Първи сняг затрупа, ела на топло в мечата хралупа

Свобода на словото
Заключено
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Re: Първи сняг затрупа, ела на топло в мечата хралупа

Мнение от cchery »

Боже, какво начало на мача!!!!! Лудогорец поведе с една прекрасна акция.... ще ми се да не е само тя.... Толкова много имам нужда от вдъхновяващи емоции!!! :826 ....... И докато го напиша и намеря подходящия емотикон ... резултатът е изравнен. :???: :???: :???:
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Ели, писала си, че ще сте в Хисаря на Коледа, ние ще сме в Хисаря от 26 до 30 декември по план. Има ли шанс да се засечем?
:1177
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

Чери,почувствах се по същия,но момчетата са велики,бориха се до край...ЛУДОГОРЕЦ...боли ме ужасно гърлото,но разцепих блока с писъци,когато изравниха 87 минута.велики
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
ellyto

Мнение от ellyto »

Привет, привет

Нели, ние ще сме там от 24 до 26....В кой хотел ще отседнете? Ние ще сме в хотел Хисар.
Снощи театъра беше много приятен, хубаво разнообразие си осигурихме. Бих искала да имам културни мероприятия по-честичко. Остава само да набележа какви неща биха ми били интересни и да на правя програмата.
Забравих да ви кажа, че бях на едно групово занимнание с барабани. Бяхме сигурно 30-40 човека и всеки имаше барабан. Водещия ни задаваше ритъм и беше много интересно. Направихме и една медитация и да ви кажа честно уж нищо осбено не ми се стори, ама изобщо не разбрах как е минал цял час.
Тук в София има доста интересни занимания за свободното време, стига да има възможност човек и финансова и от гледна точка на време.
Продължавам да съм с ужасна мускулна треска, явно скоро няма да ми свикне тялото на натоварването. Вече 3 месец откакто уж съм заякнала, ама все имам мускулна на неподозирани места, ама и боли на всичко отгоре. Почти постоянно пъшкам при ставане и сядане. :955 :955
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

ellyto написа: Нели, ние ще сме там от 24 до 26....В кой хотел ще отседнете? Ние ще сме в хотел Хисар.
Хотелът се казва Си Комфорт. Не съм била там, надявам се да е хубаво. Наистина ще се радвам, ако успеем да се видим, макар че може и да се разминем за малко. :)
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
DeerE
От писане глава не боли

Мнение от DeerE »

Здравейте мили дами.
Тита твоята торта от няколко дни ми е пред очите :1215 представям си само колко вкусна е била. Трябва и аз да седна някой ден и да пусна снимки.
Фюти, наистина мъж ми се нуждае от един як бой :1055 :1055 :1055 , но имахме един много кофти момент преди няколко години взехме едно коте на Алекс за рожден ден и така стана, че ...........аз писах тогава-това ми е болна тема. Когато го взехме дадохме един куп средства за безопасност на децата, ваксини обезпаразитяване и т.н.. Заради майка ми трябваше да го водим с нас на село, на село пък като го водихме свекърва ми не го искаше в къщата вътре, естествено го пусна на вън против волята ми, котето хвана тения. След което последваха изследвания за котето, за цялото семейство за децата, две седмици не бях на себе си и така. От този момент мъжът ми искаше да го изхвърли, свекърва ми явно почуства вина, каза че ще го гледа да и го закараме на село. Гледа го известно време и изчезна. Няма да обяснявам колко тежко го преживях, аз и децата особено Алекс, това беше най хубавият подарък. Сега когато стане дума за това, мъж ми казва че тъй като сме под наем не е удачно да гледаме животни.
Елито :922 :922 :922 благодаря ти за това че ме изслуша. Страхотно е когато споделяш нещо и има кой да те чуе.
На Велин град няма да отидем защото не успяхме да си вземем карта, но гледам тук се заформя групичка за Хисаря. :423 :423 :423 Дали пък няма да опитам да навия половинката и аз за няколко дни да отидем на Хисаря. Ако успея ще чакам :326 :326 :326
Вер как сте
Момичета приятна вечер от мен поздрави и до скоро.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Добро съботно утро! :) Какво прекрасно слънце грее навън.... толкова е светло в стаята ми, че едно закачливо зрънце на приятно очакване расте с пълна сила в мен... усещам го като вълнение в стомаха и ми е супер готино. :954 :954 :954 Ще ми се ако мога да ви предам тези емоции...... а защо не да ги почувствате и самите вие :1216 :1216 !

Прави ми се нещо интересно днес. Още не съм установила какво, но ..... имам желание за нещо повече от почивка в почивен ден :lol: . Разходка, подмотаване, гледане на нещо любопитно.... Някой да се сеща за такива събития из Софето?! Ще ми е интересно да споделите.

