Вчера ми беше благодатен ден откъм готвене
Сутринта спретнах набързо мързелива баница /филии поостарял хляб в намазнена тавичка, залети със смес от няколко яйца, натрошено краве сирене, чашка прясно мляко, малко шарена сол и парченца пуешко филе/
На обяд се радвахме на обилна шопска салата /чушки, домати, краставици, лук, магданоз/ и на пържени картофи /отскоро имаме отново фритюрник, малък е, ползваме го рядко, предимно за пържени картофки или пържени тиквички/.
За вечеря имахме тава със свински пържоли /останаха доста и за днес/, за гарнитура - отново салатка. Приготвих и десерт - кекс с какао

- стана великолепен, пухкав, сладък, топеше се в устата, изяде се за отрицателно време, много съм доволна, предвид, че до вчера вечерта не умеех да правя сладки кексове. Все нещо не ми се получаваха - или загаряха, или не бухваха, или им беше малко захарта, или в повече олиото. Но снощният кекс стана чуден.
Някой да иска рецептата за него?
Хайде, момичета, елате тук и споделете - какво сготвихте вчера, какво ще направите днес? Какви кулинарни чудеса майсторите? Учите ли нови рецепти, пробвате ли нови неща?