Утре отново е Никулден! Началото на "страстния" :lol: месец декември. А страстен, защото е пълен именно със страсти, емоции, вълнения, очаквания, празнично настроение и още нещо...... Месец, в който си дават среща умората от една цяла година и свежестта на новото начало! Месец на контрасти, неспирен бяг и притеснения, но и 30 дена в приповдигнато настроение, трескави часове и много усмивки.....
Ала утре е Никулден. За светеца покровител на рибари и банкери, нека вдигнем чаша за възхвала и поздрав! И го посрещнем както подобава - с риба на трапезата!
ХРУПКАВ ПАНИРАН ШАРАН
Необходими продукти:
1 кг-пресен шаран
3-4 с.л.-брашно
1/2 ч.л.-червен пипер
черен пипер
сол
1/2 ч.ч-бира
лимон
галета
Начин на приготовление:
Шарана, изчистен и нарязан на котлети, се осолява и му се изцежда сока от половин лимон.Оставя се да престои около час в хладилника.
Панировката се приготвя от няколко лъжици брашно, малко червен и черен пипер , 2 -3 щипки сол .Всичко това се обърква и разрежда с бира до гъстотата на боза.
В чиния се изсипва галета.
Рибата се подсушава леко с кухненска хартия. После се топва в панировката,овалва се в галетата и се пържи в загрято олио до златисто. Изважда се и се поставя на кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.
Сервира се с резени лимон и зелена салата.
[img]
http://3.bp.blogspot.com/-8eErgtqD2Gc/T ... 040660.JPG[/img]
Хляб и сол