Предполагам, че всичко се дължи на факта, че снощи с Бели имахме страхотна вечер заедно. Принципно през деня ми се въртеше идеята да идем на басейн и СПА, но като се прибрах вечерта у дома, можах само да полегна и аха да заспя. Все пак станах, за да ида да взема Бела от тренировка и ми беше толкова студено, че като се прибрахме вкъщи, се метнах в леглото с лаптопа и не ми се ставаше. Само че Бели разбра за идеята ми за басейн и много й се ходеше, та се наложи да се надигна от топлото местенце. И да ви кажа - хич не съжалявам. Имам си любимо местенце за закрит басейн със СПА - само сауна и парна баня. Намира се на около 7-8 минутки път с кола от нас - в жилищен комплекс оттатък околовръстното на Младост. Страхотно място, което разполага с паркинг, а басейнът голям, чист и спокоен. Предполагам, че сумата за неговото ползване възпира по-големия брой евентуални посетители, което от моя гледна точка е супер. Защото снощи освен нас с Бели имаше само още един татко и 4-годишното му момченце, което вземаше урок по плуване. Комплексът работи до 22.30 часа и ние излязохме от басейна в 22.15 часа :plezya se :plezya se :plezya se . Сгрях се подобаващо в сауната и парната баня и плувах на воля...

Емка, когато четох поста ти, исках да ти напиша хиляди неща - за "нестигащото" време, за "лошата" мама, за "вечно недоволната" съпруга, за "некачествената" домакиня - все роли, в които ти самата се виждаш.... Не ми остана време тогава. Сега пък ентусиазмът не е толкова силен. Но от друга страна онова, което ще напиша, ще е обрано от излишни епитети (надявам се :1062 ) и ще е останала есенцията. Знаеш ли - времето на НИКОГО НЕ СТИГА!!! Дори и да ти се струва, че познаваш хора, които разполагат с много свободни часове, да знаеш, че това е от твоя гледна точка!!! И на тях със сигурност не им стига време за определено нещо. В този ред на мисли - ако не си дадеш ясна сметка за приоритетите си, то никога няма да излезеш от омагьосания кръг на недостигащото време!!!

На второ място исках да ти пиша нещо друго, изключително важно - престани да бъдеш онзи човек, който не си! Сега сигурно вече си се задавила с глътката кафе, което пиеш :lol: :lol: , но целта ми не е да те обидя. И нищо конкретно нямам предвид с горното изречение. Ето за какво става въпрос - когато ние, момичетата :954 пораснем, по един или друг начин приемаме в живота си незавидно многоролие (е, няма такава дума, ама все пак)! Рано или късно почваме да живеем с някого, имаме общ покрив и от детето на мама и тати, се превръщаме в партньорката на някого. След което новото място, което е наш дом, става обект на домакинстване, т.е. ставаме стопанки. След известен период от време (а може би и веднага) стигаме до извода, че за да вечеряме, трябва да си приготвим сами храната, защото мама (най-често) е на друго място и храната сама не се готви. Междувременно сме завършили университет и почваме работа. Свободната единица, чието време е споделяно между лекиции, късно спане до обяд, купони, разходки и т.н., се превръща в чарк от машина, която отмерва времето на 8-часови интервали. Не щеш ли една сутрин или вечер, тестът за бременност се оказва положителен, и жената, приела вече поне още 3-4 нови роли, даже не се замисля какво означава това - просто става майка и нещата се случват в движение. С течение на годините тя се превъплътява и във възпитател, в моралист, в учител и в майна си райна........ КЪДЕ, ПО ДЯВОЛИТЕ Е МОМИЧЕНЦЕТО НА МАМА И ТАТИ?!?! Онова същество, което преди известен брой години е изплакало за първи път и близо 20 години е градило себе си, характера си, същността си?!? А после само за някакви си 5-6 лета ги е смляло и изплюло за да се превърне в любима, партньорка, съпруга, домакиня, работник, майка, възпитател, учител и какво ли не още, само НЕ и момичето, което някога е било?!?!? КЪДЕ?! КЪДЕ?!....... Кому е нужно това?!?!! Преди известен брой години стигнах до извода, че да липсвам няколко часа от живота не децата, не означава, че не ги обичам и не са ми нужни!!! Но да се правя на някой друг, а не Анелия, е най-голямата лъжа, която мога да им предложа в този живот!!! И така изведнъж осъзнах, че съм майка по принуда. Възпитател по стечение на обстоятелствата. И домакиня само защото някъде съм видяла, че така правят. Но нищо от това не е същността ми. НИЩО!!!НИЩО

И какво направих?! Когато седна на компа, и някой се появи точно в този момент с безброй въпроси и мераци, просто биваше изгонен накрая, ако междувременно не си е отишъл доброволно!!! Много се извинявам, но..... след като аз не преча на никога да си гледа детските, то значи и на мен никой не трябва да ми пречи да си цъкам! И спрях да чувствам каквато и да е вина по това отношение. После - обясних съвсем накратко и с много малко думи, че моето лично време е МОЕТО лично време и никой няма право да ми го отнема с каквото и да е. Ако този някой иска да сме в синхрон, то нека ползва времето, през което съм сама със себе си, за същото нещо!! Разрешени са книги, детски, комп.... каквото и да е! Как така и откъде накъде аз няма да имам право да се опна на спалнята и да не мога да си чета книга на спокойствие?!? Аз да не съм робиня и прислужница?! Значи всеки може да разхвърля, да цапа, да беснее вкъщи, а аз имам право само да вървя да подреждам, чистя и т.н. НЕ!!! НЕ!!! НЕ!!! Няма такова нещо.... и е зависело само от мен!!!

