Вчера нищо не готвих. Бях скапана от този вирус. Едвам дишах и се мърдах, камо ли да готвя. Хри се погрижи за тях двамата. Аз нямах никакъв апетит.
Днес до момента също нищо. Ядох банани, пих чайове и насила хапнах една филия. Хри е навън с приятел, Алекс - при баба си.
Но сега се залавям с вечерята. Време е вече. Смятам да направя гювеч във фурната. А вие какво ще сготвите днес, дами?
П.П. 19 часът е. Вечерята е готова, мирише вкусно. Пилешки бутчета, картофи и зеленчуци.
А и вече не съм сама вкъщи. И Хри, и Алекс се прибраха. Скоро ще се насладим на вкусния гювеч. Аз почти нищо не съм яла днес. Усещам лек глад. Ще ям само от картофките и зеленчуците.
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм
А пък днес сутринта - пържени филийки, сирене и айрян.
За обяд - картофено пюре и дояждане на неща от хладилника.
Току-що гризнах пълнозърнеста филийка, намазана с авокадо.
За вечеря ще приготвя супа. А вие?
Деска,извинявай, че чак сега пиша но големи болести ....бляк
Фалшивото шкембе е като истинско,но с пилешко месо.Същото е и с крем карамела с тиква-правиш всичко за крем карамела и слагаш парченца тиква.
Вкъщи за днес картофена крем супа и хек във фолио,има и дъхав бобец
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю
Вчера колежката ми сподели рецепта за баница, която не съм правила така. Значи, в резюме, че след малко влизам в консултация с клиент: в намазнена тавичка се редят 5 броя кори, една по една, като върху всяка от тях се сипва малко разтопено масло. Плънката е от 5 яйца и сирене по лична преценка. След 5-те кори се слага плънката наведнъж цялата върху една кора. След това до края, кора върху кора, с разтопено масло. Пече се по-дълго време, но на по-слаба фурна /на 150 градуса/. Аз ще я направя в неделя сутринта. Приятен апетит!
Вчера - палачинки, магданозена салата, домашна лютеница, форнети, кивита.
Днес - макарони със сирене, дояждания от хладилника, гювеч /картофи, зелен фасул, пилешки бутчета/, варени яйца.
Аз НЕ ям месо. Така че за мен само малко хляб, малко картофки и зелен фасул + варени яйца със шарена сол + лютеница.
Тази вечер ще приготвя постни лозови сарми. Разбира се, на масата ще има и кисело мляко. Довечера ще ми е последното "редовно" хранене преди старта на житния режим утре.
Здравейте, какво ще готвите днес? Ние вкъщи ще сме на пиле с картофи на фурна. Пътьом ще мина да взема някаква гръцка салата /патладжани с чесън и домати/