Вие си мислите,че нещата не са толкова зле,но при нас са трагични,вкъщи освен доматки икраставички други салати не се признават
е, и зимните салатки,разбира се,за сметка на това аз ям всякакви треви,бурени,храсти..
с чесън и без чесън с лук и без.....а за изварата ми стана ясно какво предствалява,интересна интерпретациика
,ще прегледам непременно сайта и ще ти кажа ако нещо ми направи по-специално впечатление
А иначе вкъщи на почит са всички калориини и заформящи овални форми по тялото на жената(и мъжът)храни,виж без манджа немогат,което пък мен много ме радва,та за тригуните(много са лесни)(Моля Мецанка за извинение за спам-а
)
ТРИГУНИ С БУТЕР ТЕСТО
Продукти за 10 броя:
450 гр охладено бутер тесто
Плънка:
50 гр счукани орехови ядки
50 гр захар
Сироп:
300 мл вода
300 гр захар
1 с.л.лимонов сок
1 с.л.настъргана лимонова кора
Начин на приготвяне:
Разточете тестото на правоъгълна кора с дебелина 0,5-1 см.
Разрежете я на 10 квадрата.
В средата на всеки един сложете по 1/2 с.л.плънка.
Прегънете по диагонал и притиснете хубаво краищата.
Поставете тригуните в покрита с хартия за печене тава.
Поставете ги за 15-20 минути в хладилника.
Загрейте фурната до 200 градуса.
Печете тригуните 10-15 минути, до златисто.
Охладете върху решетка.
Смесете захарта и водата за сиропа, добавете лимонената кора.
Загрейте и варете на тих огън 5-10 минути.
Прибавете лимоновия сок и разбъркайте.
Прецедете сиропа и оставете леко да се охлади.
В топлия, но не горещ сироп потопете тригуните.
Тази рецепта не е мое дело,взета е от готварски сайт,но е много сполучлива и понеже ОбОжаваме баклава-но ми е някак по-връткава-та това е компромисния вариант,на нас много ни харесва,както казах НЕздравословно,калорично,вкусно
,другото,което мога да добавя е,че аз не слагам тестото в хладилника,направо във фурната,става