Моите желания, цели и обещания

Публикувай отговор
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Re: Моите желания, цели и обещания

Мнение от Ванчето »

ellyto написа: Тренировките са доста труднички, но с времето се надявам да придобия издръжливтостта и силата за да ги изпълнявам на макс.

Още нещо по отношение на храната - всички тези неща за хляба и за ориза и за картофите ти ги написах главно заради едно - въглехидратите. Ако искаш да имаш по-добри резултати ограничи колкото можеш въглехидратите и ще видиш доста доста добри резултати. Но разбира се всеки трябва сам за себе си да прецени кое как му влияе, кое е склонен да промени в храненето си,склонен ли е изобщо и такива неща....това е личен
Ели, много добре те разбирам защо си ми написала всичко и го оценявам! Аз доста съм ги ограничила, единственото ми прегрешение остават плодовете. Но точно тях май не мога да ги огранича, просто много обичам. А и когато ми пригладнее по никое време предпочитам да хапна плод вместо да стоя гладна или да хапна нещо не подходящо. А пък и както се казва "Прекаленният светец и Богу не е драг".
Иначе благодарение на Чери вече имам голяма част от видеата с тренировки. Но всичко , което е на английски за мен остава наполовина неразбираемо... Просто не знам английски! :oops: Остава ми само да гледам и да повтарям всичко, което се прави във видеото, но така в мен се прокрадва едно съмнение, че може би не правя всичко точно както трябва. А пък и ми се струва, че ако разбирах езика, щях да науча много полезни неща, ала не би! Здраве да е, ще слушам Руми какво ми говори, тя обяснява много хубаво! :1209

Иначе при мен нещата са така: тичам всеки ден или през ден по 6 мин. Другата седмица ще направя опит да вдигна още времето. Правя и упражнения. Спрях пчелния прашец и мехурчестото водорасло (то последното напоследък не го приемах много редовно де...). От понеделник започвам да пия спирулина и си поръчах от аптеката калкареа карбоника, туя и натрум муриатикум. Спазвам си ПОД-вете. Продължавам да задържам 62,5 кг. и съм доволна. Обиколки скоро не съм мерила, но тези дни ще го направя. И детокса този месец беше успешен. В общи линий успявам да си спазвам набелязаните неща.
cchery написа: Та така - ако се навиеш на тази идея със спорта, може и заедно да почнем. :923
Чери, добре че не ти обещах веднага, че щях да те подведа... Нещо май не мога да стигна вашето темпо, остава ми само да ви дишам прахта... :1140 :1140 :1140 Както казва Вер, явно трябва доста сериозно да работя за издържливост. Но ти си супер, щом успяваш да правиш тренировките на онзи пич с готиното тяло... :524
Никога не е късно за ново начало!
Аватар
Cheva
Със словото напред

Мнение от Cheva »

И моят съвет е първо да минеш треноровъчните програми на Руми от сайта й, щом
си се спряла на тях. От начинаещи, та до румитките. Тя дава базата за правилна техника,
което е много важно.
Виж ме мен, започнах на 11.04. 2014 да тренирам. Вече съм с програма за напреднали
и много по-висока издръжливост! Смело, но умно напред !
"Когато няма къде да отидеш, ела на себе си!"
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Бъни написа:Чери, добре че не ти обещах веднага, че щях да те подведа... Нещо май не мога да стигна вашето темпо..
............................................
Но ти си супер, щом успяваш да правиш тренировките на онзи пич с готиното тяло... :524
Абе, Бъни, ами...... как да го кажа...... този младеж с готиното тяло е ....... баси ........ гей :plezya se :plezya se

[youtube]dMl2Do0NY-0[/youtube]

:1069 :1069 :1069 :1069
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Привет, привет от мен!
cchery написа: Абе, Бъни, ами...... как да го кажа...... този младеж с готиното тяло е ....... баси ........ гей :plezya se :plezya se

:1069 :1069 :1069 :1069
Ами жив и здрав да е..! :1069 Поддал се е на модерните течения и той ! :1140 :1140 :1140 Но за хубавата физика мисля, че няма две мнения по въпроса! :222

Аз със моя отчет ще гледам да съм много кратка, че нещо се отплеснах много днес във писане, а пък задачките ми си ме чааакат...
Задържам 62,5 кг. Днес разтоварвам. Промяна в обиколките нямам. :328 Продължавам да тичам и да правя упражнения. Тази седмица съм планувала да си вдигна времето на тичане. Но след като нещо май се пресилих в понеделник и едва не си докарах тахикардия, а от днес усещам и някакъв дискомфорт и леки бодежи в областта на сърцето, може и да забавя малко темпото. Но ако не успея тази седмица, другата ще го вдигна.
Ами толкова от мен! Малко, ама от сърце! :329
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Бъни, имаш ли още проблеми със сърцето?! Или всичко се регулира?!

