Навън е бяла зима, но в хралупата ни всичко има

Свобода на словото
Заключено
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Re: Навън е бяла зима, но в хралупата ни всичко има

Мнение от ellis_stoyanova »

Чери,права си за клеевата,действа положително И на гастрита,но на мен ми беше лошо от вода,камо ли клеева да пия,мисля че вече всичко е наред
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
ellyto

Мнение от ellyto »

Привет и от мен,

Мога да си представя какво съм изпуснала в събота. Жалко, че не успях да дойда, но имах гости и просто нямаше как да ги оставя и да дойда на срещата. Надявам се скоро пак да спретнем някоя среща и да се видим и побъбрим. Срещите винаги са положителни, винаги са изпълнени с много емоции и хубави разговори. Не се съмнявам, че и съботната среща е била такава.
Дани, твоето коледно подаръче е на моят хладилник и като го погледна този снежен човек, който се отличава от другите магнитчета, именно защото е бяло и се сещам за теб! Благодаря ти още веднъж за хубавото подаръче, което ми направи! :922 :922
Фютка, ето това казвам аз положителен пост. И от твоите думи струи много свежест и хубаво усещане :) Скоро не съм те усещала в такова хубаво разположение на духа! Радвам се, че сте си спретнали хубава разходка с твоите мъже. Надявам се, че Юлката вече е по-добре.
Елисче, много са неприятни тези стомашни болки. Дано да е отминало и да не ти се случва повече.
Чери, ще чакаме да прочетем твоят пост за Хисаря. Със сигурност ще е много интересен!
Националната среща ще бъде много интересна. Аз имам много голямо желание да дойда, говорих с Тони и той каза, че също е навит. Сега остава датата, която да изберете да не съвпадне с периода, в който ще правим онуй "важно" нещо и ще съм щастлива да прекарам с вас много приятни мигове.

Уикенда беше много приятен. От сряда насам все имаме гости и е пълно с хора и емоции. То е много приятно да посрещаш гости и цяла вечер да се забавляваш. А като имаш миялна машина - егатииии кефа. След гостите всичко се разтребва и се оправя в рамките на няколко минути. Бухаш всичко в миялната, забърсваш плота и мивката и всичко е спретнато и подредено страшно бързо. Много приятно изненадана съм от този нов уред, който присъства в моята кухня.
Успях да се къносам в събота - цвят кестеняв. Покрива белите коси, но не като боята разбира се. Ноооо ги покрива, не се отмива цвета, което е полезно за мен. Освен това действа страшно добре на косата. Забелязала съм, че не ми пада косата така, когато я къносам. Препоръчвам ви определено индийските къни, които ги продават в Зоя. Доволна съм.

Вчера ни бяха на гости наши приятели с тяхната кукла, която е на 1 годинка и увърша целия апартамент. Много беше сладко. Представих си колко ще е хубаво да обикалят едни малки муцунки из апартамента и как атмосферата ще се промени. Вечерта успяхме да се организираме и да отидем на кино, представях си, че отивам да гледам супер забавен филм, а то се оказа, че каквото заглавието такъв и филма "Пълен т*шак". Не си губете времето да го гледате, сигурно всеки един друг филм, който дават е значително по-як от този. Съжалих, че исках да отидем на кино, нооо следващия път повече.
Днес съм си забравила и двата телефона вкъщи. Много е странно, защото това ми се случва за първи път. Не ми липсват определено, но като трябва да говоря служебно и ми е малко търсене. Голям майтап, разбрах, че съм ги забравила чак на обяд, явно толкова ми и трябват. :955 :955 Поне разбрах, че не съм пристрастена към телефоните си.

Сетих се още нещо, което мога да споделя за любителите на шоколада. Има няколко шоколада, които ги продават отново по био магазините, които са направени от какаови зърна и нерафинирана тръстикова захар, без допълнителните добавки, които обикновено съществуват в повечето шоколадови изделия по магазините. Тааа тези шоколади имат много по-различен вкус, много по-насищащ и това, което на мен най много ми харесва е че с едно 2 парченца успявам да утоля жаждата за сладко. Разбира се, тези шоколади са много по-скъпи от другите, но ако някой иска да откаже сладкото, а все пак му се яде шоколад от време на време, определено това е начина. На мен обикновено 1 шоколад ми стига за няколко седмици и не изпитвам жажда да си купувам шоколади. Разбира се, акоооо случайно си хапна някой бонбон, постигнатото изчезва и аз отново се връщам на купешките шоколади, защото са ми вкусни и принципа "без едно мога, но с едно не" действа с пълна сила.

И още нещо (докато някой отговори в тази тема, аз взех, че 2 пъти добавям нещо към поста си :1069 ) - Тони има моменти в които започва да киха и не може да спре дълго време. Носа му се запушва, почва да говори носово, започват да му текът очите, изобщо като стане така и аз започвам да се притеснявам. Мислихме, че е от някакви препарати, с които се бършат бюрата. Спряха да ги използват в стаята му, после мислихме, че е от прах. Ама наблюденията ми показват, че и от това не е, защото дори след като изчистиха основно вкъщи след ремонта, отново има моменти в които започне ли да киха ииииии няма излизане от вкъщи. Опитвам се да хвана от какво може да се получават тези пристъпи, но все още не мога да разбера какво може да ги провокира и какво трябва да се направи. Някой да се сеща за нещо, което да направим или някое хомеопатично? Предполагам, че е някаква алергия и най-точно ще му каже лекар, ама това да отиде на лекар, ми се струва малко мишън импосибъл на този етап, но мога да се пробвам да го обработя да отиде.
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

