Първи сняг затрупа, ела на топло в мечата хралупа

Свобода на словото
Заключено
Ver

Re: Първи сняг затрупа, ела на топло в мечата хралупа

Мнение от Ver »

Цони :923
Хябаво е човек да знае, че някой си мисли за него :923
Много си права и ти, и Нели ...
Промяната е факт, но сякаш все още ѝ се съпротивлявам :128 (въпреки, че предприех някои малки стъпчици, благодарение на Чери ;))
Знам, че вече е крайно време да спра да бягам, да се срещна лице в лица с нещата които ме страхуват .... и най-накрая да порасна и да поема отговорност за себе си. Преди години в подобни ситуации бягах. Много го умея това. Но сега бягството не е решение. Всички вратички, които използвах са затворени, а извиненията неприемливи.
Знам, че вече е време да се гмурна в света на хората, който очевидно (изненадващо силно за мен) ме ....плаши.
Много се ръчках в себе си и изрових купища страхове. Мислех си, че ме е страх от смъртта и тем подобни, но се оказа точно обратното - имам страх от живота, от провала, от отхвърляне. За това прекарах голяма част от него в изолация, там където се чувствах защитена и спокойна. За това ми беше много приятно да се мисля за "по-различна" и с това да оправдая всичките си решения. Е, вече не може така :)
Но ако Линди е права кълбото трябва да започне да се разплита от някъде. Да видим :)
Много добре би ми дошъл разговор с приятел на чаша вино далеч от дома :923
Но и форума ще ме залъже за известно време :)
А вие Цони сте направили прекрасни неща с децата! Отново :) :326 :524
lindorina
Цветна долина в омая

Мнение от lindorina »

Вер, човек свикнал със свободата, която му дава природата, със сигурност би изпитвал подобни на твоите усещания при контакта с многото хора в града. Наистина идва и този момент, когато трябва да промениш нещата. Не е твърде добра причината, поради която се налага, но вероятно твоята душа си е избрала този вариант. Ти си достатъчно пораснала за възрастта си и мисля го знаеш все пак. Относно затворените врати - хич не се коси - това е дори добро за тебе. Въпреки че е труден, живота е хубав и то много. Не се страхувай, за да не притегляш страховете към себе си. Какво ще се случи - то се знае. Помогни си с положителни мисли, дори да ти е трудно. Относно чашата с вино - ето....
Прикачени файлове
1476422_761255027223630_1186988712_n.jpg
(92.59 KiB) Свалено 1139 пъти
Преди шансът да ви награди с голям успех,той първо ви изпитва в трудности!

http://img.wallpaperstock.net:81/spring-feeling-wallpapers_5137_1024x768.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
[img]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT8jVF4RfE3CJOqLOnIe4FC6dOMme1PC45jE5g2z4F9cUYwNzrkPA[/img]
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

lindorina написа:Вер, човек свикнал със свободата, която му дава природата, със сигурност би изпитвал подобни на твоите усещания при контакта с многото хора в града. Наистина идва и този момент, когато трябва да промениш нещата. Не е твърде добра причината, поради която се налага, но вероятно твоята душа си е избрала този вариант. Ти си достатъчно пораснала за възрастта си и мисля го знаеш все пак. Относно затворените врати - хич не се коси - това е дори добро за тебе. Въпреки че е труден, живота е хубав и то много. Не се страхувай, за да не притегляш страховете към себе си. Какво ще се случи - то се знае. Помогни си с положителни мисли, дори да ти е трудно. Относно чашата с вино - ето....
Присъединявам се към компанията с виното. :954
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Здравейте, момичета!
Попаднах на нещо интересно и реших да го споделя с вас. Мен ме накара да се замисля...

http://stefibozhilova.com/?p=3194" onclick="window.open(this.href);return false;

По-късно ще се постарая да вляза да пиша повече!
Никога не е късно за ново начало!
Ver

Мнение от Ver »

Сипвам си една чаша вино тогава и си мисля за вас :)
Бъни, честно да си призная се видях в статията :1053 Бляк!
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Ver написа: Бъни, честно да си призная се видях в статията :1053 Бляк!
И аз, Вер, и аз... :328
:922 :922
Към компанията с виното ще се присъединя и аз, но малко по-късно, първо да изкъпя децата, че да не взема да объркам нещо... :1062 Надявам се една чаша вино наистина да ми помогне да се отпусна тази вечер и да успея да заспя. Утре рано сутринта тръгваме за Мадрид - имаме час за втори преглед на Мартинчо и предполагам, че ще ни кажат дата за операцията. Доколкото познавам себе си предполагам, че няма да мигна тази нощ...

