Зеленчукови рулца с крем от сирене

Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Зеленчукови рулца с крем от сирене

Мнение от cchery »

Зеленчукови рулца с крем от сирене

Необходими продукти:

1 малък патладжан
1 тиквичка
няколко лъжици песто от различни зелени билки
50 г масло
50 г брашно
200 мл горещо прясно мляко
2 жълтъка
сол и черен пипер на вкус
200 г настъргани твърди сирена


Начин на приготовление:

Нарежете зеленчуците на тънки филийки по дължина и ги гриловайте леко на скара или в тиган - грил.
За пестото сложете в дълбок съд различни зелени билки по ваш избор - магданоз , копър, целина, босилек и др. Добавете скилидка чесън и сол. Налейте малко олио или зехтин и пасирайте всичко с пасатор. Гъстотата зависи от това колко олио ще сложите. Ако го предпочитате по-гъсто наливайте олиото по малко за да следите гъстотата.

За плънката направете светла запръжка от маслото и брашното. Сипете наведнъж горещото мляко и бъркайте енергично. Така бешамела ще стане съвсем гладък. Ако към горещата запръжка налеете студено мляко ще се образуват бучки. Отстранете от огъня и като се охлади леко добавете жълтъците и сиренето. Бъркайте докато получите гладка и гъста смес. Изборът на сирена оставям изцяло на вас. Колкото по-ароматни са сирената, толкова по-вкусно ще стане ястието. Но и само с кашкавал е хубаво.

Намажете зеленчуците с песто, в основата сипете по 1 с.л. от плънката и завийте на рулца.

Подредете ги в тавичка, намазана с малко мазнина. Намажете рулцата с олио или зехтин.
Изпечете ястието в загрята на 180* фурна за половин час. Сервирайте топли, но не горещи.

[img]http://www.deteto.info/img/my22.jpg[/img]

Източници:
Бюлетин на deteto.info
Вкусно с Йоли
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Публикувай отговор