погледи и свръхвнимание към всяка дума, жест и интонация, да не би някой да ги изтълкува грешно и да се засегне, тогава всичко се лее естествено и топло и празникът е хубав. И истински.

Ще пиша пак в следващите дни, сега отивам под душа и после - в леглото.
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
Нели
Философска система
Мнения: 1466
Регистриран на: 23 Авг 2010, 19:49

Re: Разговори за малцина през новата година (2019)

Мнение от Нели »

Ванчето написа: Междувременно Марти сложи очила. Оказа се, че има астигматизъм. Специалиститите твърдят, че в повечето случаи открит в ранна възраст се коригира, но да видим. Много е сладък с очилата, изглежда много интелигентен :lol:. Може да кача снимка във фейса, която да видите само вие :222
Много е сладък, Ванче, видях го. :954
Сигурна съм, че астигматизмът ще се коригира.
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
Нели
Философска система
Мнения: 1466
Регистриран на: 23 Авг 2010, 19:49

Re: Разговори за малцина през новата година (2019)

Мнение от Нели »

Здравейте, момичета!
Как сте? Чери, още ли си на кръстопътя или пое някаква посока?
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
dexter
Философска система
Мнения: 1363
Регистриран на: 19 Окт 2010, 12:14

Re: Разговори за малцина през новата година (2019)

Мнение от dexter »

За много години, момичета - да сме здрави, за да можем да си изпълним новогодишните обещания :922 !
Докато се наканя да пиша и то половината януари вече минал. Темата за новогодишната нощ вече не е актуална :), затова само накратко ще се оплача. Не съм подозирала, че чалгата е така повсеместно разпространена, на връх Нова година получих само чалга и 2-3 хорА, колкото да не е без хич. Бяхме в хотел на Цигов чарг, в ресторант с около 50-60 човека, от тях може би 7-8 не се радваха на музиката. За мен беше сериозен кошмар, още повече, че стаята ни беше над ресторанта и се наложи в ранното утро на 2019 година да слизам по пижама, побесняла, да вдигам скандал, за да спре издевателството над мен и семейството ми с това отвратително нещо, чалгата. Но човек се учи от грешките си - едно от новогодишните ми обещания е другата година да правим купон с приятели в новия ни апартамент :954 .
Иначе ремонтът си върви, не толкова бързо, колкото се надявахме, но все пак върви. От другата седмица пак аз ставам отговорник на строежа, понеже мъжа ми заминава за Белгия. Продължава да ми е забавно, избрахме плочките за банята и кухнята, сега остава да намерим и майстор, който да ги сложи. Предстои сагата с мебелите, подозирам, че там ще се наложат доста компромиси. Учудващо, цялото това занимание продължава да ми е забавно, за разлика от мъжа ми, който вече е в дълбок стрес :).
Какво друго? Животът си върви - на работа, вкъщи. Яна е горе-долу добре в математическата. Горе-долу по моите критерии, иначе тя си е направо супер :). С момичетата от техния клас поеха шефство над бездомните котки в Чайка - купуват храна и всеки ден обикалят да я разпръскват на няколко места около училището. Събират към 20 котки сигурно, всяка си има име :221 . Започнаха с едно бездомно куче, но се разрастнаха. Сега всички момичета са приятелки, не се делят на групички, не изолират никого, а като чувам какво става в предишния й клас - това си е направо чудо невиждано :lol: . Явно са на един акъл всички. Аз съм малко фрустрирана от оценките на Яна, защото се оказва, че трудно хваща пълна шестица по предметите, особено на писмените изпитвания. Няма грешка, колкото и дребна да е, която да не се санкционира. Пак има високи оценки и ако се вярва на статистиката на електронния дневник, се справя отлично, но това изискване за перфектност лично мен доста ме напряга. Обаче една позната ми обясни, че това е съвсем нормално за математическата, където изискванията са в пъти по-високи и няма нужда да се тревожа излишно. Т.е. не че се тревожа, но все си мисля, че Яна може и повече. Понякога забравям, че е на 11, а аз я меря с аршина за възрастни.
Пожелавам ви един страхотен ден, за мен започна добре, дано така да продължи до довечера :). Чери, успех в решаването на житейските дилеми :923 .
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Re: Разговори за малцина през новата година (2019)

Мнение от cchery »

Здравейте, момичета. И аз докато се наканя да пиша......., ще празнуваме китайската нова година :1062

При нас - няма кой знае какви промени или нещо ново за едната семица, през която съм отсъствала оттук. Училище, тренировки, работа (в моя случай от вкъщи)...Миналата седмица бях много щастлива да видя как Коко помага на Бела по география, която помощ днес се остойности в шестица от теста ѝ..... бяха много сладки двамата - залегнали на килима в детската и Коки учи Бела на столиците в Южна Америка. :1062

Аз все повече се замислям дали да не се кандидатирам за общински съветник на предстоящите избори - напълно е по силите ми да го направя. Въпросът е, ако бъда избрана, дали ще мога да бъда това, което съм..... По принцип чувствам, че имам желание и сили да поведа промяна, защото смятам, че тя е нужна, а и може да бъде осъществена. Засега само това то темата - тя търпи развитие.

