Пак ухае на цвят, пак на пролет ухаe

Свобода на словото
Заключено
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Re: Пак ухае на цвят, пак на пролет ухаe

Мнение от cchery »

Kleo написа:Преди малко се разходихме до курорта, където е пристанището и магазините, на 15 минутки пеша ни е от студиото, направихме си снимки и си купихме прясна риба :1028 На място ни я почистиха, след малко почвам да я готвя, макар и представа си нямам как точно ще я правя.
Деска, дано да пиша този постинг навреме - намирате се в страната на зехтина и лимоните :954 . Освен тях на рибата й трябва само още подправка за риба - гърците правят невероятни миксове, които могат да се купят от пазарите - правени са от производители. Но ако няма такъв пазар около ви, то има миксове и в хранителните им магазини - пакетирани.

Не знам каква риба сте си купили, но ако става въпрос за лаврак, ципура или скумрия, аз я правя така - измивам добре и посолявам от двете страни. След това "давя" рибата в пресен лимнов сок, т.е. заливам я доволно. Ръся обилно с подправката за риба и завършвам с поливане със зехтин - лично аз не го пестя - обичам да има повече зехтин върху рибата. Мятам във фурната и пека 30-35 минути макс без да я обръщам. :)
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...
Мнения: 15467
Регистриран на: 20 Авг 2010, 10:00
Местоположение: София

Re: Пак ухае на цвят, пак на пролет ухаe

Мнение от Kleo »

Ей, Аничка, не очаквах такъв светкавичен отговор, но вече сме си в студиото, а навън е пек и няма да излизаме повече на пазар точно сега! Нито лимон, нито зехтин имам. Само сол и олио, ами да се надяваме, че и така ще стане добре. Но наистина много ти благодаря за споделената рецепта! :329 Всъщност Алекс и Хри в момента отиват на плажа, на мен не ми се ходи в жегата, оставам на сянка и да готвя. Тишина, спокойствие. Излъгах :mrgreen: слушам Майкъл Джексън на компютъра и разглеждам новите ни снимки. Може би следобеда ще отида и аз към морето. :954
Синът ми е на 18. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :) Виждам се отново майка.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Re: Пак ухае на цвят, пак на пролет ухаe

Мнение от cchery »

Kleo написа:Ей, Аничка, не очаквах такъв светкавичен отговор, но вече сме си в студиото, а навън е пек и няма да излизаме повече на пазар точно сега! Нито лимон, нито зехтин имам. Само сол и олио, ами да се надяваме, че и така ще стане добре. Но наистина много ти благодаря за споделената рецепта! :329 Всъщност Алекс и Хри в момента отиват на плажа, на мен не ми се ходи в жегата, оставам на сянка и да готвя. Тишина, спокойствие. Излъгах :mrgreen: слушам Майкъл Джексън на компютъра и разглеждам новите ни снимки. Може би следобеда ще отида и аз към морето. :954
Уф, бе Деска, не я прахосвай тази риба с олио..... не са си дружки.... :cry: :cry: . Все пък толкова няма ли откъде да вземеш лимон и зехтин...... Дано да стане вкусна, все пак.

От нас какво ново?! Т.к. тук времето малко се поразвали, вчера направихме екскурзия до Ахтопол и Резово - исках момичетата да видят най-южната ни водна граница. Получи се много приятно. Не съм сваляла още снимките. Тази сутрин пък аз "драснах" до Царево за превръзка на ръката и чух най-хубавото нещо за последните 4 седмици - раната е зарастнала прекрасно и според тукашната лекарка мокренето в солена вода може да е само от полза..... т.е. тя ми разреши да се къпя :1216 :1216 :1216 . Незвисимо от това, че си знам, че няма да се топна в морето, сълзите от кеф сами тръгнаха по лицето ми..... толкова много съм чакала този момент. Лекуващият ми лекар от София също каза, че е рано за къпане - стана му много весело, защото ме знае колко съм нетърпелива и май е очаквал такова обаждане. Разбрахме се утре като си сваля превръзката да му пратя снимка и ....... а дано, дай Боже, моля се....... да кандиса и той :1062 :1062 :1062 .
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...
Мнения: 15467
Регистриран на: 20 Авг 2010, 10:00
Местоположение: София

Re: Пак ухае на цвят, пак на пролет ухаe

Мнение от Kleo »

Ей това се казват добри новини, Черита! :954 :954 :954 Дано и твоят лекар ти позволи да се топнеш в моренцето! Чакам снимки нови от вас с нетърпение!

