- 2-3 средно големи моркова
- 1 малка глава цвекло
- бадемова майонеза ( или каквато друга имате под ръка)
- царевица от консерва
- сол
- студенопресовано масло
- сок от половин лимон
САЛАТА С КИТАЙСКО ЗЕЛЕ, ЧЕРИ ДОМАТИ И ПАРМЕЗАН
Напоследък станах фен на следната салата:
-Китайско зеле (накъсано или както ви е вкусно)
-Пресен лук
-Доматчета Чери или каквито имате
-Сол (на вкус)
-Зехтин
-Настърган пармезан
Последно промяна от Ver на 13 Фев 2012, 16:13, променено общо 1 път.
Аз пък карам на най-бързата салата:
1 салата айсберг - накъсана на парчета
1 връзка магданоз - нарязана на ситно
1/2 чаша орехови ядки
1/2 слънчогледови (и/или тиквени) семки
сока на 1/2 лимон
зехтин
Разбъркваме и се наслаждаваме!
[url=http://www.vdahnovenia.bg/]Вдъхнови се за голямата промяна![/url]
" В последните години на особена популярност се радва т. нар. салата «Айсберг», при все, че хич не е евтина, но пък е може би най-крехкият представител на вида. Нейните селекционери – както се досещате, това са американците – първоначално са я наричали «хрускава салата». Сегашното й название датира от 20-те години на миналото столетие, когато предприемчивите фермери, за да я запазят по-дълго време свежа, са засипвали кочаните с дебел слой лед. На външен вид силно наподобява зелка. "Айсберг". Този «леден» зеленчук е изключително сочен, но листата му са почти лишени от накакъв вкус и затова салатата от него добре се съчетава със сметанов сос и повече подправки. "