РАЗДУМКА НА ПОРАСНАЛИ МОМИЧЕТА-МЕЦАНКИ

Свобода на словото
Заключено
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Re: РАЗДУМКА НА ПОРАСНАЛИ МОМИЧЕТА-МЕЦАНКИ

Мнение от cchery »

Нели написа: 26 Апр 2021, 11:49 Здравейте, момичета!

Честит имен ден (на патерица) на всички с имена на цветя! Ние вчера също празнувахме с Виолета, защото тя е моето цвете. Бяхме няколко часа навън, а вечерта тя ни направи домашни равиоли. Получи се хубав празник. :954
Нелка, да ти е жива и здрава Вили, да се справя с превизвикателствата, които застават пред нея по възможно най-добрия за нея начин и да намира пътя към щастието, което ще я изгради като човек и личност! :)

Разбира се, че Виолета също празнува на Цветница..... знаех, че пропускам някого в пожеланието си. Първо беше Цецо на Цони - върнах се и си редактирах поста.... обаче останах с това усещане, че пропускам някого... :oops:
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Здравейте.
Оле, Нели,......извинявам се. Забравих за Вили :oops:
Да е честита, благословена и да има мир в сърцето си, за да може да се радва на живота с пълна сила :1075 :1075 :1075
Чери, благодаря за прекрасните пожелания. Имах страхотен ден на цветница и бях изумена колко много хора се сетиха за мен. Беше ми прекрасно :954 Въобще последно време нещата при мен започнаха да се нареждат. Естествено преди това всичко се обърка яко. Като при ремонт. Няма как да направиш голям ремонт ако преди не разхвърляш всичко :221 Сега ни предстоят почивни дни и смятам да им се насладя на макс.Вие планирате ли нещо?
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Здравейте, приятелки! :923
Ето ме отново. Дни преди Великден си пожелавам пълно възстановяване, че вече ми писна тази безтегловност, апатия и вялост! Нарочно не пиша думата с "Д"...
Ние ще ходим тримата в Банско. Там ще празнуваме Великденските празници. Техните на Хри също си взеха апартамент в близост до нас в Банско, така че ще бъдем заедно с родата му. Но ние в нашето си студио де :)
Друго си е извън София, така че вече чакам с нетърпение да отпрашим натам :)
Иначе работя. Чета ви. Вълнувам се покрай политическата ситуация в БГ.
На 25 май се навършват 25 години от завършването на гимназията ми и започнахме випускът да обмисляме среща по случая. Това са 30 години от запознанството ни със съучениците.
Последният ми цикъл беше на 5 януари и оттогава нищо. Боря предменопаузни силни симптоми с билковия препарат Ремифемин, обилно потене и горещи вълни, особено нощем. Започна да ми помага, за радост.
Алекс си има сериозно гадже, което с баща му харесваме. Тя е от класа му, а и живее в съседен блок. Той все така тренира футбол в Левски-Раковски, ходи и на фитнес, прави мускули. Почти на 17 е и все повече мяза на мъж.
Малко ни увеличиха заплатите в Центъра, но на фона на скачащите цени на всичко, направо не го усещаме, честно казано. Но каквото - такова.
Решавам кръстословици, чета художествена литература и играя игрички на телефона през свободното ми време. Понякога спортувам по малко. Готвя.
Прегръдки на всички и Светли празнични дни от мен!
Красиви шарени яйца, сладки козунаци, вкусотии до насита, зелени салати и много споделеност, взаимност, уют и топлина в душите!
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Здравейте, момичета!

Деси, толкова е хубаво, че си отново тук, сред нас!
Банско е хубаво място, особено като си имате собствено местенце. Наслади се истински на планината, изпий я, подуши я, вдишай я! Замени безтегловността с лекота, апатията - с мир, вялостта - с безметежност.

Цвети, донесе ми радост да прочета, че празникът ти е бил цветен и хубав и че при теб нещата се нареждат. Това е закономерната посока на развитие, сигурна съм.

Еми, как е кръстът? И по-точно ти как си?

Ани, нямаш умора, момиче! Тичаш и в прекия, и в преносния смисъл. Как вървят дните при теб?

Аз в момента събирам тен на терасата, чета ви и се наслаждавам на деня. :954
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
DeerE
От писане глава не боли

Мнение от DeerE »

Момичетааа, много ми е хубаво. В къщи ми е страхотно. Правя си каквото искам и сме всички заедно.
Али е добре, по цял ден лежи, мисля, че ще мине без усложнения. Сложихме си на открития балкон едни вертикални щори, един колега на мъжът ми ни ги купи преди два дни, постлах си изкуствена трева, изкарах си палмите на терасата и се получи страхотно. Времето в къщи минава много бързо, починах си, не ми липсва лудницата на вън.
Нелка кръстът ми е добре, когато не го товаря. Нещо съм се отпуснала и не правя упражненията, които докторът ми препоръча. Когато се претоваря с повече домакинска работа се обажда. Установих, че трябва да си сменя матрака, спалнята и дивана :221 , за да ми бъде по-удобно. Благодаря ти за обаждането днес. За мен винаги е изключителна чест да говоря с теб.
Деска, радвам се, че се отби тук. Весело изкарване на Банско, сигурна съм, че ще се прибереш много заредена с позитивизъм от там. Пиши по-често. :922
Момичета пожелавам на всяка една от вас светли празници.
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Момичета, НЕ съм си боядисала яйцата, НЕ съм замесила козунак, нямам вечеря и имам непростряно пране и куп неизимити чинии. За сметка на това станах в 5:30 ч. и сварих яйца (само 12 от 15 бр. оцеляха, но ние сме само двете с Ани и ще ни стигнат); отидох на Паметника на българо-съветската дружба (има около 370 стъпала) на тренировка, за да я снимам; отидох с приятел на водопад Орлов камък на около 50 км от Варна; заведох Ани на рожден ден и се видях (случайно!) с две познати, разходихме се в Морската градина и пихме кафе, говорихме си. Мисля, че това е по-добрият начин да се прекара деня.

