Ами, то асортимента е един - 100 % какаово масло. Те го внасят, но се пакетира от Талодерма ( пак варненска фирма).
Ето така изглежда опаковката: http://apteka.framar.bg/30027719/%D0%BA ... %B3%D1%80-" onclick="window.open(this.href);return false;
Наистина много добра цена за какаовото масло !
Но мислих, мислих....няма как да дойде при мен на прилична цена.
Тук има био магазин 500гр - 20 лв каза продавачката (очакваха доставка).
Рецептата не е моя, а я имаме благодарение постига на Тита - Артрецептите на Петя!
Кюфтетата са У Н И К А Л Н И! Особено ако не забравите да им сложите кимиона. Да, пържат се, но... какво да се направи - не може всичко да ми е идеално!
Междудругото, за всички, които не искат да пържат - готовата забъркана за кюфтета смес (без да се добавя брашното, а лещата да е много добре отцедена!) е идеално пюре към.... да речем пилешко месо като в този случай лично според мен ще е добре да се пасира и лука, за да не хруска. Много е важно да не се забравя да се сложи пресен магданоз или пресен кориандър. А малко ароматен зехтин ще е само бонус.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."
Обожавам кюфтета от леща. Мерси за подсещането. Имам още 1 кг останал от българската био леща от Хранкоопа.
Хайде черната станция да се включи пак
За хората, които не желаят да пържат - могат да оформят по-плоски кюфтенца и да ги подредят в тава, постлана с хартия за печене. Подготвяйки сместта имайте предвид, че трябва да сложите повече мазнина, защото печени стават малко по-сухи. Ако желаете можете да ги напръскате с олио на спрей. Аз го разреждам 2 към 1 с вода, за да е по-финно впръскването, а и защото мазниата смесена с вода има по-ниска точка на горене, което я предпазва от прегаряне (тоест не става канцерогенна!). А можете и просто да ги намасните с четка или с ръка.
Леща и месо не е добра комбинация според разделното хранене.
[url=http://www.vdahnovenia.bg/]Вдъхнови се за голямата промяна![/url]
Сиренце написа:И аз го гледах, но е в раздел козметични био-продукти. Дали става за ядене?
Става и още как .. Сещам се за една констатация на Чери в стил ... "ама как това, с което си мажа Д-то, ще сложа в устата?", та тук ситуацията е точно същата. Напоследък често забърквам сладки овесени блокчета със същото какаово масло, което ползвам и за разните кремове, с които се мажа.
Сиренце, мога да ти донеса от това какаово масло на срещата в Усоето. Всъщност приемам заявки и от други мецанки. Мога да пращам с пощенска пратка за 3 лв, до съответен офис на Еконт. Там от където го купувам цената за 400 гр. е 6,80лв. Чева, на теб мога лично да ти донеса. В края на месеца ще си идвам към Казанлък. Ама ще ти пиша на ЛС.
Черитка, sorry че ти оспамих темата. Спирам ... :128
Сиренце написа:И аз го гледах, но е в раздел козметични био-продукти. Дали става за ядене?
Става и още как .. Сещам се за една констатация на Чери в стил ... "ама как това, с което си мажа Д-то, ще сложа в устата?", та тук ситуацията е точно същата. Напоследък често забърквам сладки овесени блокчета със същото какаово масло, което ползвам и за разните кремове, с които се мажа.
Сиренце, мога да ти донеса от това какаово масло на срещата в Усоето. Всъщност приемам заявки и от други мецанки. Мога да пращам с пощенска пратка за 3 лв, до съответен офис на Еконт. Там от където го купувам цената за 400 гр. е 6,80лв. Чева, на теб мога лично да ти донеса. В края на месеца ще си идвам към Казанлък. Ама ще ти пиша на ЛС.
Черитка, sorry че ти оспамих темата. Спирам ... :128
Няма проблем за спама - тук му е мястото, нали всички търсим пътя!
Току-що си направих поръчка на това същото какаово масло от този сайт - и цената му е отново 6,80 лв. Т.к. фирмата е пловдивска за доставка - вземат по 2,50 до офис на Еконт.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."
Ами като съм такава шматка, сега ще поясня защо исках да ви напиша през кой сайт съм си поръчала какаовото масло вчера . Защото първата опция, която гугъл предлага е през интернет сайта на "Аптека ФРАМАР". Обаче вижте какво става, когато човек решава да си го поръча:
Не стига, че го продават на 8 лв/бурканчето, ами доставката е още 6 лв отгоре :!: :!: :!: ..... а не намерих никъде на сайта им дали имат някъде магазин в София, за да отида на място и да си го взема. Ето защо много се зарадвах, когато видях този онлайн магазин на пловдивската фирма. Комбинирахме се двете с Боби и си поръчахме маслото оттам и ще си поделим тези 2,50 лв куриерска доставка до София, което на практика прави бурканчето с какаово масло по 8,05 лв!!! А ако ни хареса и сме го свършили, Тити, ще те моля със сигурност да ми купиш и донесеш на УСОЕТО!
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."
картофи - 500 г
гулия - 200-300 г
лук - 1 глава
морков - 1 голям
целина - четвърт глава от големите или 1 малка
доматен сок - 400-500 мл
пълнозърнесто (или каквото ползвате) брашно - 3-4 с.л.
сол, зехтин, олио, магданоз, целина на листа, риган, черен пипер, червен пипер,
къри - 1 с.л.
кимион - 1 ч.л.
Начин на приготовление:
Картофите и гулията се обелват и нарязват на парчета с големина по ваш вкус. Сипват се в тавичка, наръсват се с черен пипер, сол, къри и зехтин и се овалват добре. Добавя се вода, която наполовина да покрие продуктите и се слагат да се пекат/задушават във фурната.
В дълбок тиган или в тенджера се сипва олио/зехтин - около 150 мл или по ваша преценка, добавя се около 100 мл вода и се слага щипка сол. Когато олиото и водата заврат в тях се изсипват настъргания на ренде морков и нарязаната на малки кубченца целина. Оставят се да омекнат за 5-10 минутки, след което се добавя и лука, който също трябва да омекне. При необходимост, можете да долеете още вода. Когато и лукът е почти готов се сипват 3-4 лъжици брашно и се оставя за около 5 минутки да поври. След това се изсипва доматения сок, който се подправя ригана и кимиона, и ако е много кисел - щипка захар. Доматения сос се оставя да ври за 15-20 минутки в зависимост от силата на котлона ви - трябва да стане с консистенция на гъст кетчуп - чак след като е готов му се слагат нарязаните на ситно целина и магданоз - така няма да изгубят ароматите си от дългото варене.
След като картофите и гулията във фурната са омекнали и почти готови, се заливат с доматения сос - ястието се запича за около 20 минути. Много върви с пресен чесън.
В тази рецепта се опитах да избегна комбинацията на месо с въглехидратни зеленчуци, т.е. стандартния гювеч с месо, както и запръжката при приготвянето на доматения сос. Честно казано вкусът не пострада никак от тези "лишения". :lol:
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."