Ми то това си е чист БУРКАН.bobichan написа:Аз ще помисля за този бокал
И аз го гледах и за сега реших, че с приспособления ще си се пробвам...
Ми то това си е чист БУРКАН.bobichan написа:Аз ще помисля за този бокал
Ново 20!bobichan написа: Върху памук може да покълваш ако искаш да правиш понници, но тогава само режеш стебълцата и семенцето си остава върху памука. Аз покълвам кресона (той е слузообразуващ) във хартиени формички от яйца. Слагам малко памук вътре и се получават готини мини Чичко-тревичковци идеална порция за 1 салатка.
А защо? Не знам как ги обработват, но не би трябвало да е много вредно. Нарочно не ползвам пластмасови, защото предполагам, че не са от полипропилен.ЛиР написа:Много ме притеснява факта, че ползваш картонени кори от яйца(ако правилно съм разбрала), макар да не е по темата...
Извинявам се, едва сега забелязах, че си се обърнала към мен.bobichan написа: ЛиР, ще споделиш ли за сусама как го покулваш...
Притеснението ми идва от там, че картонените кутии не могат да се измият или дезинфекцират след като в тях е имало яйца. Вярвам знаеш, че по черупката на яйцата има множество бактерии. Продават се специални разтвори за дезинфекция...А нежните и крехки поничета е трудно да бъдат щателно измивани, затова средата, в която растат следва да е максимално чиста...bobichan написа:А защо? Не знам как ги обработват, но не би трябвало да е много вредно. Нарочно не ползвам пластмасови, защото предполагам, че не са от полипропилен.ЛиР написа:Много ме притеснява факта, че ползваш картонени кори от яйца(ако правилно съм разбрала), макар да не е по темата...