И така, едва ли ще мога да възстановя всичко, което снощи написах, а и нахалник №1 на Републиката ми е заседнал на ръката здраво, опитва се да ми става ортак на баклавата към кафето при това директно от чинията ми

и положението е доста комично. Не знам дали ви бях писала, но нашата котка се оказа луд фен на сладкото. Знаех (от опит естествено), че обича домашен кекс :lol: . Изненадах се, когато разкъса опаковката на един кроасан на Коки и яде с кеф от него, а детето остана само с мерака за сладичко, но когато преди 2-3 седмици донесох топъл козунак вкъщи и Пуха едва що не се навря в кесията му, за да ръфа, вече взех да се замислям дали да не й предложа кафенце

. Та и сега едвам укротявам нагона й към чинийката ми с баклава.
Ако случайно попитате каква е тази баклава след Коледа и между Ивановден и Атанасов такъв, ще ви кажа, че просто майка ми донесе около 15 броя на вестниците Апетитко и Лакомник, или Лакомитко и Апетитник.... :lol: не знам точно как са им заглавиятата и беше категорична, че ще правим баклава при това с пълнеж и ....... ето ни снощи в 21 часа я сътворихме. Получи се прекрасна с изключение на това, че е малко суха, та ще добавяме захарен сироп още.
Като цяло с майка я караме добре - преди 2-3 вечери прехвърчаха искри и перушина, но това е направо нищо.

Разбира се, обрах всички призови места в класацията "Родител с най-гладни" и "Родител с най-малко навлечени" деца! Не чувам аплодисментите ви

..... а трябва, т.к. според майка бедните, измъчени, изпосталяли и голишари Коко и Бела едвам преживяват зимата с по една памучна блузка на гръбчето и нередовно хранене. Под нередовно разбирайте режим на ядене, в който липсват следните елементи: сутрин 8 - закуска, в 10 - подкрепяне преди обяда, 12 - встъпление към обедно хранене, 14-часа плод за онези, които през изминалите 2 часа не са изяли около кило-две храна, 16 часа - затъкване на обядването с останки от сутрешната баница и т.н., и т.н. до 22 часа..... Това спокойно може да бъде наподобено на подобрена версия на бебешко хранене със заемки от плодов ден от 90-дневната диета, когато наистина се яде през 2 часа. :lol:
Блях, за има няма 5 минути и спокойствието ми се разпръсна във въздуха като кристален полилей :1140 - в момента освен обсадата на Пуха, отляво имам един 10-годишен нахалник, а вдясно.... почти 7-годишна мамунка

........ еми това е.... било, каквото било. Дано само се сетя за съдържанието на снощния постинг..... ааааа, и майка се появи... стаята е пълна.... иде ми да скоча от терасата.
Вчера успях и взех 2 часа само за себе си - от 10 до 12 часа бях на тренировки - първо фитбол, а после комбинирана гимнастика. Макар, че фитболът си беше една странна версия, в която се чувствах нелепо, т.к. ..... нямаше достатъчно топки за всички желаещи да посетят този час. И аз бях от "късметлиите" безтопкови... , което всъщност беше интересно, защото разбрах колко по-трудно е да се изпълняват упражненията от земята. И след тези 2 прекрасни часа само за мене, трябваше да решавам два кардинални въпроса от ежедневието на нашия вход, а именно проблем с ключалката на едната входна врата и нахалния асансьор, който при спиране по етажите... как да обясня - кабинката му не спира на една и съща височина с етажната площадка, а 20 санта под нея....... Веднъж Момчил ме беше бъзикал, че покрай работата ми за входа, трябва да сменя лака за нокти и червилото в дамската ми чанта с фазомер и клещи, за да мога да съм полезна във всяка една минута и проблем на съседите си.
И като казах Момчил, да го похваля, че вчера би трябвало да е посетил (а в момента реално да се връща, т.к. в Аризона сега е 12 часа през нощта) Гранд каньон. Кой като него - има си кола под наем, евтино щатско гориво и почивен ден сааааааааамо за него самия ..... :mad: :mad: :mad: и здравей южен ръб на Гранд каньон...... Еееееееех мечти, аз мога да си спомням само онези 5 дена, които бях без децата в Париж преди 2 години и да си мечтая за същото...... Не че ми пречат дивачетата, но има моменти, в които са ми в повече...... Макар вчера да не беше така де - Коки беше на РД на един негов съученик от 12.30 та до .... 19.30 часа. Рожденикът ги води на кино - гледаха "Хобит" в кино Арена. И ние с Бела да не сме по-назад отидохме на същото кино

, но на различен филм - "В търсене на Немо" и добре си изкарахме.
Та такива ми ти неща с нас .... днес още нямам планове или поне не съвсем ясни за времето след обяд...., но мисля, че ще ги измисля набързо. А утре пак ще има зор на пуста й работа....... вече ми втръсна. Но няма да мисля отсега за това.
Елисче, я кажи пиле шарено, прочете ли си книжката на спокойствие?! :lol: Децата при свеки ли са?! Беше писала веднъж, че след някакъв разрив помежду ви, си успяла да разбереш какъв човек е всъщност и да възстановиш доверието си към нея ...... така ли беше?!
Цветка, за днес ли имаше планиран изпит?! Ако е така, желая ти успех! Времето на никого не стига, а пък като си с 3 деца, просто съм убедена, че правиш някакви магии, за да имаш повече от 24 часа в денонощието.
Бубка, защо не пробваш да мажеш тези "лишеи" на Чача с хомеоплазмин?! Знам, че в листовката му имаше някакви ограничения относно възрастта, от която може да се прилага, но пък мисля, че няма да сбъркаш. Аз съм го прилагала на Бели при подсичане от памперс. А при Коки само благодарение на него се справих с екзема от студова алергия по лицето му. Даже по-късно си дадох сметка, че по всяка вероятност е ставало въпрос за "лишеи", предизвикани от АД... но това е минало и няма да се задълбочавам.
ДеситаС, знаеш ли какво ме топли мене тази зима?! Споменът за късното ми септемврийско варненско море и плаж със Зори?! Беше толкова удивително по това време на годината да се опнем на северен черноморски плаж и да се къпем в топлата вода... мечтая си за същото и сега - за безкрая на синия простор, за мекия тюркоаз на морските вълни, за златото на сгретия пясък...... и бялата ризка върху моето тяло, забило боси пети в прибоя....... ето това ми е готиното на зимата..... това, че цялата тази картина предстои и ще ми се случи!
Ели, ти сигурно сега подготвяш ските за втория ти ден от скиорския уикенд

- дано да така и те чакам да разкажеш сама.
Фютс, Тити, Зори, Дани, Валче, МариКо......

, ако пък ви се споделя..... воала...... тук е мястото и сега е моментът!