Сиренце написа:Тили, аватара ти е страхотен!
Абсолютно! Пасва на изцяло на представата ми за теб!
Тили имам много работа в момента, но просто не мога да се въздържа и да не споделя за какво ме вдъхнови с твоите пълнени домати. Нали се кенех да ги правя на децата и днес се събуждам с нагласата да ги направя точно тях. Обаче вчевра им горвих ориз със зеленчуци и нямаше да се получи добре, въпреки че Митето искаше пак да му направя. Та чудих се чудих с какво да ги напълня и свъртях следното нещо:
ПЪЛНЕНИ ДОМАТИ "ТОПЛА ВОДА"
1 глава лук
1 шепа бланширана елда
1 шепа киноа
1 шепа булгур
1 чаша топла вода
стафиди на вкус
копър - колкото ви е вкусно може и половин връзка
1 морков - настърган или нарязан на ситно
бучка сирене
олио от гроздови семки и вода за задушаване
чушки или домати за пълнене
Задуших за минута лука, предварително нарязан на ситно, с водата и олиото. Добавих първо елдата, после булгура и накрая киноата. Задуших под капак за 2 минути. После добавих моркова (нарязан на ситно, но може и настърган) и 1 чаша топла вода. Задуших до омекване. АКо е необходимо добавете още вода. Изключих котлона и вече добавих натрошеното сирене, копъра, стафидите. Стафидите може да са предварително накиснати, но на мен музата ми дойде в последния момент, та не бяха. Ако искате тук можете да добавите и натрошени орехи.
С получената смеме напълних няколко домата и няколко чушки. Вътрешността на доматите ги добавих към сместа за пълнене в края на готвенето. полях с малко водичка и запекох във фурната.
От места ми остана малко и я полях със зехтих, окрасих с маслини каламата и ..... си облизах пръстите.