Нели, благодаря ти за милите думи! Наистина се надявам да съм добра майка! Всъщност сигурна съм, че всяка майка прави най-доброто за своите деца! И да, през годините аз промених мнението и отношението си към много неща. Човек се учи докато е жив! А и живота вече е толкова динамичен и различен, че ако не се променяме спрямо него как ще оцелеем...? :1044
Никога не е късно за ново начало!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Здравейте, момичета. Днес седмицата започна много приятно за мен... зареждащо. Не знам защо точно и с какво точно, но настроението ми е като за много важен ден..... този днешният. :) Ще видим. Преди това ми предстоят някакви други неща да върша... но няма как.

Съботно-неделно ходихме в една къща за гости в с.Бангейци, Трявна. Много хубаво си изкарахме..... разтоварващо, почивно.... спокойно. Метнахме и 1 тегел на Трявна :1062 :
IMG_2420.JPG
(1.41 MiB) Свалено 1128 пъти
IMG_2454.JPG
(1.38 MiB) Свалено 1128 пъти
Разгледахме Даскаловата къща, в която се е състоял първия документиран облог-състезание по майсторство във Възрожденска България. Двама души - майстор-резбар и неговият ученик правят облог за това кой ще резбова по-красив таван в богата чорбаджийска къща - Даскаловата къща. Майсторът сътворява майското слънце:
IMG_2438.JPG
(1.55 MiB) Свалено 1128 пъти
Ученикът - юлското:
IMG_2435.JPG
(1.46 MiB) Свалено 1128 пъти
Кое е по-красивото, съдете сами. Но по онова време тревненци дали предимство на майстора и неговото майско слънце. Както често се случва в приказките обаче, ученикът надминава майстора си след време - както по сръчност, така и по печалба в този облог - става така, че той и дъщерята на чорбаджията се харесват и ...... накрая се и женят. :954 Та кой е по-големият печеливш, сами можем да се досетим. :1062

След кратката културна програма, посетихме 1 от 100-те национални кръчми в България - бирария "Трявна" :D . Опитахме от бирата, която си варят там, на място. Лично на мен ми стигна дегустационното меню, представящо и 4-те вида бира - светла, кехлибар, тъмно и плодова:
IMG_2471.JPG
(1.29 MiB) Свалено 1128 пъти
IMG_2472.JPG
(1.38 MiB) Свалено 1128 пъти
И така - доволни и честити се прибрахме в София и имах още едно невероятно изживяване... за което изцяло се погрижи Боби... :922 :922

Засега това е от мен, т.к. имам да правя доста неща и в офиса и за изпита ми другата седмица. После пак ще се включа, за да ви кажа за леля ви Анка :1069 :1069 . До послеееееееееее.....
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
lindorina
Цветна долина в омая

Мнение от lindorina »

Привет на всички!
Чери - радвам се за вас - изкарали сте си прекрасно :954 Човек има нужда от разнообразие и това според мен във всяко семейство трябва да бъде нещо като храненето, т.е. без което не можем. Поставяме си цел за края на седмицата и я изпълняваме. Зареждаме се и всичко е по-добре.
Това по-долу може да е от полза за много от вас. На мен ми хареса. Особено първото :razz:

http://mall359.com/45-%D1%83%D1%80%D0%B ... biavi.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Преди шансът да ви награди с голям успех,той първо ви изпитва в трудности!

http://img.wallpaperstock.net:81/spring-feeling-wallpapers_5137_1024x768.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
[img]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT8jVF4RfE3CJOqLOnIe4FC6dOMme1PC45jE5g2z4F9cUYwNzrkPA[/img]
Аватар
Сиренце
Със словото напред

Мнение от Сиренце »

Чета ви и си хапвам ръчно правен шоколад от Венецуела. Мммммммм, няма такова удоволствие!!!
Чери, много харесвам Трявна, но за кръчмата с бирата не бях чувала :1044 . При следващото ходене задължително ще се посети!
Аватар
mari_ko
Форумна палавница

Мнение от mari_ko »

:528 :954
:922
Привет и от мен :222
Чета ви, докато тъжно не си хапвам ръчно правен шоколад от Венецуела :1070 Сигурна съм, че пък не е пък чаааак пък тоооолкова пък хубав, може би съвсеееем малко хубавичък, а? :126
lindorina написа:Абе Мари, ти камини продаваш ли - Росен пита, не аз :1062
Линдииии :1058 Кажи на Роската да взема парите и да идва. Ако хЕптен не си хареса камина, поне едно парти-грилче ще си купи, няма да го пусна с пълни джобове, ааа с празни ръце исках да кажа /за Росен говоря, не за теб :plezya se /
cchery написа:... и затова набързо (мое бързо :1062 ):
:221 Това уточнение ме разби :1069 :923
Верка :923 :329