И не на последно място - безгласно с Момчил си дадохме свобода.. не че някога някой е задължавал другия да прекарва 100% от времето си с него! Но нали така сме чели в книгите, нали и такива филми сме гледали, та си мислехме, че така стоят нещата. АМИ НЕ, НЕ СТОЯТ ТАКА! Всеки от нас двамата постепенно си възстанови хобитата и се отдаде на нещата, които го интересуват. Момчил обича футбола и се записа за участие в ИТ-лигата на неговата фирма. В тази връзка поне 2 вечери в седмицата го няма - или тренира, или имат официални мачове. От време на време излиза с приятели от интернет футболните клубове, в които пише. Аз пък - почнах да участвам редовно в женски вечери - с вас :954 или с приятелките ми от квартала, с които отгледахме набор 2006-а :D . Което означава, че минимум веднъж месечно съм навън по женски. Почнах да спортувам - да посещавам залата. С това дойдоха и пилатес-уикендите, на които ходех! Да..... направих нещо немислимо - отидох съвсем сама да правя нещо за себе за цели 2 дена - не конференция, не симпозиум от работата, а за собствен кеф!!! АЗ СЪЩО СЪМ ЧОВЕК И ВСЕ ОЩЕ СЪМ ОНАЗИ АНЕЛИЯ, КОЯТО МАЙКА И ТАТКО ОТГЛЕДАХА ПРЕДИ МНОГО ГОДИНИ!!! След това съм майка и съпруга. И знаеш ли какво, Емка :954 , на децата страшно много им допадна именно Анелия!!! Не майката, която се опитвах да бъда. Харесва им да пътуват с мен. Харесва им да прекарват времето си с мен. Харесва им да легнем и тримата на спалнята да четем. Харесва им да обикаляме и откриваме нови места. Харесва им и факта, че оставихме и бебето-коте да си го гледаме :lol: :lol: . И такива неща..... Никога няма да си позволя да ти казвам какво да правиш.... затова споделих аз какво сътворих и защо се чувствам добре в кожата си. :923 :923 :923

Хубав ден на всички. Аз се надигам, защото почти стана обяд, а искам да направя поне 100 неща днес!
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
futarela
Философска система

Мнение от futarela »

ЧЕРИ ,много полезен пост. Благодаря!!! ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА НАШИЯ МИЛ ФОРУМ МЕЦА БАБА! ДА НИ Е ВСЕ ТАКА АКТИВЕН И ДОБРЕ ПОДДЪРЖАН!!!!!!!! :329 :922
Истинското откритие е не да изнамираш нови пейзажи, а да придобиеш нови очи.[img]http://lines.ladoshki-forum.ru/showgif.php?imgfile=1_5Priroda_lines/1275646909.png[/img]
Аватар
ellis_stoyanova
Със словото напред

Мнение от ellis_stoyanova »

:1106 Да е честит и от мен! :1106
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю

[url=http://postimage.org/][img]http://s28.postimg.org/5aihn4da1/335730_priroda_zima_zakat_doroga_krasnyj_192.jpg[/img][/url]

Има само един път към щастието:

да престанеш да се безпокоиш за нещата, които не са подвластни на волята ти.

Епиктет
lindorina
Цветна долина в омая

Мнение от lindorina »

ХАЙДЕ ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ФОРУМ "МЕЦА БАБА" :) ДА ПРЕБЪДЕ! И СЛЕД ОЩЕ ДОСТА ГОДИНИ ДА СПОДЕЛЯМЕ ТОВА-ОНОВА! :)

Чери - децата растат, утре ще се обърнем и ще имат своите семейства. Важното е и ние да запазим частица от детското в себе си, което да поддържа духа ни :) Чудиш се, кога сме се виждали?! Ето по-долу една снимчица - ще прецениш!
Ели, пропуснах да кажа, че четковия масаж не го правя с четка, а с една ръкавица - груба от тип луфа. Да, предположих, че теста е за това. Пожелавам ти късмет!
Да ви кажа - искам да завали сняг и да прочисти въздуха. Тази мъгла хич не ми допада. Добра е идеята за Коледното събиране. И да публикувате снимки! Ето една и от мен :)
Прикачени файлове
2658053240098849904S500x500Q85.jpg
(63.07 KiB) Свалено 672 пъти
Преди шансът да ви награди с голям успех,той първо ви изпитва в трудности!

http://img.wallpaperstock.net:81/spring-feeling-wallpapers_5137_1024x768.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
[img]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT8jVF4RfE3CJOqLOnIe4FC6dOMme1PC45jE5g2z4F9cUYwNzrkPA[/img]
VIKI1023
Рицар на перото

Мнение от VIKI1023 »

Честит празник и от мен!Аз не пиша често,но когато имам време ви следя как сте.Надявам се дълго време да ви има вас и този форум!
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/23_13b_48FF8640_RdoCenxke_8.gif[/img][/url]
Заключено