Явно нещо не съм в часellis_stoyanova написа:Пиле с ориз и копф салата.
Потки ще месите ли за сряда?А утре се носи мед и се освещава в църквата за здраве

Каква е тази салата, Елисче?
Явно нещо не съм в часellis_stoyanova написа:Пиле с ориз и копф салата.
Потки ще месите ли за сряда?А утре се носи мед и се освещава в църквата за здраве
Аз си спомням от детските ми години, че имаше един празник, на който майка ми и бабите ми правеха "младенци" . Това са питки, само че оформени като човечета (на мен повече ми приличаха на барбароните... :lol: ). Правят се толкова на брой, колкото са членовете на семейството и после всеки си хапва неговата. След като се изпекът се намазват с мед и така се ядът. Ритуала е за здраве и плодородие. Но изобщо не си спомням кой ще да е бил този празник и на коя дата се празнува... Но като прочетох това, което ни е написала Елисчето си спомних за "младенците"...ellis_stoyanova написа:Деси,утре се месо питка и се яде с мед за здраве.Меда се носи в църквата и се освещава.Лично ние почитаме този празник Харалампиев ден или деня на пчеларите до колкото знам и просто попитах.....
Вярвам ти напълно! Звучи наистина вкусно, Ани!cchery написа:Напоследък нали съм режимна си правя много интересни неща за обяд. Ето днес имам примерно "омлет" с тиквички, сирене, яйца и кашкавал.... И честно - вкусен е!