ellyto написа: И още нещо (докато някой отговори в тази тема, аз взех, че 2 пъти добавям нещо към поста си :1069 ) - Тони има моменти в които започва да киха и не може да спре дълго време. Носа му се запушва, почва да говори носово, започват да му текът очите, изобщо като стане така и аз започвам да се притеснявам. Мислихме, че е от някакви препарати, с които се бършат бюрата. Спряха да ги използват в стаята му, после мислихме, че е от прах. Ама наблюденията ми показват, че и от това не е, защото дори след като изчистиха основно вкъщи след ремонта, отново има моменти в които започне ли да киха ииииии няма излизане от вкъщи. Опитвам се да хвана от какво може да се получават тези пристъпи, но все още не мога да разбера какво може да ги провокира и какво трябва да се направи. Някой да се сеща за нещо, което да направим или някое хомеопатично? Предполагам, че е някаква алергия и най-точно ще му каже лекар, ама това да отиде на лекар, ми се струва малко мишън импосибъл на този етап, но мога да се пробвам да го обработя да отиде.
Ели, опитай като начало следното:
Poumon hystamine 15 CH
Apis mellifica 15 CH
по 5 гранули от двете слагаш в една малка бутилка с вода, хубаво разтръскваш, докато се разтворят и си пие по малко от тази вода през деня. Ако са много раздразнени очите, добави във водата и 5 гранули Euphrasia 5 или 9 СН. Разбира се, трябва да се спазват интервалите преди и след приемите, както с всички хомеопатични лекарства. Ако пък водещ признак са не очите, а дразнене в мекото небце и кихане, вместо Еуфразия, слагаш 5 гранули Nux vomica 5 или 9 СН.
Пиши какво се е получило, евентуално нещо да коригираме. :)
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Отдайте се на класическа вечеря, последвана от филм. - това е късметчето ми за деня, който си изтеглих от сп. Космополитан онлайн - би ми се искало много, но точно днес това е невъзможно, уви
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
ellyto

Мнение от ellyto »

Нели, благодаря за съвета. Може ли да се пият без да се разтварят в бутилка, защото почти съм сигурна, че няма да се сеща да ги пие по този начин или няма да спазва часовете?
Иначе водещото е кихането и запушения нос, очите май не му сълзят много, просто стават червени.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

ellyto написа:Нели, благодаря за съвета. Може ли да се пият без да се разтварят в бутилка, защото почти съм сигурна, че няма да се сеща да ги пие по този начин или няма да спазва часовете?
Иначе водещото е кихането и запушения нос, очите май не му сълзят много, просто стават червени.
Ели, за мен разтварянето в бутилка е по-лесният начин. Поне когато ги давам на децата. Защото така или иначе човек пие вода през деня. И когато се разтварят в бутилка, не е наложително да се спазват 15-минутните интервали за непиене и неядене преди и след приема им. Причината за това е, че лекарството навлиза в кръвообръщениието чрез стомаха, а не директно чрез кръвоносните съдове на устната кухина.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
ellyto

Мнение от ellyto »

Ок, мерси! Сега остава половинката да ги одобри и да започне да ги пие. Има ли някакъв период за който да ги пие? Трябва ли по време на самите пристъпи да увеличава дози или
нещо друго?
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

ellyto написа:Ок, мерси! Сега остава половинката да ги одобри и да започне да ги пие. Има ли някакъв период за който да ги пие? Трябва ли по време на самите пристъпи да увеличава дози или
нещо друго?
Значи по време на пристъп можеш да му ги даваш на 15 минути или дори на 5, ако е тежък пристъпа. Иначе не знам за какъв период трябва да се приемат. Но поне по 1 опаковка ми се вижда добре да направи и от двете. После може да разреди като пие по 10 зрънца от едното в събота, а от другото в неделя.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
dexter
Философска система

Мнение от dexter »

Чери, прочетох перипетиите ви с х-л "Аугуста". Мога само да те подкрепя с две ръце и два крака за написаното. Ние между Коледа и Нова година посетихме басейна (щото нали бяхме отседнали в Карлово при мама и тати на ол-инклузив :lol: ) - да се понакиснем малко, пък и Яна да се разнообрази. Аз по принцип не съм много претенциозна (не го разбирай все едно ти си :954 ), но съм меко казано погнусена от хигиената. Усъмних се в цялата работа още от студеното и мрачно фоайе, но се бяхме уговорили с едни приятели и нямаше как да се откажем. В съблекалните, които ползвахме, понеже не сме отседнали в хотела, беше студено и мръсно - както само може да е мръсно и гнусно в една съблекалня към басейн :1052 . Банята също беше кошмарна - студена и със запушени канали, та се налага да се преджапва през сапунена вода. Абе пълен отврат! Поне на детето му беше забавно, защото бяхме с наши познати дечица, та се спускаха по водната пързалка и после се давеха в детския басейн :).
Не знам на каква слава лежи този хотел, но за цените, които е обявил си е направо безобразие. Ние търсихме да отидем някъде на спа с минерална вода за 2-3-4 дни между Коледа и НГ, но навсякъде цените ми се сториха ненормално високи. И вече нямам вяра на никакви звезди и претенции - само по препоръка на приятел :).
tita

Мнение от tita »

:955 Чериии .. не съм се смяла така скоро. То не е за смях, ама стила ти на разказ за спа-уикенда в х-л Аугуста просто няма как да не го предизвика. Смятам да споделя тук-там постинга в блога ти. :524
Заключено