Пълнен лук с горгонзола, тиква и орех

Подфорум за нещата, които готвим всеки ден
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Пълнен лук с горгонзола, тиква и орех

Мнение от cchery »

Пълнен лук с горгонзола, тиква и орех

Необходими продукти:

6 големи глави кромид лук

За плънката:

100 г горгонзола
150 г тиква
30 г орехови ядки
20 г масло
сол и черен пипер на вкус
галета за поръсване
зехтин

Начин на приготовление:

Завийте в алуминиево фолио по отделно всяка глава лук, без да я белите. Сложете лука в тавичка и го изпечете във фурна на 200* за около 40 минути. Отстранете фолиото и обелете люспите.

Нарежете тиквата на малки кубчета и я задушете леко в маслото. Прибавете натрошеното сирене и едро счуканите орехи. Овкусете със сол и пипер.

С малка лъжичка внимателно издълбайте главите лук като внимавате да запазят целостта си. Добавете издълбаната вътрешност към тиквата и разбъркайте.

Подредете издълбаният лук в тавичка и го напълнете с плънката. Посипете с галета, полейте с малко зехтин и запечете до зачервяване. Ако остане от плънката я сервирайте като я насипете около главите лук.



[img]http://www.deteto.info/img/my45.jpg[/img]

Източници:
Бюлетин на deteto.info
Вкусно с Йоли
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Публикувай отговор