Елисчето за агнешкото печено бутче, когато ми даваше препоръки и съвети:
"... аз съм готвила и е ставало страхотно, но нямам конкретна рецепта, намазвах хубаво с подправки по избор, слагам малко мазнина и водичка, покривам с фолио и пека, след около час, час и нещо, зависи от фурната, моята е доста мощна, отвивам и започвам да обливам месото със соса, ако се е поизпарила водата, доливам малко и така..."
"... лично аз не слагам никакви зеленчуци, защото можеш да си направиш топла и студена гарнитура под хиляди вариации. Не го варя, измивам добре и обтривам с подправките. Аз слагам сол, имам една подправка от на Боби дядото, нещо като шарена сол е, слагам и от нея, както и сух джоджен, червен пипер, обтривам и не поливам месото с водата, а я сипвам отстрани,чак след като се запече, започвам да обливам със соса. А към края слагам и листенца пресен джоджен, имам винаги в саксия."
Горното го пробвах, месото стана крехко, вкусно, отлепваше се лесно от кокалите, а отгоре стана хрупкава коричка. Точно както обичаме агнешкото месо.
Алекс, който мрази агнешко по принцип, вчера доволно си похапна и каза, че, цитирам го: "Мамо, това е най-хубавото агнешко месо, което някога съм ял, браво!". Е нали се сещате, че това е музика за майчините уши? Още веднъж голямо благодаря на Елис, щото бая се бях ошашкала дали ще ми се получи, предвид, че готвя за първи път, а месото си е скъпо.
Синът ми е на 18. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм Виждам се отново майка.
Разбира се,че може и благодаря!!!Всеки ден готвя какво ли не,но напоследък не ми достига време за нищо,усещам как издевателствам над себе си,за жалост.Но скоро обещавам да позавъртя нещо по интересно и да опиша тукИ благодаря отново,толкова си миличка
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю
Разбира се,Деси!Може би има оригинална такава,но аз ще ти напиша как аз я правя,по рецепта на майка.Нарязвам на рендетж тънки шайби лук,може и на полумесеци,нарязвам и много моркови на тънки колелца.Сварявам си малко пилето,за да отпеня,само с малкж сол.Запържвам лука с мжрковите,слагам черен,червен пипер,джматено пюре,1 дафинов лист и сол на вкус,слагам и малко брашно за да е плътен соса,слагам пилето и доливам от бульона,в който е вряло,като го прецеждам.Слагам и водичка,за да покрие всичко,но не като за супа,оставям да ври,до пълна готовност.
Само предупреждавам....яде се с мнооого хляб
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю
Искам да ви се похваля, че за рождения ден на Бела за първи път готвихме аспержи. Направихме ги с масло на тиган - най-лесната за този напълно непознат за мен зеленчук. Честно казано се получиха достатъчно вкусни, че да искам пак да ги ям. Единствените подправки, с които ги овкусихме, бяха черен пипер и сол.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."
ellis_stoyanova написа: ↑08 Май 2020, 19:49
Разбира се,Деси!Може би има оригинална такава,но аз ще ти напиша как аз я правя,по рецепта на майка.Нарязвам на рендетж тънки шайби лук,може и на полумесеци,нарязвам и много моркови на тънки колелца.Сварявам си малко пилето,за да отпеня,само с малкж сол.Запържвам лука с мжрковите,слагам черен,червен пипер,джматено пюре,1 дафинов лист и сол на вкус,слагам и малко брашно за да е плътен соса,слагам пилето и доливам от бульона,в който е вряло,като го прецеждам.Слагам и водичка,за да покрие всичко,но не като за супа,оставям да ври,до пълна готовност.
Само предупреждавам....яде се с мнооого хляб
Ще опитам рецептата в някой от следващите дни и ще дам отзив как ми се е получило, благодаря ти много, Елисче
Синът ми е на 18. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм Виждам се отново майка.
Отприщвам тази тема,особено сега,когато отново мога да качвам снимки.
Бананови палачинки:
3 яйца
3 големи банана
1 ч.л бакпулвер
Няколко капки течна ванилия
Около 200 мл прясно мляко
Брашно,бяло или друго,по избор,колкото поеме до гъста кашичка.
Пържат се в незалепващ тиган с малко мазнина.Изсипват се с лъжица.
Прикачени файлове
20220329_172030.jpg (38.84 KiB) Преглеждано 902 пъти
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю
Много обичам бамена супа,но вкъщи почти никой не я хапва.Но това не ми пречи да си я сготвя
Тези дни имаше и разни други хапвания,част от които ви качва
Бях позабравила за любимата ми темичка
Прикачени файлове
20221123_105827.jpg (79.76 KiB) Преглеждано 821 пъти
20221123_105805.jpg (148.42 KiB) Преглеждано 821 пъти
20221123_105748.jpg (90.81 KiB) Преглеждано 821 пъти
20221123_105731.jpg (105.98 KiB) Преглеждано 821 пъти
20221123_105639.jpg (60.64 KiB) Преглеждано 821 пъти
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю