Предизвикателството - открийте детето в себе си

Свобода на словото
Публикувай отговор
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Re: Предизвикателството - открийте детето в себе си

Мнение от Kleo »

Нели, пикник в училищния двор, на слънчице - не звучи никак зле, честно казано! :954
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Ver

Мнение от Ver »

Нели написа:... Това ми е в списъка с желанията.
Хи хи хи , аз пък нямам списък. Каквото дойде, все е добре дошло :222
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Мда, със или без списък, днес цял ден бах на лекции по хомеопатия в Медицинския университет във Варна. Представете си ме само! Зори ме кръсти "Док Нели" и аз се взех насериозно! :1062 :1046 Не, не уча хомеопатия, защото курсът е за лекари, фармацевти и стоматолози, но бях поканена от една приятелка, която е лекар-хомеопат и присъствах инкогнито на обучението на бъдещите хомеопати. Хората си учат сериозно, имат домашно (и аз си взех :mrgreen: ), после ще имат и изпит, ще получат официален документ и разбира се ще практикуват. Обаче ми беше много, ама МНОГО интересено! От една страна за пореден път осъзнах, че хомеопатията е много сериозна наука, но от друга страна много чувствително осъзнах, че в много отношения аз знаех доста от нещата, които чух. Разбира се не става въпрос за въпроси на физиологията или метаболизма, там съм практически неграмотна, обаче по чисто хомеопатичните въпроси доста от хората в аудиторията не бяха наясно, а имаше и такива, които продължават да смятат, че тя е нещо близко до шарлатанията. Изводът е, че д-р Михайлов не само ни е помагал текущо да се справяме с някои свои проблеми и с тези на децата ни, а ни е ограмотил и дори образовал! Днес цял ден още веднъж и от друг ъгъл оценявах всичко, което съм научила от него и то се оказа не малко. Като добавка единият от двамата лектори беше толкова добър, че аз не мога да се сетя за нито едно нещо, което да не разбрах от неговите лекции, макар да не съм нито лекар, нито фармацевт и никога да не съм учила нищо подобно. Убедих се още веднъж, че е вярно това, което Чери беше пуснала с цитатите на Айнщайн - когато някой наистина разбира нещо, той може да го обясни дори и на 6 годишно дете. Определено беше много обогатяващо преживяване!
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
droidd
Философска система

Мнение от droidd »

Нели написа:Определено беше много обогатяващо преживяване!
Док Нели :326 :524 Дай Боже да не се налага, но все пак си е друго да знаем, че можеш да ни дадеш съвет :923 :329
Аватар
Мърмори
Философска система

Мнение от Мърмори »

Нелка, а сега като един добър учител и като загрижена за грамотността на своите варненски приятелки приятелка е редно да ни организираш среща-семинар на тема "Първи стъпки в хомеопатията" Ако не го направиш,спирам да ти казвам Док Нели :1058
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Мърмори написа:Нелка, а сега като един добър учител и като загрижена за грамотността на своите варненски приятелки приятелка е редно да ни организираш среща-семинар на тема "Първи стъпки в хомеопатията" Ако не го направиш,спирам да ти казвам Док Нели :1058
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Аватар
Мърмори
Философска система

Мнение от Мърмори »

Какво ми се зъбиш,хилиш и спотайваш- казвай- ДА или НЕ?
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Мърмори написа:Какво ми се зъбиш,хилиш и спотайваш- казвай- ДА или НЕ?
Хи-хи, много съм лоша, нали? Ето тук си проявявах даскалската природа преди малко като написаното от мен е в голяма степен научено на лекцията онзи ден. :954
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Нели, върхът си! :326
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Качих се най-сетне на ролерите, които си бях купила през зимата. Не че ги карах, но вървях и се "сурках" с тях. Не паднах, но и не напреднах кой знае колко, но и това ще стане, нали вече е пролет. :954 :954 :954
Ver

Мнение от Ver »

Да отбележа "завръщането си" :1062 в любимата си темичка, която виждам, че отново е замряла ...
Пресичали ли сте мътна, "подивяла" река след проливен дъжд?
Случвало ми се е, забавно е ...ако си сам ..., но не го бях правила с децата :1053
Ето я и случката:
От месец близо не бе спирало да вали на вилата. Реката, която по принцип е малка и дори пресъхва понякога, е придобила внушителни размери (и както се оказа и дълбочина).
Децата: "Мамо, искаме да пресечем реката!"
Майката: "Ммм, силничка е май ... Е, добре де! Ама да знаете, че ще ви прелее ботушките! :idea: " :222 (Идиот! Ботушките щяло да прелее, добре, че ботушките останаха на краката ...)
Най-смело и (безотговорно?!) майката хваща децата за по ръчика и нагазват в побеснялата река. 1,2,3 крачки навътре и ... децата вече не се задържат на крака. Силното течение ще ги отнесе. Доста усилия са нужни за да се задържат 50-тина килограма носени от силната водна струя. Майката загубва равновесие и излиза от "идеалната" (да си припаднеш от смях!) линия и дружно водата ги отнася на дълбокото около 1,5 м място, където ректа всячески се опитава да подкопае и малкото увереност, която е останала. Децата вече панокьосано пищят. Майката се чуди дали има и по-добър начин да си удави децата :?:
Слава Богу този опит се оказа неуспешен! :fan
Приключението си го биваше! И както казвахме, Нели хубаво е когато можеш да разкажеш за приключенията си ;)
Равносметка: едно отплавало чадърче; един чифт отплавали чорапки; много радост че си оцелял; усещане за живот; има какво да разказваш; не ти скучно; един час треперещи ръце (тези на майката ;)); горди деца и пр...
Не, че другия път няма да нагазим в мътната вода, но само след предварително проучване :524
Публикувай отговор