Аз ги хапвам сурови.Сиренце написа:Тъкмо се чудех какво ново да сътворя с тиквички.
В последните дни си правя салата от половин тиквичка и половин краставица,
настъргвам ги на ренде и овкусявам.
Аз ги хапвам сурови.Сиренце написа:Тъкмо се чудех какво ново да сътворя с тиквички.
Ще се радвам да споделиш блога, както и други твои любими,mishellinna написа: Рецептата е взета от блога на Йоли, а аз съм и върла фенка на манджите!
mishellinna написа:Вчера за вечеря правих рулца от тиквички с пилешко месо.
Продукти
2 тиквички
2 домата
400 г бяло пилешко месо
1 главичка лук
2 скилидки чесън
2 с.л.олио
200 г гъби
1 ч.л.мащерка
сол и черен пипер на вкус
1 опаковка сирене за тост сандвичи
настърган кашкавал за поръсване
Приготвяне
Нарязват се много ситно месото,гъбите,лука и чесъна. Запържват се в олиото и се подправят с мащерка,сол и пипер.
Тиквичките се нарязват по дължина на тънки ленти. Ако разполагате с ренде за чипс ползвайте го за ваше удобство. Става също с широка белачка за картофи, а най-лесно с редне Бьорнер . Доматите се нарязват на тънки резенчета.
В края на всяка лентичка тиквичка се слага малко от плънката и парченце от сиренето. Завива се на рулца и се подрежда в намаслена тавичка. Между рулцата се нареждат резенчетата домати.Посоляват се и се поливат с олио-малко.
Пече се във фурна на 200* за около 40 мин. Няколко минути преди да се извади от фурната се поръсва с кашкавал. Не се слага никаква вода в тавата. Самите тиквички пускат достатъчно количество. Сиренето се разтапя напълно и става на гъст вкусен сос.
[img]http://1.bp.blogspot.com/_YbrRucyTUT8/S ... 20copy.jpg[/img]
Играчка си е малко, докато се намотаят ролцата, но общо взето става за около час-час и половина с печенето! В момента, в който го опитах, забравих за мъката с навиването - божественярско е!
Рецептата е взета от блога на Йоли, а аз съм и върла фенка на манджите!
Аууу, страшни са сурови. Ама ние в БГ тиквичките и патладжана сме свикнали само пържени да ги ядем, а те са страхотни и печени и сурови (само тиквичките имам предвид ).vihrogonche написа:Мишелинче, отдавна не бях виждала по-интересна рецепта, мерси много за споделеното!
Чери, и ти си решила да импровизираш, виждам, браво на теб!
Чева, да си призная, за първи път чувам да се ядат сурови тиквички, много се учудих!