Мисля с Бела да скокнем за една вечер на гости на брат ми и снаха ми в Габрово - тази събота. Ей така да си разнообразим с нея. Трябва да проверя как стои въпроса с винетките обаче, защото от малкото, което изчетох по темата, ми стана ясно, че е имало фал-старт на системата за електронни винетки и че почти всичко се е объркало. Май пак ще си купя хартиена и да ми е спокойно :).

Нелка, видях във фейса кратко клипче с Ани, кояото свири на пианото :954 - предполагам, че е много доволна от Коледния си подарък.

Декс, браво на Яна и съученичките ѝ за инициативата за бездомните котки..... Аз от много време си мисля как може да бъде решен този проблем и тук при нас в Младост, а ето - петокласниците ми дават пример :954 :954 . Не знам защо се хващаш за това, че Яна не е идеална в оценките си......, т.е. все не е пълна шестица. Нужно ли е? По това, което пишеш, съдя, че тя е много щастлива от новото си училище и новия си клас, а си мисля, че това е най-важното. Предвид и че успехът ѝ не е паднал - ами какво повече? :)

За посрещането на Новата година, която сте имали, :1053 :1053 :1053 :1053 :1053 . Чалгата не само не е изкоренена у нас...., ами чрез изключително бляскавата ѝ визия, която е наложена в ултрамодерни клипове, пълзи из все повече прослойки на обществото ни..... Уви. Съжалявам, че така ти се е наложил ода посрещнеш 2019-а година.

Ванче, как е положението в Испанско?!?! :954 :954 Аз да ти кажа не успях да видя снимките на Марти, които си шернала във фейса - ако е удобно, пусни ми едно линкче на месинджър.

Елисче, при вас какво се случва?! :954

Десита, освен, че всеки ден си теглиш късметчета от Космополитън, черпиш инфо от картите Таро, заливат те нови енергии, разни снимки те зареждат положително, кефиш се на служебните си задължения :221 - нещо друго?! :razz: :razz: Майтапя се, разбира се. Но искам и да кажа, че виждам какво пишеш в другите теми, но реално не мога да добия представа за онова, което е в теб.

Ами това е засега от мен. Вие сте наред.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
dexter
Философска система
Мнения: 1363
Регистриран на: 19 Окт 2010, 12:14

Re: Разговори за малцина през новата година (2019)

Мнение от dexter »

cchery написа:Декс, Не знам защо се хващаш за това, че Яна не е идеална в оценките си......, т.е. все не е пълна шестица. Нужно ли е? По това, което пишеш, съдя, че тя е много щастлива от новото си училище и новия си клас, а си мисля, че това е най-важното. Предвид и че успехът ѝ не е паднал - ами какво повече? :)
Не се хващам за успеха, дори съм оставила Яна сама да се справя с ученето. По математика не мога да й помогна, изпитвам я от време на време по разказвателните предмети и до там. Просто ми е някак напрегнато с тези тестове по простата причина, че аз самата никога не съм перфектна и винаги допускам някоя дребна, елементарна грешка. А ето че петокласниците нямат този лукс, не им се разрешава дори една единствена грешка, която де не се накаже. Не знам как да го обясня - няма общо с някаква амбиция детето да е пълен отличник, а просто мои си демони :). Разбира се, гледам да не ги споделям с нея, няма защо да я натоварвам с моята си тиха лудост :lol: .
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли
Мнения: 941
Регистриран на: 06 Яну 2014, 17:26

Re: Разговори за малцина през новата година (2019)

Мнение от Ванчето »

