Голяма върволица се извървяла да пише в тази тема.
Кълнове си приготвям от различни култури.
Намирам приложението им в суров вид.
Честно казано не виждам смисъл да се покълва семе и после да се убие неговата мощ с реално готвене.
По-скоро ПРИготвяне на различни дипове, пастети, сосове, крекери, салати.
Повечето кълнове са доста "несвойствена" храна за човек, който за пръв път ги опитва.
Нещо, което според мен обаче се харесва на всеки са слънчогледовите поници. Те често присъстват на трапезата ми, особено през зимата и в ранната пролет, когато няма много изобилие на пресни зеленчуци. Харесват се и на децата. Те са изключително полезна и много евтина жива храна, с която много лесно може да се сдобиете в домашни условия. Ето как:
http://desilifestyle.net/2011/02/%D0%BA ... %BE%D0%BD/" onclick="window.open(this.href);return false;