Не,не съм правила таковс.Но се сетих за салата с праз-нарязваш праз,претриваш го с малко сол,и добавяш настъргани или намачкани сварени яйца добавяш си олио готово.
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю
ellis_stoyanova написа:Не,не съм правила таковс.Но се сетих за салата с праз-нарязваш праз,претриваш го с малко сол,и добавяш настъргани или намачкани сварени яйца добавяш си олио готово.
Ох, как обичам такава салата .
Ние днес ядохме панирани топени сиренца с желе от ягодки. Мммм.... много вкусно.
А вчера за първи път готвих сармички с лозови листа. Мисля, че листата ми бяха по-твърди отколкото трябва, но иначе станаха вкусни.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."
А пък Алекс вчера вечерта си поиска просто варени цели картофи и си ги поръси със сол. Много му се усладиха. Е, не отказа и крехките пържолки на фурна, които му сервирах. Нито обилна порция хляб и лютеница. Къде сложи цялата тази храна се питам, като е толкова слаб, строен и целият мускули? Да ми е жив, здрав и с все такъв завиден апетит!
Чери, Елисче, благодаря ви за идеите за храни!
Синът ми е на 18. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм Виждам се отново майка.
За довечера съм купила 2 броя фагри и 2 лаврака (бяха с намалени цени в Кауфланд). Компания ще ми прави 1 бутилка димят на . Само гарнитурата към рибата не ми е ясна, но ще я напасна в движение.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."
Ние си бяхме на скумрийка на Никулден.
Вчера вечерта - пилешки бутчета с картофи на фурна.
За днес още не съм измислила.
П.П. Добавям решението на семейството за съботната ни вечер:
Добруджанки със сирене, само че този път ще ги изпържа на тиган, а няма да ги пека, както обикновено. После ще споделя как станаха.
Синът ми е на 18. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм Виждам се отново майка.
Снощи пълних сармички с кисело зеле - много вкусни станаха и някак си - въпреки, че листата на зелето се режат и оформят, а после де пълнят, това ястие не ми тежи да го приготвям.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."
Днес се самосезирах , та сготвих едни интересни гювечета. Запържих лук и моркови, след което им добавих нарязани на филийки печурки. Към тази смес добавих 500 г кайма. Когато и тя се запържи, добавих малко брашно, червен пипер и излях 1 буркан с доматен сок. В гювечета сложих плочка сирене, залях ги със соса с кайма и домат, добавих настърган кашкавал и чукнах по 1 яйце отгоре. Наръсих черен пипер, червен пипер и чубричка върху яйцето и запекох във фурна..... Смятам, че ще е много вкусно, ама това ще се разбере по-късно.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."
А за тази тема искам да отчета една страхона содена питка с кисело мляко за Бъдни вечер. Чак аз се изненадах колко ароматна, мека и вкусна се получи....
Новата ми цел - да мога да правя вкусни и меки погачи. Това оставям за 2019-а година.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."
Хи-хи, Черко, като каза меки и вкусни погачи, и се сетих да споделя тук - тази вечер вместо новогодишна баница с късмети, аз сътворих две погачи с боцнати върху тях късмети, станаха чудни, искаш ли точната рецепта?
Синът ми е на 18. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм Виждам се отново майка.