Моята тренировка

Подфорум за поддържане на тялото чрез спорт
Публикувай отговор
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Re: Моята тренировка

Мнение от cchery »

Добрутро!!!! Все не ми остава време да пиша. И сега пак някак си ще е ...... набързо. Но да кажа, че тренирам непрекъснато и с хъс - много, много ми харесва ДУПЕМАНИЯТА!!!! Днес даже и бягах и сега се каня да пусна 1 тренировчица. :1062

От 2 дена почнах активно да правя нещо в посока на това петата да спре да ме боли. Мажа с 1 крем за травми и пускам масажьора, който имам. Хем да разтрива болезнения участък, хем да втрива добре крема. Вече 4 пълни месеца се движа с тази травма и взех да се оттегчавам :955 .

Деси, изтанцува ли се?!? :1216 :1216
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Не.
Изпревари ме с въпроса си.
Тъкмо се канех да вляза и да си призная, че изобщо не пуснах компа вчера.
Изгледах с голямо удоволствие поредната серия от "Откраднат живот" /българският сериал по Нова ТВ/ и директно си легнах.
Бях изтощена от работа и съм заспала за минутки, сгушена с Алекс.
Това е истината за снощи.
Обаче няма да се превърне в истината за живота ми! Няма! А причините ги знаеш, зная ги и аз.
Имам предвид освен ползата за здравето ми,
това, което ми сподели, а именно - че по време на тренировка, движение, спорт /абе размърдване на задните части от какъвто и да вид, може и с танци, разбира се/ - в главата и в сърцето се раждат идеи, прозрения, мисли и чувства, от които после можеш реално да се възползваш, а и като цяло работоспособността и креативността ти се покачват, както и темпото.
Е, аз искам да се възползвам от всички плюсове на движението!
П.П. В моето родно семейство някак бяха важни много повече все други неща - книгите, учението, отношенията, общуването, отговорностите - а спортът, движението, тренирането излизаха все назад при подреждането на ценностите по приоритети. Може би още си нося модела на възпитание и отглеждане + някакви лично мои си съпротиви и мързел. Но както обичам да казвам, независимо от влиянието на родния дом, всеки възрастен човек сам отговаря за изборите и решенията си, които взима, като възрастен, зрял човек. Сенките от миналото трябва да станат точно това - "сенки от миналото" - и да си останат там. Не е нужно да ги нося в настоящето и в бъдещето си. И така, избирам за себе си динамичен, здрав, активен начин на живот, за благото на моето тяло, психика, ум и цялостно добруване. Казах! :221
И за да не е включването ми само излишен шум, спам и боклук, ще кажа, че почнах сутринта си активно - с интензивно ходене пеш из Женския пазар - от 8.30 до 9.00 - трябваше да свърша някои лични неща из пазара, и като стигнах на работа, веднага излязох от офиса и бая походих, пазарувах, разходих се ... при връщането ми се усетих много, много добре, тонизирана и готова за подвизи, хи-хи-хи...
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

И аз да се рзпиша с 3 тренировки за тази седмица.Варя го пека това е......не мога да ставам повече от 3 дена в седмицата в 5 и нещо си.....много се изморявам а ако остане за вечерта направо ги отписвам.Коляното е вече по- добре, но не съвсем.Напади и клекове все още не правя, но в понеделник ще се пробвам.
Чери, има ли разлика в крата и дупето от новата програма?
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

cvety_rz написа:И аз да се рзпиша с 3 тренировки за тази седмица.Варя го пека това е......не мога да ставам повече от 3 дена в седмицата в 5 и нещо си.....много се изморявам а ако остане за вечерта направо ги отписвам.Коляното е вече по- добре, но не съвсем.Напади и клекове все още не правя, но в понеделник ще се пробвам.
Чери, има ли разлика в крата и дупето от новата програма?
Цветка, 3 тренировки седмично са прекрасна бройка!!! Особено за човек, който постоянно е в движение!!! В крайна сметка можеш да си правиш ДУПЕМАНИЯТА до края на лятото - никой не е казал, че трябва да е 12 седмици точно! Аз лично не знам дали бих станала в 5 и нещо, за да тренирам... По-скоро - не :???: :???: . Затова можеш да си горда от себе си!!!! :326 :326

