Спокоcchery написа: Но повече не смея да пиша, т.к. може и да не съм разбрала правилно.

Няма да се заяждам

Спокоcchery написа: Но повече не смея да пиша, т.к. може и да не съм разбрала правилно.
И на мен, по аналогична причина. Както и друг път съм споделяла, Яна не играе никакви електронни игри и няма смартфон. До скоро не беше проблем. Е, питала ме е няколко пъти защо не й даваме, като обясня, разговорът приключва. Но децата от класа й, от школата, а и навсякъде другаде играят игри на телефона си. Подозирам, че почти всички. Говорят си в училище и я питат защо тя не играе, чудят се и се маят, гледат я странно. А тя иска да е като всички, за нея това е ценност - да не е различна! И става конфликт вкъщи. Вчера пак ме пита защо не й позволявам, цитира думите на съучениците си. И аз се ядосах. После ми стана кофти и днес също ми е кофти. Може би не съм права да я ограничавам, но съм твърдо убедена, че е за нейно добро. И съм в конфликт. А знам, че ще е много по-зле, ако й дам телефона - ще се нервирам, ще се караме, ще е просто ужасVer написа:На мен пък ми е тъпо :(
За заяждането - каквото решиш! Насреща съмVer написа:Спокоcchery написа: Но повече не смея да пиша, т.к. може и да не съм разбрала правилно.
Няма да се заяждам
dexter написа:А тя иска да е като всички, за нея това е ценност - да не е различна!
Декс, може би трябва да решиш в полза на една от двете ви. А именно - дали да изхождаш от нуждата на Яна да се чувства добре сред съучениците си или..... дали ти да си в мир със себе си. Децата са различни. Бела има смартфон от 2-и клас, но... бумът на игрите при нея беше само един месец - първия. Иначе почти няма интерес да играе. Евентуално през ваканцията..., но и тогава не е по много време.dexter написа: А знам, че ще е много по-зле, ако й дам телефона - ще се нервирам, ще се караме, ще е просто ужас. И ми е тъпо.....
Нямам идея как да постъпя... Не става въпрос дали аз ще съм в мир със себе си или не. Аз рядко съм в мир със себе си, свикнала съмcchery написа:Декс, може би трябва да решиш в полза на една от двете ви. А именно - дали да изхождаш от нуждата на Яна да се чувства добре сред съучениците си или..... дали ти да си в мир със себе си. Децата са различни.
А може би и на поставяне на разумни граници?Ver написа: ... ---
Утре пък имам среща с класната.
Явно съм в период на изчистване
на отношения.
Благодаря Деси!Kleo написа:Успех на срещата утре от мен
Всякакви неща се случват по тази ЗемяKleo написа:Знаеш ли, с теб изминахме дълъг път?![]()
От неразбиране на някои неща една в друга,
към определено по-голяма чуваемост, отново двупосочна.
Поне аз така ги усещам нещата де.
П.П. Нормално, аз съм Риби, ти си Дева, нали така...