ellis_stoyanova написа: ↑14 Юни 2020, 15:04
Деси,правят се с бакпулвер и масло,някои слагат и суха мая,но аз ги предпочитам с бакпулвер,иначе мляка,яйца,захар и брашно,разбива се до по гъста смес,правят се по-малки,тъй като се надуват и са по-дебелички
Еха, ще ги пробвам някой път тях. Звучат ми много яко! За маслото - накрая ли се мажат с него?
Синът ми е на 18. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм Виждам се отново майка.
Нееее,слага се в сместа,разтопено масло,след което,ако тиганчето е незалепващо не се маже с нищо, маслото в сместа се разтапя,но за точна рецепта,чукни в гугъл,че при мен всичко е на око
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю
ellis_stoyanova написа: ↑14 Юни 2020, 15:36
Нееее,слага се в сместа,разтопено масло,след което,ако тиганчето е незалепващо не се маже с нищо, маслото в сместа се разтапя,но за точна рецепта,чукни в гугъл,че при мен всичко е на око
Супер, благодаря ти много! Ще ги пробвам и тях.
Задължително. Палачинките са от нещата, които правя от 10-годишна, с вариации, и ги ядем всякак.
Колкото по-топло става,толкова по-малко ми се готвиТова обаче не означава,че отпада яденетоЗа довечера ще пекна едни наденички от лидл и едни картофки на фурна,имам и печени чушки,които ще омешам с домат и краставица,лук и сирене на една голяяяяма салата и туй ще е тО.Утре ще го мисля
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю
Аааа може...ами нещо между палачинки,бухтички...знам ли,наричат ги родопски палачинки.Стават превъзходни.Аз ги направих с 2 яйца,1 щипка сол,почти 2 чаши кисело мляко с 1 ч.л сода(в рецептата е с бакпулвер,но аз чела не дочела набухах сода в млякото),малко бащпулвер,нали е по рецептасирене натроших и накрая брашно до не много гъста каша.Намазваш тиганчето с олио и с лъжица изливаш сместта.Стават като малки малачинки,ама с приятен мек вкус.запичаш от двете страни и хапваш....
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю
Снощи дояждахме пилешките бутчета с картофките.
Днес ще сме на скумрия - първо във фолио, върху хартия за печене - натурална ще я направя.
Без подправки, без сол, без олио, без вода. Във фурната, в тавичка - миналият път стана чудна! Натюр!!!
Синът ми е на 18. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм Виждам се отново майка.
Сутринта - огромна пълнозърнеста палачинка, намазана със сирене крема и поръсена с кашкавал - докато е още гореща. Стана чудна! Рецептата, по която я направих, е сборна - от интернет и мои измислици и добавки:
1 ч.ч. кисело мляко се разбива с малко студена вода, на айрян, и се добавя 1 ч.л. сода или бакпулвер
към млякото се досипва около 1/2 ч.ч. прясно мляко
в купа разбивам три яйца с 1 ч.л. захар, към тях добавям горното мляко и 1 к.л. сол, после 5 с.л. олио
накрая добавям на порции пълнозърнестото брашно, до консистенция на боза
Включвам фурната на 200 градуса. Постилам върху дългата продълговата тава хартия за печене. Върху хартията изливам сместа за палачинката. Равномерно. И да не излезе от хартията навън. Пека около 20-30 минути, в зависимост от фурната, до готовност, до приятен кафеникав загар на палачинката.
Докато е още съвсем топла, я мажа с каквото преценя - може лютеница, крема сирене, пастет - каквото ви е на сърце. Поръсвам със сирене, кашкавал, шпекови парченка или друг колбас. Възможно е да бъде сладка - тогава я намазвате обилно със сладко, с течен шоколад и накрая с пудра захар.
Навивате я на руло, като обикновените палачинки, но тази става много голяма, като руло. Като я навиете, я режете на кръгчета. Сервирате я по ваш вкус. С айрян е чудна. Или с кисело мляко. И солена е вкусна, и сладка, всякак, стига да обичате палачинки.
Синът ми е на 18. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм Виждам се отново майка.