Както в повечето рецепти от суровата кухня и тук се изисква малко далновидност. Кашу
ядките трябва да се накиснат за около 2 часа в студена вода, овесените ядки също. За овесените ядки има и компромисен вариант - да се залеят с топла вода (не повече от 50 градуса) и да се оставят 10-на минути. Пак ще станат с добра консиситенция.
- в блендер се изсипват отцедените и изплакнати ядки кашу заедно с овесените ядки и
се блендират;
- към тях се добавят почистените и нарязани ябълки и отново се блендират;
- медът се разтваря в малко вода и се добавя към сместа;
- разсипва се в предварително приготвени купи и се декорира;
Става , разбира се.
Преди да си купя моята резачка (най-обикновен, китайски модел е ) се трудих с пасатора.
В случая няма проблем, защото съставките са меки, само повечко време ще трябва да пасираш, защото ножът на пасатора е малък.
Пробвай и сподели.
Здравейте страхотна тема Cheva ето ме тук за сега само се записвам в темата и излизам навън времето е страхотно трябва да се възползваме от всеки миг със слънце
Една салата със сурови гъби, в която се влюбих. Количество за 2-3 души.
Необходими продукти:
гъби печурки - 0,500 кг
оризов оцет
зехтин, сол
къри
Начин на приготовление:
Гъбите се нарязват и се слагат в купа. Отгоре се заливат със зехтина и оцета. Солят се. Добавя се къри според вкуса. Хубаво е салатата да се остави да поеме от подправките поне половин час преди консумация!
Суров микс от ядки (кашу, орех, лешник, бадем и бразилски орех), съчетан със стафиди - златна и едра черна - напоследък обожавам тази комбинация. Чери, мерси за рецептата.
Синът ми е на 18. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм Виждам се отново майка.
Току що направих първата си сурова торта без грам захар, мед или подсладител! Рецептата е пълна импровизация:
Блат 15-20 фурми
2 големи шепи сурово кашу
1 шепа бадеми
2 шепи сурови какаови зърна
2 с.л. кокосово масло
Всичко в блендера, да стане като тесто. Моят е на миксера и не се получи най-фино. Добавих малко бял чай за да го докарам на консистенция.
Разстлах го във форма за торта, отгоре наредих 6 кивита, нарязани на филийки и залях с крем.
Крем
5 банана
3 с.л. рожково брашно
2 с.л. кокосово масло
2 с.л. ленено брашно
Бананите се пасират с маслото и се прибавят брашната.
Поотделно всичко беше супер вкусно, след като постегне в хладилника ще докладвам как е общия вкус.
Последно промяна от Сиренце на 07 Фев 2013, 19:39, променено общо 2 пъти.
Сега го отчетох като грешка. Трябваше да ги накисна.
Децата вече нямаха търпение и разрязахме тортата. Блата е малко сух, а крема не успя да стегне. Следващия път ще сложа смлени орехи или повече ленено брашно в крема.
Иначе е мнооооого вкусна, но не можеш да изядеш много. Сиана каза, че и била много сладка :lol: .