Щеше да почваш една нова програма, ама почна ли я?! Дали не съм изпуснала нещо? :1044
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

cchery написа:Бъни, имаш ли още проблеми със сърцето?! Или всичко се регулира?!

Щеше да почваш една нова програма, ама почна ли я?! Дали не съм изпуснала нещо? :1044
Чери, нищо не си изпуснала. Щях да започна спирулина, туя, натрум муриатикум от понеделник, но последните 2 все още чакам да ги доставят от аптеката. А и като не се чувствах добре не съм почнала и спирулината. Абе общо взето тази седмица нищо не правя... Само с ядененто се старая да съм в норми.
Със сърцето уж ми се нормализираха нещата, само от време на време имам някакво малко странно усещане на слабост, а пък отгоре на всичко ме споходи и МЦ и хептем не се усещам в кондиция последните дни. Абе то се е видяло, че тази седмица съм почивка :1062 ! Аз по принцип още от дете си получавам едни такива тахикардий без определена причина. От както съм в Испания доста сериозно обърнах внимание на този проблем. Винаги ходех на спешното, но то след като е минало вече, те нищо не могат да уловят или разберат. За последно ми се случи когато бях бременна с Марти в 5-тия месец. Това беше най-продължителната - повече от 20 мин - и най-притеснителната, защото накрая едва си поемах въздух... Тогава лекарите успяха да засекът и видят всичко. В последствие ме подложиха на множество изследвания и прегледи, но в крайна сметка казаха, че всичко е нормално и няма причина за притеснение. Т.е. нямам медицински проблем и сърцето ми е здраво. И тъй като не ми се беше случвало от много време, пък и аз се чувствах добре, явно не прецених правилно натоварването, на което се подлагам. Мисля, че трябва да си взема забележка и да действам по-внимателно за напред, най-малкото поне , за да не ми се налага да почивам една седмица след това...
Но както и да е. Надявам се другата седмица нещата да влязат отново в ритъм и да си продължавам с тренировките както преди. В тази връзка се замислих за един пулсомер, мисля че е добра идея, за да си следя пулса да е в желаните граници и да не се пресилвам. Ще пиша за това и в спортните темички, там Вер беше споменала нещо за пулсомер преди известно време, ще поискам съвет ... :roll:
Ver

Мнение от Ver »

Сега прочетох за какво ти е пулсомера.
Не знам дали ще ти свърши работа в този случай :1044
Според мен пулсомера не би предотвратил пристъп. Човек може да си получи тахикардия и като си седи или лежи (на мен най-често така ми се е случвало, много рядко наистина)...
Не мога да дам съвет.
Може би за известно време да не правиш кардио, знам ли?!
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Добър ден и в моята си темичка!
Трябва да се отчитам, но нямам какво да отчета...
Отново съм в период на сънливост, умора и липса на желание за спорт. Е, поне с храната не прекалявам. Поддържам 62,5 кг. Обиколки не съм мерила, просто защото не вярвам да има някакво раздвижване при тях , след като и аз самата не се движа... Ужас! Нищо положително не мога да отчета за изминалата седмица! Надявам се на следващия отчет да имам какво да напиша, в противен случай, ще имам нужда от едно силно наритване отзад... :1140 :1140
Ver написа: Според мен пулсомера не би предотвратил пристъп. Човек може да си получи тахикардия и като си седи или лежи
Вер, едва ли наистина пулсомера би могъл да предотврати тахикардия. Моята идея беше да си следя пулса постоянно докато тичам или правя упражнения, за да знам кога е в препоръчителните граници и кога не. А ако започне прекаленно много да се повишава, да знам и да намаля темпото, защото последния път въпреки сигналите на тялото ми аз продължавах и продължавах... И така, не знам дали ще ми свърши работа на 100%, но се запалих и ще пробвам. Поръчах си вече, тези дни чакам да пристигне.
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Моят пулсомер пристигна. Предстои да бъде изпробван.
А след разтоварващия/плодов ден вчера, тази сутрин видях на кантара 61.6... :1216
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Бъни написа:Моят пулсомер пристигна. Предстои да бъде изпробван.
А след разтоварващия/плодов ден вчера, тази сутрин видях на кантара 61.6... :1216
Бъни, тази цифра на кантара е страхотна - ти толкова уверено се движиш към заветните 60 :954 :326 . Що се отнася до силуета, просто мъничко трябва да се понасилиш. Наистина малко, но пък и така, че да не ти е досадно, да не ти допротивява момента, в който трябва да тренираш, а да си правиш нещата с кеф. Иначе наистина ще се откажеш! Чакам те с нетърпение да изпишеш 60 когато..... ги видиш! Сподели и за пулсомера като го пробваш. Задържа ли 6-е минути тичане?! :)

Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

cchery написа: Бъни, тази цифра на кантара е страхотна - ти толкова уверено се движиш към заветните 60 :954
Чери, истината е, че тази цифра я видях само в деня след разтоварването. След това продължавам да се движа около 62-62 и нещо... Но все пак си е стимулиращо, спор няма! До тук наистина бавно , но славно :lol: и уверено (донякъде...) се движа в желаната от мен посока. Но сега предстои един период, дето го чакам малко с притеснения... А именно - нашата годишна отпуска, която живот и здраве ще прекараме в България. А там винаги ми е много трудно да спазвам какъвто и да е режим. Просто постоянно сме в движение, все сме на някъде. Повечето пъти ядем при родителите ми или при свекърва ми, понякога ядем навън, рядко готвя. А те бабите си готвят по техния си начин, който няма нищо общо с моя, а още по-малко пък с моите опити да си спазвам режима. Разбира се, ще се постарая поне да задържа постигнатото до тук, но в крайна сметка само времето ще покаже какъв ще е резултатът.

А иначе !
Бъни написа: имам нужда от едно силно наритване отзад... :1140 :1140
Това вече не е така! "Наритах" се сама! Е, помогнаха ми малко де, ако трябва да съм честна! Наистина е невероятно какво е способен да направи човек , когато чуе някой да казва по негов адрес, че не може да направи еди какво си... :1209 :1209 На мен точно няколко такива думи май ми трябваха , за да ме изкарат от около 10 дневната летаргия. Точно същия ден ми пристигна и пулсомера. И така се нахъсах! Такава тренировка си спретнах, че вечерта като си лягах ми беше адски трудно да си дръпна дори завивките! Такава мускулна треска не бях имала много отдавна! И въпреки че на моменти си беше доста болезнено, бях много щастлива! Защото най-накрая направих това, за което 10 дни все си намирах оправдания!
Иначе за моя пулсомер какво да кажа - смешна история! Дето се казва "нищо не си дал - нищо не си взел" . Аз както споделих и преди се спрях на по-евтин вариант. И съответно никаква работа не си свърших с него! Ще го ползвам май само за хронометър... :1140 Случи се така, че по време на тренировката решавам да си проверя пулса и той ми дава някакви смешни стойности от 87-90... Аз едва си поемам въздух и тече вода от мен, а той ми отчита пулс 90 ... :955 :955 . Един единствен път ми показа 155 и това си беше. Както и да е, имах мерак да пробвам и пробвах. Иначе все щях да се чудя какво ли щеше да е...
cchery написа: просто мъничко трябва да се понасилиш. Наистина малко, но пък и така, че да не ти е досадно, да не ти допротивява момента, в който трябва да тренираш, а да си правиш нещата с кеф. Иначе наистина ще се откажеш!
Няма,Чери, няма да се откажа! Истината е, че понякога просто нямам възможност да си направя тренировката, а не че нямам желание. Изключвам последните 10-ина дни, когато не се чувствах добре. Желание имам голямо и с всеки изминал ден научавам нови неща и се запалвам още повече! Но има дни в които или не ми остава време или пък да речем съм сама цял ден с децата и просто няма как да ги оставя сами, за да отида да тичам и така. И това не са оправдания, с които да се опитвам да се измъкна, а самата реалност, за съжаление. Но като цяло се старая тези моменти да не са много чести и така да си направя нещата, че да успея да си направя тренировката. Кога ми се получава, кога не, но по-добре от нищо...
Сега си давам сметка колко много съм изгубила през всичките минали години, през които не съм правила нищо за себе си! Приемах положението със смирение и не се опитвах да го променя. А истината е, че няма значение на каква възраст си и колко децата си родила - винаги можеш да си във форма и да се чувстваш добре! Нужно е само да положиш малко усилия и да не се оставяш на течението! Добре че го осъзнах, макър и малко късно!
Публикувай отговор