Не знам дали има промяна при мен. Наистина не мога да преценя. Че съм по-силна, по-издръжлива и по-можеща, това да!!! Не съм отслабнала, не съм повдигнала кой знае колко дупарата..... Абе като цяло, при това ядене и пиЬене, дето го дръпвам, не очаквам нищо. Обаче се настройвам от понеделник да взема да си вляза в режима вече :oops: :oops: .

Тази седмица отчитам само кросове, нали съм морска.... Тичам сутрин след 9 часа из улиците на Приморско, но любима ми е крайморската.... гледам и слушам как вълните се разбиват, дишам влажния въздух с аромат на морски растения и наблюдавам как бурния северен плаж губи позиции пред лежерното спокойствие на южната лагуна покрай устието на р. Дяволска. След което се преобличам с бански и отивам да плувам. В общи линии това ми е мечтата за начин за отслабване. Спорт, чист въздух и малко храна. Никакъв алкохол. Е..... тази вечер се отпуснах. Вечерята в хотела беше мега зле. Затова навън хапнахме пица, пих половин малка бира и после 1 парче шоколадова торта...

От днес съм много доволна. След вчерашните 9 км из Приморско, днес направих 4.5 км по южния плаж.... Уморително е, доста, да се тича по влажния пясък. Наклонът към прибоя допълнително товари ставите. Но - исках да бягам на брега. Направих го! :524
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Здравейте!!! Завърнах се аз от Приморско, където както всички добре знаете :1062 , само тичах... И да ви кажа - много ми е трудно почването пак на ДУПЕМАНИЯ.... Не съм сигурна защо е така?!.... Може би, защото разнообразието, свободата и волността, които получавам с бягането, няма как да усетя с тренировка у дома..... Ако пък бягам тук в София, то гадният пейзаж, шума на булевардите, смрадта на въздуха понякога ме отблъскват и ме връщат у дома, където чувствам, че съм способна да направя 2 тренировки само и само да не излизам в блатото навън.

И така....взела съм някакво що-годе решение, а именно - аз вече направих 8 седмици с ДУПЕМАНИЯ! Или да речем - тази ми е 8-ата. Т.е. приключила съм тренировката по осемседмичния календар. Оттук насетне.... смятам да се отдам на летен вариант на тренировки, а именно..... повече свобода, повече въздух, повече удовлетворение. Което означава - да не програмирам дните си по секунди - сега ще пия кафе, сега ще тренирам, сега ще си изгладя дрехите за работа, сега ще направя МИНИ-то, сега излизам за работа..... Смятам да правя нещата спонтанно, така както ги усетя през деня. Ще съчетавам тренировките от фит 30 и от ДУПЕМАНИЯ! И ще тренирам сигурно през ден! :954

Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Радвам се на твоето тичане по брега... плажът... пясъкът... морските вълни, разбиващи се в краката ти. Неповторими усещания!

И аз тези дни това правих - бягах с Алекс на няколко пъти по брега... стъпалата потъват в пясъка и водата... усещаш всеки мускул!

Но плуването си остава моята най-голяма страст, когато съм на море! Поплувах си доволно. Явно то ми помогна да не кача, въпреки че си хапвах добре.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Изображение
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

След малко над 2 седмици прекъсване днес се мобилизирах и направих една тренировка.
Определено тези "паузи" си оказват влияние - започнах да се задъхвам още на загрявката. Но стиснах зъби и успях. Планувам отново да превърна тренировките в редовно занимание... поне до България.
Никога не е късно за ново начало!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Вижте нещо интересно - Във форма и на 80-е години :954

Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

cchery написа:Вижте нещо интересно - Във форма и на 80-е години :954
Моята баба миналата седмица стана на 83! Щеше да е хубаво да изглежда по подобен начин, но... действителността е друга!
Адмирации за тази госпожа!!!