Аз и преди съм готвила риба с олио :1044 Но никога не съм знаела, че не са добра комбинация :1044 Ще споделя какво е станало, като го приготвя, защото наистина няма да хукна към магазина точно сега за зехтин и лимон :oops: А най-странното е, че дори не зная каква точно е рибата, която взехме, излезе ни точно кило, 6 евро, 2 почистени от вътрешностите им средно големи риби заедно с главите и опашките. Имаше някакво име на гръцки, но го забравих. Гръцките думи са ми страшно трудни за запомняне.

Не помня дали ви се похвалих, че оставаме в Гърция още няколко дена!!! :fan Сливаме двете почивчици и се образува една доста дълга - от 30 май до 12 юни - че това са цели две седмици време!!! Не помня откога не сме правили подобно нещо, пък камо ли в чужбина!!!
Синът ми е на 18. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :) Виждам се отново майка.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...
Мнения: 15467
Регистриран на: 20 Авг 2010, 10:00
Местоположение: София

Re: Пак ухае на цвят, пак на пролет ухаe

Мнение от Kleo »

Рибата стана чудесна! Крехко, вкусно, нетлъсто, сочно месо. Почти без кости. Само гръбнака, главата, перките и опашката махнахме. Другото се ядеше без проблем. Е, сигурно с лимон и зехтин щеше да е още по-добра, но каквото - такова, не се ядосвам. Но пък ще запомня как се готви риба на фурна, че досега винаги съм я правила с олио и се е получавала.

Какво си правите вие в прекрасната съботна вечер, момичета? :940 :940 :940 :940 :940 :940 :940 Поздравявам ви с това българско готино парче:

[youtube]CJTTKEkjZc0[/youtube]
Синът ми е на 18. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :) Виждам се отново майка.
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли
Мнения: 941
Регистриран на: 06 Яну 2014, 17:26

Re: Пак ухае на цвят, пак на пролет ухаe

Мнение от Ванчето »

Привет , момичета!
След дълго отсъствие, ето ме най-накрая!
Ще започна малко отзад напред, ама така май е по-удобно... :D

Деси, страхотна вакация си изкарвате съдейки по думите ти! Пожелавам ти до края да е все така прекрасно и да и се насладите максимално! Все пак това е времето през което се забравя за ежедневните проблеми и се презареждат батериите...! Дано и рибата да е станала вкусна... :222

Чери, аз признавам си, се почуствах много неловко, когато с доста дни закъснение прочетох за случилата ти се операция! :oops: :oops: :oops: Но макър и с огромно закъснение искам да ти пожелая този път всичко да е както трябва, костта да зарасне правилно и скоро да забравиш за този неприятен момент и да се върнеш към обичайното ти ежедневие! :940 :940 :940 Не бързай, макър чакането да не ти е в природата :222 Вярвам, че този път чакането ще си заслужава! Още веднъж - стискам палци всичко лошо вече да е зад гърба ти и последните болки бързо да отшумяват! :923
А за малките гимнастички просто нямам думи!!! Прекрасни са! Толкова са грациозни! Дано някой ден да им се радваме и пред телевизорите!

Цвети, много хубави новини споделяш в последните ти постове! Много се радвам, от сърце! Дано това е края на лошия и начало на един много добър и най-вече СПОКОЕН период за всички вас - за теб, за децата, за майка ти - за цялото ви семейство! :922
Как мина състезанието на Рая?
А малкото агънце как е? Как го кръстихте? :)

Еми, честит рожден ден , малко на патерици, но все пак... Здраве, щастие, късмет и успех с покупката на жилище! :524

