Kleo написа:Кажи как ти се отразява студът навън?
Ти добре ли си? Чувстваш ли се свежа и тонизирана след това?
Разкажи ми и за парка, където тичаш. Има ли други хора сутрин? Има ли я сутрешната тишина и онова безвремие сред дърветата? Притихнали. Зима е... Винаги ми е било приказно зиме. Сред Природата.

Истината,
Деска, е че днес и вчера времето беше много меко, дори никак студено!!! Паркът - тих и спорадично оживен от нечии много бързи стъпки по алеите му. Вечното присъствие - серящи кучета и техните нервно пристъпващи стопани, не ги забелязвам даже

. Та..... искам да кажа, че въобще не ми е било студено!!! В никакъв случай не мога да кажа, че съм изпитала студ - вчера дори си свалих шапката :lol: . По-скоро.... ледът по алеите е притеснителен - днес регистрирах едно спъване и опит за пикиране, но... успях някак си да се задържа и да не падна.
Ала има нещо друго.... в притегателната сила на бягането, което ме очаква в парка и то е.... именно спокойствието, царящо там. Спокойствието в иначе този врящ казан от майки и техните деца. Но, това е през топлите и слънчеви дни. Ранните зимни утра, когато има сняг и мъгла, е празно, тихо и глухо (глухо като за голям град, де). И оставаш сам със себе си. Сам със замръзналата тишина. И е повече от приятно. А тази сутрин.... тази сутрин имаше и изключителен птичи хор тук-таме из дърветата - птички пееха много радостно, но и как не, когато времето наистина не беше студено!!!!
И за протокола -
Дес, нашият парк е изключително малък особено на фона на Северния парк до вас. Дължината му е не повече от 600 метра, а широчината..... 150-200. И това е единственият парк в голям район като Младост!!!!! Хубавото на това място е, че е бил построен заедно с построяването на квартала и около него има само стари панелни блокове и никакво място за нови кооперации!! Т.е... има място, но... преди няколко години се борехме и спряхме този градоустройствен план, който искаше да насере това единствено място на природа в квартала ни!!! И именно фактът, че е проектиран и построен в комунистическо време, дава шанс на парка да си остане незастроен, да "има въздух" между него и околните блокове и да е красиво и спокойно!!!