dexter написа:Ок, Чери, ще чакам, дано нещо да помогне
Декс, първото нещо дето се сещам е, че при трета сливица винаги се подозира алергична компонента. В тази връзка един Поумон Хистамин 15 СН, който да се приема по 5 гранули преди вечер всеки ден до края на флакончето ще е добре.
За кашлицата: аз наистина горещо препоръчвам
Умкалор-а. Той е хем за кашлица, хем за имунната система. Коси изкара целия си първи клас само с едно отсъствие по болест. И точно в началото на юни (тази година), когато беше вече във ваканция почна да кашля. Подкашляше си всяка сутрин при събуждане. Аз лятото си спазвам едно правило: :!:
не давам нищо за имунитет, за да може имунната система сама да се справя и да се засилва!! :!: И така до септември Коси все подкашляше - не помогна и морето даже. Септември покрай Бела и той се разболя - Т, червени сливици, сополи........ и почнах: наред с монопрепаратите за гърло и сополи, почнах да давам клеева тинктура 3 пъти на ден и Умкалор. Не е за вярване, но 3-месечната кашлица отмина за около 10-ина дена. Та, би могла да пробваш.
Понеже Бели ми е с проблемна трета сливица, нейната нощна кашлица - точно както я описваш и при Яна я оправям със следните монопрепарати:
1. Самбукус Нигра 5 СН - преди лягане 5 гранули и при пристъп по 5 гранули на 15 минути. Обикновено при нощен пристъп стигат по 2 давания.
2. Дрозера 5 СН - дава се по същия начин както самбукуса.
А иначе генерално съм я оттървавала от кашлица както с Умкалор, така и с
Геломиртол - има такъв и за деца.
Схемата за Яна според мене:
1. Поумон хистамин 15 СН - по 5 гранулки преди лягане.
2. Клеева тинктура - 3 пъти на ден по 6 капки.
3. Умкалор или Геломиртол според листовките - един от двата препарата.
При пристъпи през нощта: Самбукус Нигра и Дрозера. Почистване на носа с морска вода и накапване на сребърна вода. Силно се надявам да помогне това.