ЖИВОТЪТ в няколко реда | спам-тема

Свобода на словото
Публикувай отговор
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Re: ЖИВОТЪТ в няколко реда | спам-тема

Мнение от cchery »

Я, виж ти.... не съм писала тук от 1 януари :221 :221 :221 . Как лети времето?!

Как сте, дами? Кой къде и как?

При нас всичко е нормално. Аз си свикнах с Берн, с швейцарската действителност. Нищо не ме товари. Никой нищо не иска от мен. И никой с нищо не ми пречи и дразни. Честно казано ..... ми то било хубаво хората около теб да имат съзнание и възпитание :mrgreen: .

Промяната - Коки прекъсна бакалавърската си програма в Айндховен и си дойде при нас в Берн. Не му хареса нито университета, нито града, нито страната. В момента тук търси програма, в която да продължи образованието си. Има си всички необходими кредити от първата година, която изкара в Айндховен и може да продължи, стига да намери нещо на английски. Ако не - ще влезе в немска бакалавърска програма, но преди това ще кара половин годишен курс по интензивен немски :mrgreen: . Ако пиша, че съм щастлива, навярно ще е излишно :221 .

Бела.. успя. Успя да завери първия си срок в гимназията. Тук в Швейцария това е критично. Не може просто да влезеш в гимназия и да преседяваш до абитуриентската там. Трябва всеки срок да имаш определен успех, за да продължиш напред. Е..., тя успя с първия срок. Надявам се да не отслабва гарда и през втория.

Аз вече усилено кандидатствам за работа като графичен дизайнер. А свободното си време изкарвам в разучаване на околностите на кантон Берн. Не искам да пропускам възможността да се насладя на красотата, която ме заобикаля. Разбира се - следя ежедневно новините в България..., но се чудя докога? Както каза Ани Салич в първата вечер на мини-сезона на "Капките" - всеки ден вече има новини за жени, убити при домашно насилие. Или за свади по пътя. Или пък за друго насилие... Не знам какво се случва с това българско общество, но не е по вкуса ми. Не бих могла да вирея там без да страдам неутешно.

И такива неща с нас. :954
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...
Мнения: 15467
Регистриран на: 20 Авг 2010, 10:00
Местоположение: София

Re: ЖИВОТЪТ в няколко реда | спам-тема

Мнение от Kleo »

Времето препуска, Чери! Така е. С интерес прочетох какво сподели за вас. В съвсем нов, различен свят сте попаднали. Радвам се за Коки и за Бела, и двамата са ти невероятни деца, будни, добри и способни! Ще съм щастлива да качиш и малко снимки от там.

При мен всичко е наред. Вълненията са ми основно в работата ми, с потребителите, вкъщи с Есмо, всеки път, когато се видя с Алекс и Маги, разбира се, гледаме си златната рибка, взехме й нов, по-голям аквариум. Готвим се за абитуриентски бал вече, гледаме костюми.

Иначе след две седмици навършвам 45. Много си харесвам и обичам зрялата възраст. Имам чувството, че най-после намерих някакво душевно успокоение от вечното ми люшкащо се вътрешно същество. Разбира се, равновесието е крехко, но го поддържам :954

ЛЮБОВТА точно такава каквато я виждах, мечтаех, сънувах, бленувах и представях, още от дете, нещо като мой си личен ИДЕАЛ, смесица от приятелство, страст, споделеност, нежност, гледане в една посока, внимание, дух на сътрудничество ... ми е РЕАЛНОСТТА сега.

Някак благодарение на това интимно съзвучие, в моя си личен и семеен вече свят, съм здрава - и физически, и психически. Духът ми е светъл и радостен. А аз редовно спортувам, ходя на йога, тренирам си и вкъщи, а всяка сряда посещавам и занятия по народни танци. Научих много хорА и ръченици, чак се учудвам от самата себе си. И за всичко срещам ПОДКРЕПАТА от страна на Есмо. Благодарна съм, признателна съм, от цялото си сърце и душа.

Ще се радвам, ако пишеш скоро пак, Чери!

Ще се радвам, ако се включат и други момичета! И с идването на Пролетта се пораздвижим малко и ние пишещите тук :923 :922
Синът ми е на 18. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :) Виждам се отново майка.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Re: ЖИВОТЪТ в няколко реда | спам-тема

Мнение от cchery »

Здравейте :954 .
Kleo написа: 16 Фев 2023, 10:20 С интерес прочетох какво сподели за вас.
Деска, и на мен ми беше много интересно това, което сподели за себе си. В хубав период си - съвсем очевидно е. Радвам се, че не си се отказала от спорта, а дори повече - добавила си народни танци. Аз също редовно правя йога в нас - намерила съм си канал в ютюб на една много приятна инструкторка и с удоволствие правя нейните сесии. Хубаво е и че си гледате рибок - грижата за нещо или някого винаги сплотява. Имате си и зрелостнически емоции :954 . Наистина хубав период. Към какъв цвят костюм се е ориентирал Алекс? И всъщност какво ще прави след бала? Накъде поема?

