ПОШИРАНИ ЯЙЦА
Необходими продукти:
• яйца
• нарязани на кубчета зеленчуци по избор
• пресни подправки
• 1 с.л. зехтин (олио).
Начин на приготовление:
В купичка сложете лист найлоново фолио като оформите лека вдлъбнатина. Капнете малко зехтин и поръсете с кубчета зеленчуци и подправки. Чукнете яйцето и внимателно го изсипете върху зеленчуците. Внимавайте да не се спука жълтъка. Отгоре поръсете още малко зеленчуци и подправки.
Стегнете фолиото на стегнато вързопче и го завържете с конец. Може да сложите два пласта фолио за по-здраво.
В тенджера сипете вода и след като заври пуснете в нея яйцата. Гответе 4 - 5 минути или още малко, в зависимост колко течен искате да е след това жълтъка.
Охладете яйцата в студена вода. Внимателно развийте фолиото и сервирайте яйцата със салата, сос, а защо не и по панагюрски.
[img]http://www.deteto.info/img/my44_2.jpg[/img]
[img]http://www.deteto.info/img/my44_1.jpg[/img]
Източници:
Бюлетин на deteto.info
Вкусно с Йоли