Аз отново съм редовна с тренировките и съм доволна от себе си. За миналата седмица направих 5, вчера ми беше ден за почивка, а след малко отивам да захващам днешната.
Успях да се запиша и за новата програма на Руми - За из път! Да видим, ще успея ли да се мобилизирам и да тренирам и по време на пътуването... :roll:
Никога не е късно за ново начало!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Ееееееееее, момичета, днес е 7-и юли :D :D ..... от 8 дена никой не е споделял тук и реших да разчистя малко плевелите от темата. :954

При мене няма стройна организация на тренировките. Т.е. ....... вече не следвам някоя определена програма на Руми. Макар че от тази седмица тя лансира най-новата "За из път", но още не съм я свалила. Всъщност доста се чудех как и какво да тренирам и реших, че след като 3 месеца си тормозех дупето е ред да помъча малко и шкембака :lol: . Още повече, че се кефя на макс, когато се видя в огледалото и виждам как, ако отслабна, ще изглежда корема ми.... и гледката не е никак за пренебрегване. :1062 :1062 Но, т.к. няма да отслабна :1062 , поне пък да изглеждам по-стегнато. В резюме - в момента тренирам повече корем като подбирам тренировки от фит30, а след тях правя изолирани упражнения за бедра и дупе с ластици. :954

Бягането - тук нещата се закучиха. Буквално. И то заради проблема в дясната пета..... Така и не разбирам какво ме боли там. Боли като бягам. Боли като вървя. Боли и като натисна с пръст. Боли и като си правя масажи. Дори...... именно масажите от преди 2 седмици активираха още повече болката. Имам един страхотен ел. масажор - и реших да го ползвам за петата. Голяма грешка. След тези масажи, болката се активираше и при най-обикновено ходене..... Изоставих идеята с масажа и реших да почивам, защото след всяко тичане бях буквално почти като куца. Обаче.... не ме сдържа на едно место... и ми се тича.... и ме боли...... и ме се тича, и ме боли..... И е така си карам! Някакъв колега на Момчил му е казал, че третира проблем с болка в сухожилието си като го маже с магнезиево олио. Олио не съм си купила, но пък ползвам сух рол-он на Балеа, в който не знам защо съм решила, че има магнезий, а реално е амониева стипца. Но се мажа с него. Вечер разтривам и с друг крем, който е точно за разтежения.... и очаквам чудото да се случи.

Но, противно на очакваното предвид проблема в петата, вечер не се спирам. Поднових карането на ролерите. Отначало много плахо. Регистрирах и едно съвсем леко падане. Но напредвам все повече. Проблем ми е спирането, когато карам на наклон... Или по-скоро изпитвам много силен страх да не падна и да не........ е, знаете какво. И въпреки това, мога да кажа, че напредвам и все повече ми харесва усещането за скорост, защото карам все по-бързо. Наистина е приятно.

Другото, което правя вечер е да карам тротинетката на Бели. Когато съм на надолнище, е безкрайно лесно и приятно. Но да "изкача" тротинетката обратно по баира на нашия парк - е това вече е предизвикателство. Но е и интересно.

И последното ми занимание вечер е с Момчил да играем плажен тенис :954 . За целта си имаме 2 дървени хилки и 1 топче, което на големина е точно като топчето за тенис на корт, но иначе е от по-различен материал, по-отскокливо е и изцяло гладко. И така - отиваме в двора на училището и си цъкаме тенис над час. А после......, после решавам, че ми се тича и така вече имам първите си 2 вечерни тичания.... говоря за бягане след 22 часа вечерта :954 . Изключително приятно е. Тихо е в парка. Спокойно. Топло. Приятно осветено. Няма нито колелета, нито стрийтбордове, нито ролери, нито кънки...., т.е. алеите са празни и може да се тича без проблем. Иначе паркът въобще не е пуст - дори и в 23 часа е пълен с хора и е наистина много приятно! :954

Та...... това е моята тренировка последните 2 седмици. :954

Публикувай отговор