Това по-горе го писах към 20:00 ч. А сега, вече към 22:00 ч. яйцата са боядисани, част от съдовете са измити. Имам планове да замеся козунак и се чудя дали да не ида да снимам покрай някоя църква. :954
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Честит празник, момичета!
Христос воскресе!

Ето какво сътворихме снощи с Ани. :954
Изображение
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ!

В този хубав ден желая всички ние да имаме вяра във възкресението - във всичките му форми. Нека това не е просто една дума, празни прикаки - имаме нужда да вярваме в победата на доброто и справедливото. Не е толкова чуждо. Не е и толкова трудно.

Знаете ли, момичета, снощи влязох във форума и прочетох всички вас.... Тръгнах да пиша и аз, но сме в Пловдив на гости.... и ми стана неудобно да стоя на компа, докато се сервира масата... И така и оставих за днес това. А исках да кажа, че ми стана толкова топло на душата от всичко, което прочетох...... Не от количеството, а от онази форма на простота, в която всяка една от вас е себе си, разсъблечена от обичайната суета на дните и на представата, коята трябва да бъде в другите сфери на общуване..... "Видях" Деси, "попекох се" на терасата с Емката, "затръшнах вратата" на всичко старо с Цвети..... бях мислено на тренировката с Нелката и снимах с нея там някъде на 50 км от Варна, че даже "се и гримирах" с Елисчето :954 .

Понякога толкова много ми тежи да бъда отзивчива, да бъда разбираща, да се притичвам винаги на помощ, да бъда отговорна.... и да създавам образ за себе си като такава, който после сама не искам да разруша.... И като дойда тук се чувствам спокойна и неангажирана с всичко това, и ми е хубаво и с вашите "голи" от наложена суета дни и преживявания. :922 Намирам някаква символика във всичко това с Възкресението и затова и днес го пиша.

Както писах, ние сме в Пловдив - днес ще идем да посетим новооткритата Голяма базилика. Тъкмо с Момчил се уговоряме, че поне едната посока дотам ще вървим пеш - хем да правим крачки, хем да се разходим, хем да имаме време да си говорим... Имам спешна нужда от нещо ново, от промяна на обстановката, на нещата, които правя - еднообразието на последната година ме поставя при условия, в които губя себе си сякаш - ставам инертна, толерантна далеч над необходимото, безразлична.... А тази сутрин със събуждането се усетих, че искам нещо друго.

Нелка, огненият ефект на снимката от нощната църква е страхотен - май-май църквата в полунощ на Великден е всъщност точно това - огън, заряд от надежди, очаквания и предизвествие за най-доброто.

Мили момичета, оставям ви с пожелание да имате хубав неделен, празничен ден... Възкресение е - щом вярата, че това се е случило с Исус е жива толкова много хилядолетия, какво ни струва да подсилим и другата наша вяра - онази, че всичко зависи от нас самите! :329 :329 :329
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Христос воскресе!
Мир, светлина и любов :)
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

СВЕТЪЛ ПРАЗНИК, МОМИЧЕТА!
ЗДРАВЕ И БЛАГОДЕНСТВИЕ ЗА ВАС И СЕМЕЙСТВАТА ВИ! :922 :922
Никога не е късно за ново начало!
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

ери

Мнение от cvety_rz »

Христос Воскресе! Изобилни благословения за всички!
Нели, страхотен ден си имала и точно такъв трябва и да бъде. Не е необходимо съботата да се прекара пред печката в месене на козунаци и боядисване на яйца. С това не искам да кажа, че е лошо да се прави, но ако не е твоето нещо няма нужда да се насилваш. За мен смисълът на всеки празник е да го усетиш и празнуваш като бъдеш преди всичко себе си, защото всеки един от нас е създаден уникално.
Чери, прекрасен пост. Личи си, че идва от сърцето ти и съм съгласна с всичко, което си написала.
Аз повярвах, че мога да променя нещата, които не харесвам и предприех необходимите крачки. Някои ми казват, че е безумие по време на криза да правя такива промени, но за мен е безумие да живееш живот по начин, който не те удовлетворява.Както е писала Чери вярвам, че всичко зависи от нас самите!
Аз вчера не месих козунаци и не боядисвах яйца. Чистих и хвърлях ненужни неща. Имах такава нужда просто. Като символика на това, което се случва вътре в мен. След това засяхме доматките (това е като символ, че нещо ново се ражда) и след това разпусках като карахме колелета семейно. Така го усещах и така го направих.
Деси, как си изкарвате на Банско?
Ванче, вие как я карате?
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Заключено