В тава сложих 700 грама нарязано на парченца свинско месо за готвене, подправих го със сол, черен и червен пипер, шарена сол, чубрица, джоджен, вода и олио, и го мушнах на 150 градуса във фурната. Нарязах на ситно глава лук, един морков и три зелени чушки, и ги добавих към месото в тавата. После обелих и нарязах няколко големи картофа на малки парчета, и ги добавих заедно с няколко лъжици едросмляна лютеница и кълцана наденица към зеленчуците и месото. Увеличих фурната на 200 градуса. Пекох още един час.
Сервирах с айрян и хляб. Беше много вкусно.
Синът ми е на 18. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм Виждам се отново майка.
Kleo написа: ↑13 Май 2018, 09:05Невероятни сиренки, стават бързо, лесно и са много вкусни:
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода
1 ч.ч. натрошено сирене
щипка сол и щипка захар
масло/маргарин за намазване на питките
олио за намазване на тавичката
В съд се поставя брашното, върху него - шупналото мляко със содата, захарта, солта и сиренето, натрошено на парченца, не много ситни. С олио намазваме тавата и ръцете си, и оформяме топки от тестото. Сплескваме ги и ги намазваме с масло/маргарин отгоре. Слагаме ги да се пекат до златисто в предварително загряна на 180 градуса фурна. Сервират се с айрян. Да ви е сладко!
Тези дни на няколко пъти омесих тези сиренки, като си правих малко вариации. Първо увеличих пропорционално дозата два пъти, защото сме и тримата вкъщи, и е нормално да си хапваме повечко през целия ден. Друга промяна, освен сирене, добавих нарязан на ситно кашкавал, станаха чудни!
Синът ми е на 18. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм Виждам се отново майка.
Зеленчукова супа приготвих снощи цяла тенджера - глава лилав лук и два моркова скълцани на ситно, няколко големи картофи на кубчета, буркан с червени чушки и домати /домашно консервиран през лятото/, вода, олио, сол и букет от подправки - чудна стана!
Синът ми е на 18. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм Виждам се отново майка.
Рецепта от сестра ми за палачинки, стават й много хубави, с учудване разбрах, че ги прави с точни пропорции /аз ги приготвям "на око"/ и винаги й се получават великолепни:
3 яйца
2 чаши прясно мляко
1 чаша вода
щипка сол
щипка захар
3 чаши брашно
Сместа се разбърква много хубаво!
Тиганът се маже с масло преди всяка палачинка.
Тестото се слага в тигана, колкото да покрие дъното, не повече.
Да ви е вкусно!
Забележка от нея: в сместа НЕ се слага никаква мазнина.
Синът ми е на 18. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм Виждам се отново майка.