Снощи - кюфтета и салата от краставици с авокадо. Кюфтенцата ми се получиха много добре.
Вчера на обяд - миш-маш с три вида чушки, лук, морков, много яйца и сирене. Стана чуден!
За днес съм измислила пилешки бутчета - или с картофки, или с ориз - на фурна. А вие?
Синът ми е на 18. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм Виждам се отново майка.
Хайде да се цопна и аз в тази темичка
Нали вече и аз съм работеща домакиня
Вчера за вечеря направих пиле със сос по тази рецепта: https://www.hapni.eu/pile-v-razkoshen-sos/. Беше ми се дояло нещо подобно. Сготвих половин доза, за да видя как ще се приеме от мъжете в моя живот , защото те са малко капризни на тема ядене... Добавих съсем малко червен пипер, за да даде малко цвят на соса и да не е прекалено бял. От бульона и майонезата беше леко солено, така че е добре да се пробва преди да се сложи сол.
Направих и баница с яйца и сирене. Идеята беше да е за закуска за днес, но в крайна сметка мъжа ми вечеря с нея. Пилето със сос го уважихме само аз и Гого. На Марти не му хареса "как изглежда" .
За тази вечер ще правя боб с наденица. По-голямо количество, за да има и за утре за обяд.
Луда ставам с това готвене! Не мога да приготвям храна за всяко хранене. Винаги готвя в по-големи количества.
И аз се побърквам вече...сутрин,обед,вечер...само ядене....аман...
За тази вечер-бърз тутманик и салата-домат,краставица,чушка,магданоз и сирене...
За утре съм решила да правя едни турски ястия,за които ще ви разкажа като станат,иска ми се да прикача и снимка,ама така и не схванах цаката
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю
Ели, любопитна съм да ни разкажеш/покажеш какво се е получило като краен резултат. И най-вече дали е вкусно. Успех!
Аз напоследък съм склонна да пробвам нови рецепти. Старите нещо се изчерпаха. Не знам защо живота ме наказа така и децата "взеха" от баща си точно този ГЕН да не искат да ядът всичко, а не "взеха" моя, който е всеяден и обичащ да пробва всякакви нови неща...
Ванче,за жалост и моите са така-един не яде суров лук и чесън,друг недолюбва супите,трети това,онова,направо готвенето за мен си и цяло предизвикателство,ежедневно при това.Аз съм като теб,мога да хапна всичко,което е в чинията,винаги съм се старала да предлагам разнообразие на вкусове ,но явно всеки има предпочитания.Преди време много де дразнех на майка,като кажеше ти не си ги научила тези деца да ядат всичко,е как м...ка му става това????
Та...сготвих Пабуджаки патладжан и гюзлеме с тиквички и пресен лук,който аз замених с пресен чесън,просто това имах.Станаха наистина уникални,мога да споделя рецепти,но ще трябва да съм на компа,доста са дълги.В турската кухня харесвам съчетанията на вкусове и как нещо съвсем обикновено,може да придобие изящен завършек на ястие.Единствен недостатък е,че повечето рецепти изискват време-като подготовка и приготвяне и все още ну успявам да се справям след работа.Като зяло битието им е такова,че жената си седи вкъщи и готви вкусни манджи за семейството,но товя време ние днес го нямаме.Не знам как го правят,защото тези традиции в храненето са запазени и до днес.
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю
Вчера - тиквички с ориз, лук, морков, копър и домат на фурна.
Днес: за закуска - кус-кус със сирене и масло, за по-нататък не съм мислила още.
А вие какво ще сготвите днес, какво приготвихте вчера?
П.П. Да споделя радостта си от нова придобивка. Взех си от Банско дървена точилка за месене.
Предната точилка отиде в друго домакинство и от известно време не можех да разточвам нищо, ползвах приспособлението от хаванчето ми за счукване на орехи, хи-хи-хи.
И сега умувам какво да омеся, разточа и опека соленки ли, сладки ли, погача ли...?
Синът ми е на 18. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм Виждам се отново майка.
Деска,честита ти придобивка!Аз бих направила тутманик...ммм в това хладно време,да ухае на хляб и топлинка....
Ние днес ще дояждаме пиле с ориз и зеленчуци и зеленчукова супа
Утре ще му мисля
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю
Kleo написа: ↑26 Май 2020, 07:36Предната точилка отиде в друго домакинство и от известно време не можех да разточвам нищо, ползвах приспособлението от хаванчето ми за счукване на орехи, хи-хи-хи.
И сега умувам какво да омеся, разточа и опека соленки ли, сладки ли, погача ли...?
КУРАБИЙКИ
Като му се чудиш толкова много, ето ти предложение, Десита . Честита ти точилка.
Мацки, аз днес ще правя босилеково песто. Обожавам миризмата на босилек, както и да го добавям в сосове за италиански яденета - спагети, лазаня, сос за пица.... Обича го и в песто, с което пък да гарнирам салата "Капрезе" - ето това съм замислила за днес и ще се пробвам да си врътна пестото.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."
Ей, направих го най-сетне . Изобщо не е трудно. И се получи безумно вкусно.
Необходими продукти:
20 г листа от босилек (може с малките дръжки към листенцате)
50 г белени слънчогледови семки
50 мл зехтин
сока на половин лимон
сол на вкус
Начин на приготовление:
Всички продукти се слагат в блендер или чопър и се смилат до получаването на гладка каша.
Пестото го обожавам на салата "Капрезе" и снощи точно такава правих - хубави, зрели домати; моцарела от Лидъл (при тях е най-евтина, но и много вкусна), песто, зехтин, сол и босилек за поръсване..... Умираме за тази салата.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."