Ето малко снимки от последните ни разходки от изминалите събота и неделя. Бяхме в близкия до Берн гр. Шпийц и в района на гр. Бриенц на Бриенцкото езеро. Тук наистина накъдето и и да идеш, все е красиво. И подредено. И направено с мисъл за хората и туристите.

Да ти е жив и здрав днешния рожденик, Деси. Нека все така те радва и да бъде със същото добро сърце. :954

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Аз отбелязвам една страхотна седмица, която измина. По един или друг начин преместването ни тук попрекъсна малко връзките ми... Но реално се видя, че не разстоянието, а липсата на поддръжка на връзките, прави разликата. Чух се по телефона с Цвети (нашата Цвети от Разград), със Зори, с Фюти, с може би най-близката ми приятелка от Младост и от майки на набор 2006 (те ни бяха вече на гости); чух се и с 2 приятелки по линия на художествената гимнастика, защото имахме мнооооого какво да говорим, т.к. сезонът започва. Изобщо си беше супер. И се заредих. Защото приятелството е точно това - енергия. А не консуматор.

Готова съм с портфолиото си и усилено кандидаствам за работа тук. Нямам съмнение, че и това ще стане.

Засега това е от мен. :954
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...
Мнения: 15467
Регистриран на: 20 Авг 2010, 10:00
Местоположение: София

Re: ЖИВОТЪТ в няколко реда | спам-тема

Мнение от Kleo »

Благодаря, Ани! :954 :954 :954

Много е красиво при вас! Имате и влакове. Обожавам да пътувам с влак, а там си е направо прелестно приключение, нали? Ех! :954

Алекс пише усилено дипломната си работа, която трябва да защити успешно, за да завърши гимназията, профил Фотография. Темата му е "репортажната фотография". Тепърва ще я чета, интересно ми е и на мен.

Костюм още не е избрал, засега оглежда. Планира с гаджето си да заминат за Северна Ирландия. Маги да учи Изкуства там, той желае да се запише в местния футболен клуб и да работи нещо. Няма да го карам да учи висше, вярвам, че сам ще се насочи, когато му дойде времето и в зависимост от това какво ще си хареса за бъдеще.

Стискам палци за работата ти! Сигурна съм, че ще намериш своето хубаво място под Слънцето и ти. :524

Радвам се, че си подновила контактите и връзките си с приятелки и близки!

Ще се радвам да се чуем :922 :923
Синът ми е на 18. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :) Виждам се отново майка.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Re: ЖИВОТЪТ в няколко реда | спам-тема

Мнение от cchery »

Здравейте, момичета. Как я карате съботно? :954 Ние се гласим и отиваме да видим новото ни жилище тук в Берн, в което трябва да се нанесем до края на месец март. Ще е зор местенето, но нямаше начин да го избегнем.

Днес тук в града има интересен карнавал, свързан с 40-те дни преди Великден. По принцип води началото си от град Базел, но се прави в цяла Швейцария. Напомня нашите кукерски игри, защото се гонят лошите духове като всички - и малки, и големи са маскирани и облечени по някакъв начин. Традицията е да са облечени като по-страшни герои, но в съвремието празникът взема страна към забавление на децата, така че... маските са много и различни и повечето от тях са забавни. Ще ходим по-късно на центъра да гледаме карнавала.

До вчера времето тук беше приказна пролет :954 :954 . Днес си е хладничко, но каквото - такова. Все пак се усеща, че наближава краят на зимата.
Kleo написа: 21 Фев 2023, 14:15 Радвам се, че си подновила контактите и връзките си с приятелки и близки!
Всъщност не съм го направила, Деси. По-скоро не става въпрос за подновяване на контакти. Те не са спирали никога. Особено пък с Цвети си говорим всеки ден. Както и с момичетата по линия на художествената гимнастика - с тях е особено забавно, защото състезателният сезон започна оня ден с първото голямо международно състезание в Естония. Онова, което много ме израдва миналата седмица бе, че чух толкова много близки приятелки за кратко време. И с всички тях си говорихме за хубавите неща, които се случват покрай нас. Не за проблеми. Направихме си дори планове да се видим в скоро време... и ми стана едно такова топло на душата. :1002

Интересни планове има твоят Алекс за живота след бала. Много добре разбирам желанието му да продължи с футбола - в това отношение те са напълно еднакви с Коки. Той, за краткото време, през което вече живее тук в Берн, успя да си намери футболен отбор, с който тренира и днес му предстои да вземе участие във втори мач (приятелски). Много е щастлив. Това да играе футбол го прави безумно щастлив. Има си мечтите и надеждите, че евентуално е възможно да направи и кариера в този спорт. И аз много силно се надявам... да получи този шанс от съдбата.