Хубав, слънчев ден на всички, емоциите да са положителни и новините само добри, че и повече :922
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/7_43b_47911350_Rviki_0.gif[/img][/url]
ellyto

Мнение от ellyto »

Привет дами,

Може би си мислите, че след като пиша такива шантави философски неща, насочени към вътрешното развитие и баланс и спокойствие и хармония, не ми се случват неприятни неща и ако ми се случват, то със сигурност ме изваждат от баланс...ами случват ми се и на мен неприятности, за това ще ви разкажа.
Направихме още един опит....вчера ми се искаше да видя на теста, че нещата са се получили, но за съжаление теста беше повече от категоричен, че този път не е бил моят. Разбира се стана ми тъжно, няма как да не ми стане, все пак вече толкова много години минаха, толкова много неща ми се случиха, но това е положението, живота продължава. Още веднага реших, че имам 2 варианта - или да се отдам на емоцията, която да ме завладее и да потъна в нея т.е. да се пусна по течението или да се мобилизирам. Реших, че трябва да се мобилизирам - направих равносметка, че всъщност съм постигнала голям успех, въпреки отрицателния резултат, защото целия опит беше като цяло немислим да се случи по този начин, по който се случи, а също така и бях спокойна и се забавлявах през цялото време. Това само по себе си е успех. Разбира се чувствата са си чувства и те не бива да се потискат. В някакви ситуации през деня ми беше тъжно, но все пак най-важната поука, която съм си направила е че съм жива и здрава и мога да пробвам пак.
Още веднага направихме един бегъл план кога да бъде следвщаия опит, а до тогава няма време за самосъжаление. Започнах пак с тренировките, направих си плана за седмицата за да си прекарам добре свободното време, купих си книги, които да ми помогнат в насоката за положително мислене. Вчера се срещнах с един човек, който се занимава с алтернативна терапия - су джок...беше интересна среща, разбира се и той каза, че не бива човек да се предава и трябва силно да вярва. Днес прехвърлих страниците на книгата, която четох миналата седмица, в която също пише, как да се справяш със ситуациите на "неуспех".
Днес станах с идеята, че всеки ден ще си определям един цвят. Ще го връзвам с различни усещания, които той дава, ще гледам да се обличам с този цвят и да си придавам това настроение и тези усещания в себе си. Реших, че не желая да се отпускам, ами искам да се стегна и да подредя нещата в живота си, така че само хубави неща да ме обграждат, а неприятностите - ами те ще ги има винаги, но отношението към тях е съществено.

Това почнах да го пиша снощи и не го довърших....

Та така, опитвам се по всякакъв начин да се изтласкам нагоре, защото състоянието на разочарование, отчаяние и т.н. които могат да съпътстват едно неприятно събитие, могат много бързо да ме завладеят и трудно излизам след това. До тук се справям добре с емоциите си, надявам се да се науча така всяка ситуация да посрещам, защото определено много по-леко минава всичко.

Цони, много вкусно звучи този ръчно приготвен шоколад от Венецуела....и на мен ми се прияде :)

Чери, много приятни снимки си ни постнала. Не бях чувала за бирария, където можеш да дегустираш различни бири. Звучи като да сте изкарали много приятен уикенд.
lindorina написа:Човек има нужда от разнообразие и това според мен във всяко семейство трябва да бъде нещо като храненето
Абсолютно подкрепям. Разнообразието във всичките му аспекти е изключително изключително важен за настроението, нагласата и вижданията за света в и около нас.
Линди и на мен много ми харесаха тези принципи, които си ни постнала. Особено първия най ти подхожда на теб на ника :221 :221

Статия за лелката - мисля, че всеки може да види по нещо от нея в себе си...и е нормално...все пак според мен не може постоянно да си на върха и да правиш всякакви неща, има си периоди и периоди. Важно е цялостното ти ежедневие и живот да не прилича на този описан в статията. И разбира се човек да осъзнава нещата и да се стреми към промяна, за да се чувства добре в кожата си.

Вер, първата стъпка към промяната е осъзнаването на това какви са проблемите. Ето ти си признала пред себе си какво те плаши и от какво бягаш. Аз също не обичам много много хората и постоянно се бъзикаме с разни приятели, че сме асоциални, защото гледаме да ходим все на места, където няма много хора. Не за друго, ами защото мен лично ме напрягат масовката хора. Негативизма, неориентираността, нетолерантността и т.н. мен лично ме напрягат доста и предпочитам да се обграждам с хора, които нямат нищо общо с тези качества. Така, че е разбираемо и ти да бягаш от хората, но може при теб да не са същите причини, каквито са при мен.
Заключено