Привет, момичета! :954
cchery написа: Ванче, как е положението в Испанско?!?! :954 :954 Аз да ти кажа не успях да видя снимките на Марти, които си шернала във фейса - ако е удобно, пусни ми едно линкче на месинджър.
Чери, как да ти кажа... В Испанско положението си е все същото... :1062. В момента на дневен ред е студеното време. Ние тук сме си свикнали, но в централна и северна Испания е малко по-студено от нормалното за сезона и пада голямо мрънкане... :lol: не разбирам от какво толкова се оплакват, имало е и по-тежки ситуации...
Иначе ние сме добре. На месенджъра ще ти пусна направо снимката на Марти, която качих във фейса, ако не е проблем, разбира се :). За сега е много сериозен с очилата, носи си ги, изобщо не мрънка и не се опитва да ги маха когато не го наблюдаваме. На 9-ти февруари имаме час в оптиката за преглед, а след 3 месеца и в болницата. Да видим какво ще кажат. Аз в началото се притесних, мислейки си, че проблема със зрението е следствие от часовете, които прекарва на таблета, но лекарката каза, че астигматизма няма нищо общо с това и си отдъхнах.
Друго какво да споделя.... Купихме на децата двуетажно легло. Много бяха щастливи, първите 3 дни не успявахме да ги изкараме от стаята, но както се казва - всяко чудо за 3 дни и мерака, като че ли мина :1062 Аз пък тази седмица обърнах внимание на гардероби, шкафове, играчки и всякакви други натрупани и оказа се, доста непотребни неща. Насъбрах всичко - дрехи, обувки, играчки, които вече не влизат в употреба и ги приготвих да ги занеса в Каритас. Като си помисля, че има деца, които нямат нищо и ми се свива сърцето... Дори като отделях играчките накарах Гого и Марти да се включат като им обясних къде ще ги носим и с радост установих, че те с огромно желание се разделяха с нещата си, за да ги дадът на други деца...
Искам освен това да се обърна към вас, момичета, за съвет. Сега ще разкажа за какво става въпрос:
Както съм споделяла вече, Гого тренира футбол зала. Тази година отново е в отбора и ходим на мачове. На тренировките се справя много добре, играе освободено и му се получава всичко, което иска да направи. Но когато отидем на мач, нещата се променят. Виждам го как се стяга и напряга, да не кажа буквално сковава. Тича, старае се, но явно от притеснение колкото повече се старае да не допусне грешка, толкова по не му се получава играта. Говорили сме, той ми е споделял, че се притеснява да не стане причина отбора да загуби... Обяснявала съм му, че не трябва да се притеснява и, че това му се отразява зле, но той нали си е по-чувствителен и следващия път е отново същата ситуация. Допускам, че може донякъде да е и заради треньора, защото той доста вика по децата когато сгрешат, но другите момчета от отбора като че ли изобщо не му обръщат внимание, а Гого го приема много навътре...
Сещам се, че д-р Михайлов препоръчваше Ignatia при плач при тръгване на детска градина, според вас в нашата ситуация дали този медикамент може да помогне на Гого да се отпусне и да спре да се притеснява? Ще съм благодарна на всякакви съвети и мнения!

Друго ново при нас е, че другия месец свекървата ще идва на гости. Преди 2 години отново трябваше да идва през февруари, но в последния момент се отказа. Да видим сега :roll: Аз съм с леко смесени чувства. Не, че имам нещо против да дойде за един месец да прекара малко време с децата, но просто ежедневието ни много се променя когато тя е тук и след втората седмица това като че ли започва леко да ме напряга и изнервя... :423 Ще споделям как е положението... :1062

Чери, мисля, че от теб ще стане чудесен общински съветник! Младост, София, България... Навсякъде има нужда от хора като теб, които не търпят несправедливости и все още вярват в доброто в хората и, че промяната е възможна! А, че има нужда от промяна е повече от ясно! Ако решиш да се кандитариш ще ти стискам палци от сърце! Само се надявам този пост и борбата ти за честност и справедливот да не нарушат личните ти хармония и спокойствие, защото за съжаление всички сме свидетели на това как всеки, който надигне глас и се опитва да се бори е тотално смачкан! Искам да ВЯРВАМ, ЧЕ ДОБРОТО В КРАЙНА СМЕТКА ЩЕ ПОБЕДИ!!!

Ще подосаждам още малко и ще споделя с вас още нещо...
Покрай коледните и новогодишни празници се чухме с цялата рода в България. От всичките разговори обаче две неща ми направиха силно впечатление и не ги забравям до сега... Първото : дъщеря пожелава на майка си през 2019 година да я гледа по тв в националната лотария! А наш братовчед ни зададе въпрос дали тук "търкаме билетчета"... :1139
Второто нещо е разказа на един дядо за новогодишната нощ: разказа ни как 11 годишната му внучка вечрта като е седнала на масата са и сипали пълна чаша с вино+безалкохолно и тя до края на вечерта си я е изпила!!! И това беше разказано като похвала :1139 :1139 явно се очакваше от нас да кажем "браво"!
В потрес съм и от двете ситуации! И колкото повече мисля, толкова повече си давам сметка, че ми се иска моите деца да растът по-далеч от такава обстановка. Преди години се дразнех когато ни казваха, че сме се променили като живеем в Испания, но сега си давам сметка, че наистина сме се променили и много се радвам на това! Не разбирам как търкането на билетчета и алкохола са се превърнали в толква важна част от ежедневието на хората в северозапада... Тъжно ми е...