Деска, много интересна ми звучи и на мен темата на дипломната работа на Алекс :954 . Знаеш, че обожавам фотографията и че ми е хоби. Но когато говорим за нея като наука и професионална ориентация става по-сложно. На Алекс няма да му е съвсем леко, но пък му желая да си напише дипломната работа с желание и усърдие. И после да си я защити по същия начин. Защо не... един ден да стане голям спортен фотограф? :954

Хубави почивни дни на всички. Ние тръгваме по задачки.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Re: ЖИВОТЪТ в няколко реда | спам-тема

Мнение от cchery »

Влизам и тук, за да закрия официално кампанията по преместването ни в новия апартамент в Берн - отели ми се волът... :221 Тук услугите по преместване и цялостно почистване на освободени апартаменти имат стабилна пазарна ниша и са много популярни, но цените, на които ги предлагат, са буквално скандални. Поне за мен. Затова и носихме ние тримата с Коко и Момчил... Не е истина просто, но... вече свърши.

Новият апартамент се намира в едно село, присъединено към Берн. Супер мега спокойно е... просто не знам какво повече може да се желае. Има общо 4 рейса, отиващи до гарата на града, която е основна възлова точка в столицата на Швейцария. Засега сме открили 3 близки ферми, които предлагат мляко, мед, сирене, картофи, лук, салата, целина, цвекло и т.н. А днес в едната намерихме и ........ да - кисело мляко! Ама не йогурт, а кисело мляко. :1062 Малко по-течно от нашенското си, но си е вкусно.

Мога да кажа, че бавно и славно, но напредвам с немския. Вече изчезна притеснението, когато трябва да се обадя по телефона на някого, и ще е необходимо да говоря на немски. Разбира се... онова, което ломотя е далеч от издържана реч :221 , обаче и те тук какъв диалект имат на езика на Гьоте - просто не е истина. :221 :221

И такива работи. Добре сме. Здрави. Коки почва работа :1216 :1216 :1216 . Успя, пребори се и го наемат на стажанска позиция като програмист в единия от телекомите тук. Бела си създаде стабилна среда от приятелки в класа и ходи с желание на училище. Не заради ученето, а заради момичетата. Снощи ми говореше, че е призната от всичките си съученици като капацитет по 3 предмета - английски, математика и ИТ, и винаги я питат за разни неща. И съответно ѝ помагат страшно много по немски. Ама наистина много... Както и по разказвателните предмети. Събират се заедно. Разделят си дадена тема на подтеми и всяка я развива писмено. После си ги препращат. Бела също се включва, доколкото може, но като цяло засега е повече консуматор. По разбираеми причини. Но мисля, че и това ще отмине скоро.

Та... такива работи. Аз си държа твърдо на мнението и като живуща извън България не смятам, че е редно да гласувам. И няма да гласувам. Копнея забатачването в България да види край, но в никакъв случай не съм отпимист, че ще съм жива да го видя... Истината е, че... от 10-ина дни вече не изпитвам нужда да отварям български новинарски сайт и да чета заглавията. :???: :???: :???: :???: :???: :???: Случва се да хванем анонс към новините на Нова или бТВ докато гледаме капките или Ергенинът :mrgreen: и... в тези редки моменти се втрещявам колко нагнетяващи са тези емисии...

Както и да е. Петък вечер е. Желая на всички страхотни почивни дни. И хубаво време, защото пролет... вече пукна (тази седмица). А утре се връщаме и към лятното часово време. Значи........... ЗАМИРИСА НА МОРЕ :1209 :1209 :1209 .
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...
Мнения: 15467
Регистриран на: 20 Авг 2010, 10:00
Местоположение: София

Re: ЖИВОТЪТ в няколко реда | спам-тема

Мнение от Kleo »

:954 :954 :954 Хайде и месец МАРТ приключва :954 :954 :954 Утре започваме да търкаляме АПРИЛ :954 :954 :954
Синът ми е на 18. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :) Виждам се отново майка.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Re: ЖИВОТЪТ в няколко реда | спам-тема

Мнение от cchery »

Хм..., колко странно. Оказва се, че от 2 месеца форумът изобщо не е бил наличен. А аз го разбирам едва днес :1044 :1044 . Не че е болка за умиране, но все пак... Съпорта на хостинг компанията помогна да го вдигнем. Но струва ми се, че има още проблеми. Особено с логването - нещо паролите са се загубили при миграцията на сървърите именно при хостинг компанията. Ако и вие имате такива проблеми, пишете ми :).

5.07 - малко ъпдейт

В крайна сметка форумът така и така работи, пуснах ъпгрейд на софтуера. Смених и стила на темата. С новия стил всеки потребител може да избере основен цвят по негов вкус и желание - вижте на снимката по-долу как. Може да има различни цветове за компютър и за телефон :) .

palitra forum.jpg
palitra forum.jpg (37.67 KiB) Преглеждано 1261 пъти
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Публикувай отговор