Темата е позамряла, но да я повдигна:
Незнам до колко готвя здравословно, но за рожденния ден си поисках уред за готвене на пара и да си кажа честно, го ползвам с огромна радост!
За вечеря си направих тиквички на пара, без нищо, само след като станаха готови им сложих няколко капки зехтин.
За утрешния ми обяд= Ориз, спанак и броколи на пара, отново добавям по малко зехтин след като са готови.( Зависи от това как ми се яде, но им слагам и по 1-2 капки соев сос, защото след повече ми става много солено)
Преди 8-9 години изключих от менюто си: солта!
Сега, когато готвя за всички слагам вгета, а когато съм егоист и си правя нещо само за мен не слагам нищо, което да подослява. Солта е навик, не чак толкова нужда, за колкото я мислим.
Ние като едни истински фенове на барбекюто ходим доста често, стига времето да го позволява, повечето хора смятат, че там се хапват само месца пипани от огъня, но не е така!
На жар се постигат доста добри неща, зависи колко шарена е фантазията ви:)
Аз например обичам тиквички, домати, патладжан на скара, но ефекта не е същия на домашната.
Надявам се да съм дала идея на някого!