Аз от известно време не успявам да се събера и да се организирам да влизам по-честичко тук. Като цяло сме добре, вируса дето ни беше хванал вече го забравихме. Сега аз и децата сме нещо с леки симптоми като на алергия - кихане, лек секрет от носа, Марти от време на време мрънка, че го боли гърлото. Но цялата тази ситуация чак ми е малко странна, защото никой от нас никога не е бил алергичен към нещо и за момента май не отделям голямо внимание.
Гого още е на училище, учебната година свършва на 19-ти. Ей до сега дори писахме домашните, че утре сме планирали малък семеен излет с елементи на риболов... :lol: Ще водим Марти за първи път, да видим дали ще му хареса както на батко му.
Като добра новина мога да споделя, че ходихме на профилактичен кардиологичен преглед за Гого. Миналата година в България ни посъветваха редовно да си правим такива. Хубавото в случая е, че доктора не видя и следа от проблема, който ни бяха диагностицирали в България! Думите му бяха, че сърцето е абсолютно здраво и анатомично правилно! Пролапс НЯМА! Това разбира се, страшно много ме радва! Няма нищо по-хубаво от това да чуя, че на детето ми му няма нищо! Но, питам се, как двама доктори, които са учили едно и също и преглеждат един и същи пациент виждат различни неща ?!?! Тук първото нещо, което може би изниква като идея е, че детето е израстнало проблема, за това ще уточня само, че изрично съм питала всички лекари в България през чийто кабинети минахме миналото лято, този проблем може ли да се "израсте" и отговора винаги беше "не"! Не знам какво да мисля, за това просто вече спрях да мисля по въпроса. Детето ми да е добре, пък кой какво казал не е от значение.
С друго не се сещам да ви се похваля в момента. Едно и също е при нас. Наслаждаваме се на хубавото време и прекарваме много часове навън. Прибираме се вкъщи да ядем и спим. Но пък е хубаво!
А сега ви пожелавам хубава вечер с един прекрасен букет от полски цветя, набран от малките ръчички на моите момчета с много любов... :954

Допълвам си поста няколко минути по-късно...
Не успявам да кача снимката. Ще опитам по-късно пак
Никога не е късно за ново начало!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка
Мнения: 7926
Регистриран на: 19 Авг 2010, 11:12

Re: Пак ухае на цвят, пак на пролет ухаe

Мнение от cchery »

Бъни написа: Като добра новина мога да споделя, че ходихме на профилактичен кардиологичен преглед за Гого. Миналата година в България ни посъветваха редовно да си правим такива. Хубавото в случая е, че доктора не видя и следа от проблема, който ни бяха диагностицирали в България! Думите му бяха, че сърцето е абсолютно здраво и анатомично правилно! Пролапс НЯМА!
Бъни, като майка на майка ти казвам, че няма такава радост като тази да прочетеш, че едно дете е здраво и всичко в живота му тепърва предстои!!! :940 :940 :940 :940 Аз съм щастлива и заради вас!! Що ще отнася до различните докторски мнения..... това е феномен, който се нуждае от специален анализ и няма да съм аз тази, която ще се нагърби да го направи :1062 :1062 . Слушай сърцето и интуицията си.... аз така правя иначе трябва да се гръмна!!!

Каква е тази дълга учебна година при вас?! :plezya se :plezya se При нас дори и учениците от основен курс вече се чувстват ваканционно - имам предвид моя Кококо..... Уж са до 15 юни, но в сряда си предават учебниците.... и ще ходят на разходка в училище.

Дани, смятам, че Мими се е справила чудесно на матурите. Ние, очаквайки чудеса от тях, не можем да се нарадваме на малките магии, които те сътворяват. :954 Чакам да се похвалиш къде сте я записали вече.
Kleo написа:Ей това се казват добри новини, Черита! :954 :954 :954 Дано и твоят лекар ти позволи да се топнеш в моренцето! Чакам снимки нови от вас с нетърпение!

Не помня дали ви се похвалих, че оставаме в Гърция още няколко дена!!! :fan Сливаме двете почивчици и се образува една доста дълга - от 30 май до 12 юни - че това са цели две седмици време!!! Не помня откога не сме правили подобно нещо, пък камо ли в чужбина!!!

Деси, не мога да си представя по-добра новина от тази - цели 2 седмици в Гърция на море.... :1216 :1216 :1216 Чакаам да ни пишеш, че си преодоляла меланхолията и с утроени усилия черпиш всичко, което почивката ти предлага! :923

На мен пък днес втори лекар ми каза, че операцията ми е напълно зараснала и мога да се топя в морето :D :D . Още на превръзката в събота ми го каза лекарката в Царево, а днес го потвърди и лекаря в Китен, при когото бях миналия четвъртък и тогава каза да не си и помислям такова нещо :1062 :1062 . Сега остава само следното - да пратя снимка на лекуващия ми лекар в София (както сме се разбрали) и той също да даде съгласие..... след което няма да има по-щастлив човек на Земята от мен......... ще плувам и ще посрещам вълни като за световно! :954 :954
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...
Мнения: 15467
Регистриран на: 20 Авг 2010, 10:00
Местоположение: София