До скоро, момичета! :922
Никога не е късно за ново начало!
Аватар
Нели
Философска система
Мнения: 1466
Регистриран на: 23 Авг 2010, 19:49

Re: Разговори за малцина през новата година (2019)

Мнение от Нели »

dexter написа:
cchery написа:Декс, Не знам защо се хващаш за това, че Яна не е идеална в оценките си......, т.е. все не е пълна шестица. Нужно ли е? По това, което пишеш, съдя, че тя е много щастлива от новото си училище и новия си клас, а си мисля, че това е най-важното. Предвид и че успехът ѝ не е паднал - ами какво повече? :)
Не се хващам за успеха, дори съм оставила Яна сама да се справя с ученето. По математика не мога да й помогна, изпитвам я от време на време по разказвателните предмети и до там. Просто ми е някак напрегнато с тези тестове по простата причина, че аз самата никога не съм перфектна и винаги допускам някоя дребна, елементарна грешка. А ето че петокласниците нямат този лукс, не им се разрешава дори една единствена грешка, която де не се накаже. Не знам как да го обясня - няма общо с някаква амбиция детето да е пълен отличник, а просто мои си демони :). Разбира се, гледам да не ги споделям с нея, няма защо да я натоварвам с моята си тиха лудост :lol: .
Декс, според мен грешиш в едно - гледаш на оценяването като на "наказване", а не като на обръщане на внимание на пропуските в стил "обърни повече внимание тук". :1062 Идеята според мен е да се покаже на детето къде има пропуск, за да бъде той забелязан навреме и изгладен, а не да се натрупва неразбиране и след време то да се превърне в дълбоко и трудно поправимо незнание и изоставане. Има също така и идея да се изгради у него реална представа за възможностите му. Аз "страдам" напоследък от последствията от обратния подход - безкритично писане на оценки за нищо. Моите студенти на практика очакват точно това от мен, явно така са свикнали още от средното образование.
Доколкото разбирам Яна е мноооооого далеч от натрупването на незнание и от каквото и да било изоставане.

В тази връзка искам да ви разкажа какво ми се случи вчера. Не можех да повярвам! Стоях, гледах, слушах и... не можех да осмисля това, което става. А ставаше следното: след изпит, на който с колегата написахме много двойки, дойдоха няколко студенти, които поискаха да видят работата си и как е оценена. Обикновено това са или хора, получили слаба оценка и претендиращи, че не им е зачетено нещо, което според тях е вярно, или хора, които нямат претенции за оценката, но искат за себе си да видят къде са сгрешили, за да не допускат същите грешки в бъдеще. Единият от студентите, пожелал да си види работата обаче, беше предал... празен лист, с написани само трите му имена и въпросите, които сме задали. Нямаше обаче нито един ред отговор на зададените въпроси, нито една дума, нито една буква дори. Нищо! Какво очакваше да види в работата си? Как сме оценили КАКВО? :1215 :1044 :1044 :1044 :1139 :1139 :1139

Колкото за чалгата, напълно те разбирам. Нещата са трагични! В тази връзка Ани, която също е в ново училище от тази година - в Хуманитарната гимназия, наскоро даде следния отзив за новия си клас: "Мамо, новият ми клас е страхотен, защото в него никой не слуша чалга!" :524
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
Нели
Философска система
Мнения: 1466
Регистриран на: 23 Авг 2010, 19:49

Re: Разговори за малцина през новата година (2019)

Мнение от Нели »

Ванчето написа: Сещам се, че д-р Михайлов препоръчваше Ignatia при плач при тръгване на детска градина, според вас в нашата ситуация дали този медикамент може да помогне на Гого да се отпусне и да спре да се притеснява? Ще съм благодарна на всякакви съвети и мнения!
Ванче, Игнацията театралничи и се тръшка, драматизира, реве, въздиша. Имам предвид реакция тип "Игнация" разбира се, такава, която би се повлияла от Ignatia amara. В случая Гого се стяга и затова блокира, вероятно по-добре ще се повлияе от Gelsemium, който се сковава при предстоящо изпитание. А може и нещо друго да е, но на прима виста това се сещам.

Колкото до търкането на билетчета и алкохола, за мен това е същата чалга-култура, за която Декс писа. Не буквално, но все пак. Това е израз на деградацията както на обществото ни, така и на личността. В този контекст, добре е, че сте се променили в Испания. :954 :954 :954

Аз никога в живота си не съм изтъркала нито едно билетче, нито моите деца и не мисля, че сме загубили от това. Обаче в Мадрид единия ден от сутринта видях едни дълги опашки и отначало се зачудих за какво са, но Виолета ми обясни, че били за лотарията. :lol:
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Заключено