Привет дами,
Може би си мислите, че след като пиша такива шантави философски неща, насочени към вътрешното развитие и баланс и спокойствие и хармония, не ми се случват неприятни неща и ако ми се случват, то със сигурност ме изваждат от баланс...ами случват ми се и на мен неприятности, за това ще ви разкажа.
Направихме още един опит....вчера ми се искаше да видя на теста, че нещата са се получили, но за съжаление теста беше повече от категоричен, че този път не е бил моят. Разбира се стана ми тъжно, няма как да не ми стане, все пак вече толкова много години минаха, толкова много неща ми се случиха, но това е положението, живота продължава. Още веднага реших, че имам 2 варианта - или да се отдам на емоцията, която да ме завладее и да потъна в нея т.е. да се пусна по течението или да се мобилизирам. Реших, че трябва да се мобилизирам - направих равносметка, че всъщност съм постигнала голям успех, въпреки отрицателния резултат, защото целия опит беше като цяло немислим да се случи по този начин, по който се случи, а също така и бях спокойна и се забавлявах през цялото време. Това само по себе си е успех. Разбира се чувствата са си чувства и те не бива да се потискат. В някакви ситуации през деня ми беше тъжно, но все пак най-важната поука, която съм си направила е че съм жива и здрава и мога да пробвам пак.
Още веднага направихме един бегъл план кога да бъде следвщаия опит, а до тогава няма време за самосъжаление. Започнах пак с тренировките, направих си плана за седмицата за да си прекарам добре свободното време, купих си книги, които да ми помогнат в насоката за положително мислене. Вчера се срещнах с един човек, който се занимава с алтернативна терапия - су джок...беше интересна среща, разбира се и той каза, че не бива човек да се предава и трябва силно да вярва. Днес прехвърлих страниците на книгата, която четох миналата седмица, в която също пише, как да се справяш със ситуациите на "неуспех".
Днес станах с идеята, че всеки ден ще си определям един цвят. Ще го връзвам с различни усещания, които той дава, ще гледам да се обличам с този цвят и да си придавам това настроение и тези усещания в себе си. Реших, че не желая да се отпускам, ами искам да се стегна и да подредя нещата в живота си, така че само хубави неща да ме обграждат, а неприятностите - ами те ще ги има винаги, но отношението към тях е съществено.
Това почнах да го пиша снощи и не го довърших....
Та така, опитвам се по всякакъв начин да се изтласкам нагоре, защото състоянието на разочарование, отчаяние и т.н. които могат да съпътстват едно неприятно събитие, могат много бързо да ме завладеят и трудно излизам след това. До тук се справям добре с емоциите си, надявам се да се науча така всяка ситуация да посрещам, защото определено много по-леко минава всичко.
Цони, много вкусно звучи този ръчно приготвен шоколад от Венецуела....и на мен ми се прияде
Чери, много приятни снимки си ни постнала. Не бях чувала за бирария, където можеш да дегустираш различни бири. Звучи като да сте изкарали много приятен уикенд.
lindorina написа:Човек има нужда от разнообразие и това според мен във всяко семейство трябва да бъде нещо като храненето
Абсолютно подкрепям. Разнообразието във всичките му аспекти е изключително изключително важен за настроението, нагласата и вижданията за света в и около нас.
Линди и на мен много ми харесаха тези принципи, които си ни постнала. Особено първия най ти подхожда на теб на ника
Статия за лелката - мисля, че всеки може да види по нещо от нея в себе си...и е нормално...все пак според мен не може постоянно да си на върха и да правиш всякакви неща, има си периоди и периоди. Важно е цялостното ти ежедневие и живот да не прилича на този описан в статията. И разбира се човек да осъзнава нещата и да се стреми към промяна, за да се чувства добре в кожата си.
Вер, първата стъпка към промяната е осъзнаването на това какви са проблемите. Ето ти си признала пред себе си какво те плаши и от какво бягаш. Аз също не обичам много много хората и постоянно се бъзикаме с разни приятели, че сме асоциални, защото гледаме да ходим все на места, където няма много хора. Не за друго, ами защото мен лично ме напрягат масовката хора. Негативизма, неориентираността, нетолерантността и т.н. мен лично ме напрягат доста и предпочитам да се обграждам с хора, които нямат нищо общо с тези качества. Така, че е разбираемо и ти да бягаш от хората, но може при теб да не са същите причини, каквито са при мен.