Пълнен лук с горгонзола, тиква и орех
Необходими продукти:
6 големи глави кромид лук
За плънката:
100 г горгонзола
150 г тиква
30 г орехови ядки
20 г масло
сол и черен пипер на вкус
галета за поръсване
зехтин
Начин на приготовление:
Завийте в алуминиево фолио по отделно всяка глава лук, без да я белите. Сложете лука в тавичка и го изпечете във фурна на 200* за около 40 минути. Отстранете фолиото и обелете люспите.
Нарежете тиквата на малки кубчета и я задушете леко в маслото. Прибавете натрошеното сирене и едро счуканите орехи. Овкусете със сол и пипер.
С малка лъжичка внимателно издълбайте главите лук като внимавате да запазят целостта си. Добавете издълбаната вътрешност към тиквата и разбъркайте.
Подредете издълбаният лук в тавичка и го напълнете с плънката. Посипете с галета, полейте с малко зехтин и запечете до зачервяване. Ако остане от плънката я сервирайте като я насипете около главите лук.
[img]http://www.deteto.info/img/my45.jpg[/img]
Източници:
Бюлетин на deteto.info
Вкусно с Йоли