Грешница, с теб не сме се засичали много. Поздравявам те за солта и за готвенето на пара. То малко късно, ама да ти кажа за Вегетата, че съдържа много сол и което е по-лошо мононатриев глутамат, който е мнооооооогоооооо, мнооооогоооооо вреден и води до пристрастяване и промяна на сигнала за ситост. По-добре я смени с морска, хималайска, келтска или някаква друга натурална, а също добави повече силни подправки. Те дават характер на яденето и заменят солта. Що се отнася до вкуса той се възпитава, но трябва всичко да става много плавно. И аз преди използвах много сол, че и не можех да си представя вкусна супа без бульонче, но се оказа че дори става още по-вкусна с обикновенни натурални съставки. Сега ползвам сол само в сосове, за усилване на вкуса и по-редко когато готвя, но като се има предвид, че караме повече на салати, мосля че е почти не консумирам сол.
dexter написа:И въпреки това ми се струва невероятно тъпо... Че коя икономика би работила добре с болни хора? С хора с диабет, инфаркти, очила, задух, такива, които не могат да си видят краката? Евала му на Джейми, даже и да не успее да се пребори! Все пак е някакво утешение да знаем, че има хора, които виждат проблем и търсят решение. За пореден път се радвам, че не живея в Америка
.
Декс, помисли си само колко пари харчат за лекарства, прегледи, изследвания и кофти храна същите тези хора.
А сега си представи светът такъв какъвто е бил преди 200 години без магазините за хранителни стоки, без аптеките и без медицинските центрове на всяка крачка...
Да факт е че човечествоте е достигнало невероятен прогрес, но също така е факт, че в момента се харчат най-много пари за здравеопазване от когато и да е било в цялата човешка история и имаме страшно много болни хора, вече и деца и бебета от когато и да било...
Ми това е бизнес бе хора! Само че на нас ние трудно да го повярваме и, а някой е заговорил за световната конспирация, а са го сметнали за хаховец на който са му избили чевиите.
За съжаление Декс, ние вече живеем по техния американски модел - яко кофти храна на децата, яко ГМО, яко химия - повсеместно и навсякъде. Всичко американско е навлязло до почти краен предел, според мен.
За Хунза... Нямам думи наистина! Зад всяка дума в тази статия се крие толкова истина, толкова простчки, готови решения. Тази "гладна пролет" е един детокс, едно самолекуване на организма. Забележете няма "детска смъртност", "никой не прави компоти", ядът много хляб, но смелен със зародиша в един и същи ден на замесването му... Знаете ли, че дори и в пълнозърнестото брашно, (друг е въпроса колко е такова наистина), което се продава по магазините се влагат 8 синтетични ензима, които производителя не е задължен да обявява, представете си колко още слага без да обяви, за да се стигне до цифрата 3-4 написани на етикета.
Трябва по-честичко да си препрочитаме статията. Всеки път като ни заболи тук или там - отваряш статията и намираш отговорите.
Декс, запека е все по-често срещан проблем и при кърмачетата! И то кърмени бебета, за тези на АМ просто не се интересувам! Майка ми онзи ден ми разказва, че се заговорили с една съседка и тя и споделила, че внучка и не е ходила до тоалетна последните 2 дни! И не можела да я накара да яде плодове от което моите деца са супер доволни, защото и изядоха целия храст с къпини. Те милите са като термити като видят плодове и зеленчуци. И Цвети си ходи по 2-3 пъти до тоалетна.
Пак последно време покрай мен има хора с новооткрит захарен диабет Тип 2 и аз се опитвам да им обясня, че това е нова "модерна" (в смисъл на лабораторно създадена) болест, която се лекува САМО с диета, но те викат, а не аз намалих месото, ама захарта я свалих от хапчетата.
Е всяки си има негова си истина.