Детоксикация през ноември

Метод за здравословно отслабване и постигане на оптимално здраве
Заключено
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Re: Детоксикация през ноември

Мнение от cvety_rz »

Док пише в книгата, че е грешка да не се разрежда сока с вода, макар и не голяма.
Хм.... Диде :523 Обяснено ли е каква точно е грешката, защото на мен ми е странно :1044 Какво значение има дали ще си изпия първо чашата прясно изцеден сок и после чашата с вода ? Аз нямам книжката, но се надявам скоро да се сдобия снея :954
А що се отнася до приготвянето на сока смятам докато съм в къщи да си го приготвям непосредствено преди консумация, за да се запази максимално хранителната(витаминозната) стойност.Дори за летните детоксикации късам от дървото и ям, което е най добрия вариант.Това лято си промених много мисленето...не било лошо да се живее на село...имало и много положителни :1098 страни
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Днес нещо изоставам с течностите.Като заспи Калинчето ще си ицедя фреш от лимон и портокал.Тъкмо ще си отговоря кой плод е по кисел :1062 Щот тия мои портокали май са лимонени-портокали.Лек ден навсички детоксикиращи и на всички от групата на подкрепа :940
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Значи, в книгата док пише така по повод постинга на едно момиче Кари, че не разрежда соковете:
Кари не е разреждала сока с вода, а това е грешка, макар и
неголяма (подробности – в раздела за храненето).
Не съм сигурна обаче какво точно обясняваеше в раздела "хранене", но доколкото знам в пресните сокове има много силни плодови киселини, които биха могли да подразнят лигавицата на чувствителния стомах или пък болния стомах - язви, гастрити.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
droidd
Философска система

Мнение от droidd »

cchery написа:Не съм сигурна обаче какво точно обясняваеше в раздела "хранене",
Според мен е за да се избегнат резки скокове в кръвната захар.
на стр.105 ****Плодовите сокове,ако се пият на гладно,трябва да се разреждат с вода.По добре е да ги заменим със зеленчукови.Друг вариант е към сока от грейпфрут или портокал да добавим чаена лъжичка сметана или зехтин.Мазнината забавя усвояването на захарите./ това важи за начина на хранене , а не за детокса/
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Ей, детоксита?!?! Къде сте, дружинка? :1044 :1044

При мен всичко върви нормално. Без глад и други такива. Естествено чувствам си главата малко по-тежка, но то е от компа и взирането в него.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Ааа тук сме :mrgreen: Аз да си призная съм си гладна, но държа нещата под контрол :128 :1062
Чери,Диди, благодаря за отговорите.Никога не съм се замисля по този въпрос :)
Аватар
droidd
Философска система

Мнение от droidd »

cvety_rz написа:Аз да си призная съм си гладна, но държа нещата под контрол
Цвети и аз бих била.......Наблягай на чайчето и димящата водичка :923 :329 А нали знаеш, че ако мнооого ти пригладнее, можеш да вземеш 1-2 ч.л. пектин, разбит със 100-200мл. вода и 1/2 ч.л. мед :524 Създава чувство за ситост и ускорява чистенето.
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Имам си една кутийка купен пектин, но не съм го ползвала.Успявам да овладея положението.Днес грешката ми е, че по малко пия, но смятам да наваксам и с това
Аватар
droidd
Философска система

Мнение от droidd »

cvety_rz написа:Днес грешката ми е, че по малко пия, но смятам да наваксам и с това
:221 как звучи само, все едно ще награбиш бутилката с водката :955 :955 :955 :329
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

droidd написа:
cvety_rz написа:Днес грешката ми е, че по малко пия, но смятам да наваксам и с това
:221 как звучи само, все едно ще награбиш бутилката с водката :955 :955 :955 :329
Това беше идеята :1062 :1062 По време на детокс ме обзема едно такова :plezya se и много се шегувам.
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Така се прочиствам може би от лошите мисли, натрупани в главата от не лекото ежедневие
Заключено