Re: Пак ухае на цвят, пак на пролет ухаe

Мнение от Kleo »

След подобен постинг :954 какво друго ми остава да река, освен едно: "Ихааа!" :fan Цоп, цамбурррр! :fan Ани, преодолях кратката меланхолия, сега съм пушка отвсякъде. Още повече, че сестра ми, зет ми и двете ми племеннички са заедно с нас вече :1216 и се чувствам ето така :)
Синът ми е на 18. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :) Виждам се отново майка.
danid
Философска система
Мнения: 1121
Регистриран на: 14 Сеп 2010, 12:54

Re: Пак ухае на цвят, пак на пролет ухаe

Мнение от danid »

Хубава Новина, Чери, да не излизаш от морето сега :). Ако сте в добро настроение не четете повече поста ми

За Мария какво да кажа, по принцип оценките са точно каквито държи цяла година, но на вторите модули е много орязана. Може да ги е подценила, нямам идея. Нямам нерви да гледам работите, а и без това за нас няма значение. Бала и е достатъчен за желаното училище, но ме боли, защото се оказва, че и в това всичко е нагласено или голяма част от оценките. Не можеш да постигнеш Отличен, но с преписване можеш да изкараш прилична оценка. А практиката е масова. И какво точно проверяваме тогава?

Голяма порнография е всичо, Момичета, една девойка има 2 по математика и видите ли сега - било грешка, тя имала 5, че и отгоре. Хубаво, но това се разбира още в петък, при положение, че работите се гледат от днес. Добре, платили са си да влязат в съответното училище, но защо толкова нагло и тъпо лъжат? Да си траят и това е. И как аз да накарам Мария да учи след подобни примери? В каква страна живеем? И до кога? Утре същата тази девойка така и ще завърши и после, хоп ще я намърдат на някоя държавна позиция, на която те и осигуряват нормално, та и пенсията ще е добра. И кой сега е балъка? Курса ми излиза над 2000 лева като сметнем и транспорта всяка събота. За цяла година, че няма почивен ден не го смятам. Да и купя матурите 200 лева!!! Плаче ми се. И това не е всичко. Да ви разкажа ли за ''честния'' конкурс за нотариуси? И там същото. Плащаш - пишат ти 4, не плащаш няма 4 и не те допускат на устен. И как всички допуснати са умните дечица на нотариуси, съдии и т.н. Навсякъде е гнило, навсякъде. В провинцията е страшно, повечето магазини са нелегални, собствениците им трупат пари и на никой не му и хрумва да провери от къде ги имат. Минахме през цигански квартали в Златна Панега и Червен бряг, дааа, хубави къщички са си вдигнали и вероятно повечето са социално слаби... Горките, да вземем да им увеличим помощите. Любими са ми майките с Мерцедеси, които вземат детски. Онзи ден на село един вероятно не по-голям от 14-15 години младеж караше сам колата на баща си? Мислите ли, че полицаите не знаят? Или техните? Да, ама не може да се карат, нали се знаем...

Аз вярвам, че повечето, които пишем тук не сме такива, но масата хора се възползва и заобикаля системата, за техния ''гяволък'' обаче плащаме всички ние.

И след всичко това - някой ще ми помогне ли да си отговоря на въпроса - защо останахме в тази страна? И до кога ще плащаме и ще мълчим?
https://picasaweb.google.com/danydinkova72/10#" onclick="window.open(this.href);return false;
danid
Философска система
Мнения: 1121
Регистриран на: 14 Сеп 2010, 12:54

Re: Пак ухае на цвят, пак на пролет ухаe

Мнение от danid »

Цвети, познато ми е, но при нас са танците :) . По цял ден подскача и учи някакви нови неща, а като трябва да се учи, все едно я карам да копае. Даже и това предпочита... Не знам защо толкова я мързи да учи, макар че и аз бях така :222

Надявам се, че ако и е интересно ще се променят нещата, но ще видим.
https://picasaweb.google.com/danydinkova72/10#" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли
Мнения: 941
Регистриран на: 06 Яну 2014, 17:26

Re: Пак ухае на цвят, пак на пролет ухаe

Мнение от Ванчето »

cchery написа: Каква е тази дълга учебна година при вас?! :plezya se :plezya se
Aми какво да се прави - това е положението! Започват на 10 септември и завършват на 20 юни. Тази година на 19-ти, защото е петък... :plezya se

Ами ти, поплува ли вече в морето? :D
Никога не е късно за ново начало!
Заключено