Първи клас ще бъда аз, от сега се чудя как е в час!

Публикувай отговор
Ver

Re: Първи клас ще бъда аз, от сега се чудя как е в час!

Мнение от Ver »

Виждам, че момичетата са запретнали ръкави и работят здраво за темата :326
Браво !
И аз да се разпиша тук, макар и още да не съм записала официално Мони на училище. Записването при нас е на 31-3 Юни, надявам се да няма опашки пред стаята за прием на документи :1062 и другата седмица да ви се похваля :)
Аз не изпитвам някаква особена тръпка, защото тази година тя беше предучилищтна в училище, така, че особена разлика не виждам :)
Преполагам, че ученето ще е по-сериозно, но за това през годината ще имаме да споделяме :)
Последно промяна от Ver на 27 Май 2011, 15:37, променено общо 1 път.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Ver написа:Виждам, че момичетата са запретнали ръкави и работят здраво за темата :326
Браво !
И аз да се разпиша тук, макар и още да не съм записала официално Мони на училище. Записването при нас е на 31-3 Юни, надявам се да няма опашки пред стаята за прием на документи :1062 и другата седмица да ви се похваля :)
Аз не изпитвам някаква особена тръпка, защото тази година тя беше предучилищтна в училище, така, че особена ралика не виждам :)
Преполагам, че ученето ще е по-сериозно, но за това през годината ще имаме да споделяме :)
А пък аз много ще ви се радвам на споделянето....... и определено ще се вълнувам, нали съм си .... треперушка! :923 :923 :923
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Ver

Мнение от Ver »

Ей ни на! Официално записани в първи клас, за което вкъщи се почерпихме, моля :) :1004
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

И Алекс е записан официално в първи клас :)
Утре вечерта ще съм на първата родителска среща в избраното училище :)
Много се вълнувам, да ви кажа :222
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Зъбки падат на поразия :1062 Имам си едно почти беззъбо човече у дома :1062 Как стоят нещата при вас в това обеззъбване :plezya se
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
bubalina
В началото бе словото

Мнение от bubalina »

Ехооо,къде сте майки на първолаци? Първият учебен ден наближава...Вълнувате ли се, трептите ли,готови ли сте?
Аз попаднах на едни съвети,които искам да споделя с вас бъдещи първокласни мами,пък дано са ви от полза :954

10 съвета към родителите на бъдещите първолаци!

Първият учебен ден наближава!
На есен вашето пораснало дете тръгва на училище. В стремежа си да намерите най-доброто училище за детето си, най-добрия езиков курс или най-подходящия спорт, вие сте готови да жертвате не малки суми за доброто на детето. Записано на най-доброто според вас място, вие само седите и чакате резултати, забравяйки най-важното – сърдечното общуване, добрата комуникация, семейните ценности.
Тръгването на училище е голямо изпитание за вашето дете. Както беше и тръгването на градина преди време.
Всеки родител трябва да създаде подходяща атмосфера и обстановка за бъдещото успешно обучение на детето си.

1.Направете детски кът с бюро и ученически пособия (моливи, химикалки) и приучете детето да подрежда вещите си.

2.Не плашете детето с трудности и неуспехи в училище. То трябва да е предварително подготвено с приятно и положително отношение към училището. Ако знаете че трудно ставате сутрин, бавно се приготвяте за градина, просто си заделете повече време. Няма смисъл от изречения от сорта на: "Няма да те вземат в училище", "Ще ти се смеят в класа". Детето ви ще започне да ходи на училище с нежелание.

3.Не бъдете учител на детето си. То вече има такива. Запазете приятелските си отношения. Говорете, играйте заедно, четете заедно.

4.Подкрепяйте детето си, даже и в случай на неуспех. Вие сте негова упора и ако то не вижда вашата подкрепа, ще расте неуверено.

5.Помогнете на детето да усвои информацията, която не може само.

6.Вълшебните думички "Благодаря", "Моля", "Извинете" трябва да са влезли в речника на детето много преди започване на училище.

7.Помогнете на детето да бъде уверено в себе си. Предлагайте му избор, нека само да решава какво би желало. Нека само избере раницата за училище.

8.Приучавайте детето си към самостоятелност. Колкото повече неща може да прави само, толкова по-уверено и "голямо" се чувства то.

9.Поощрявайте любознателността на детето си. Учете го да чувства, да усеща, да се учудва.

10.Направете "полезно" всяко едно общуване с детето си. Обяснявайте му допълнителни неща около работата, която вършите съвместно или около идеите, които мислите да реализирате.
[url=http://www.baby-gaga.com/][img]http://tickers.baby-gaga.com/t/lamlamsbu20120313_-8_My+child++is.png[/img][/url]
Ver

Мнение от Ver »

Тук съм Бубе :)
работим по въпроса усилено: срещнах се с класната, организираме първия учебен ден, като празник за децата, дори съм се включила в подготовката на празника :128 (не мога да го повярвам) :1062
Накупили сме помагалата, ремонтирах стаята, остава ни бюрото :)
Детето брои дните до 15-ти и няма търпение, милото ....
Аз не треперя, не се вълнувам. Не виждам защо е цялата суматоха :1044
Просто едно начало :)
Да го посрещнем Спокойно и с Усмивка :524
А, да не забравите чашата с вода преди да излезнат първолаците от къщи :!:
Ver

Мнение от Ver »

Днес откарах половин работен ден в училището: пълнихме картонени моркови (които бях изработила предварително) с бонбони, украсявахме стаята, правих панделки за комплектите с учебници ... изобщо включих се активно в обществената дейост :mrgreen: (Това си е направо за рубриката " Кога за последен път направихте нещо за първи път?") :1062
Наблюденията ми са следните: когато родителят е ангажиран с училищната дейност, детето много бързо свиква с обстановка и учител и се чувства съпричастно! Мони ни помага и вече се чувства спокойна и уверена в новата атмосфера.
Ver

Мнение от Ver »

Изпратих първолачката на училище :)
Днес ще са малко имат само 3 часа :)
Ехоооо, къде сте другите първолаци :421
Ver

Мнение от Ver »

Това или е за тук или за темата за вицовете:
Взимам "голямата" и на въпроса ми правили ли са нещо интересно ми бе даден следния отговор:
"Да. Ходихме до тоалетна. " :shock: :221
Голяма забавлявка е било днес в училище :1062
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Ver написа:Това или е за тук или за темата за вицовете:
Взимам "голямата" и на въпроса ми правили ли са нещо интересно ми бе даден следния отговор:
"Да. Ходихме до тоалетна. " :shock: :221
Голяма забавлявка е било днес в училище :1062
:955 :955 :955 :955 :955 :955 :955 :955 :955

Детето има собствено виждане по въпроса със забавленията.
:222 Коя ли е майка й!? :222
Публикувай отговор