Зеленчукови рулца с крем от сирене
Необходими продукти:
1 малък патладжан
1 тиквичка
няколко лъжици песто от различни зелени билки
50 г масло
50 г брашно
200 мл горещо прясно мляко
2 жълтъка
сол и черен пипер на вкус
200 г настъргани твърди сирена
Начин на приготовление:
Нарежете зеленчуците на тънки филийки по дължина и ги гриловайте леко на скара или в тиган - грил.
За пестото сложете в дълбок съд различни зелени билки по ваш избор - магданоз , копър, целина, босилек и др. Добавете скилидка чесън и сол. Налейте малко олио или зехтин и пасирайте всичко с пасатор. Гъстотата зависи от това колко олио ще сложите. Ако го предпочитате по-гъсто наливайте олиото по малко за да следите гъстотата.
За плънката направете светла запръжка от маслото и брашното. Сипете наведнъж горещото мляко и бъркайте енергично. Така бешамела ще стане съвсем гладък. Ако към горещата запръжка налеете студено мляко ще се образуват бучки. Отстранете от огъня и като се охлади леко добавете жълтъците и сиренето. Бъркайте докато получите гладка и гъста смес. Изборът на сирена оставям изцяло на вас. Колкото по-ароматни са сирената, толкова по-вкусно ще стане ястието. Но и само с кашкавал е хубаво.
Намажете зеленчуците с песто, в основата сипете по 1 с.л. от плънката и завийте на рулца.
Подредете ги в тавичка, намазана с малко мазнина. Намажете рулцата с олио или зехтин.
Изпечете ястието в загрята на 180* фурна за половин час. Сервирайте топли, но не горещи.
[img]http://www.deteto.info/img/my22.jpg[/img]
Източници:
Бюлетин на deteto.info
Вкусно с Йоли