Свинско с картофи,свинско без картофи,свинско със зеле,печено свинско,пържено свинско,свинско,свинско,свинско....грух,грух
Тези дни колихме 150кг прасчо....
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю
За първи път правих киш със спанак,дори специална формичка си взех.На фона на почти цял следобед,в който сновах из кухнята,едва ли ще повторя.На вкус също не беше нещо....УАУУУ :lol:
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю
Снощи правих кашкавал на фурна по ето тази рецепта: стана адски вкусен. От себе си добавих нещо към рецептата: 1 домат, нарязан на шайби, които ги наредих върху вече започналата да се запича отгоре коричка 15 минути преди да приключи печенето.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."
спанак в количество като за една салата
2 нарязани на кубчета домата
1 сварено и настъргано яйце
2-3 печени червени чушки
краве сирене - намачкано
сусам за поръсване
За дресинга:
олио и оцет в съотношение 2:1, а като количество - достатъчно за количеството салата, което сте направили
с.л. мед
ч.л. горчица
сол
соев сос - половин чаена лъжичка или на вкус
1 скилидка чесън или пък стръкове пресен чесън
Начин на приготовление:
Спанакът се измива и наразвя - може на тънки лентички, а може и по на едро - според предпочитанието на всеки. Добавят се нарязаните на кубчета домат, нарязаните червени чушки, настърганото яйце и намачканото краве сирене. Дресингът се забърква в пасатор, за да се смели чесъна. За една салата аз слагам по 2 стръка пресен чесън. След като е готов, дресингът се изсипва върху салатата, обърква се добре и се ръси сусам на вкус.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."
Салатката,на пръв пржчит изглежда чудесно.Аз наскоро пправих киш със спанак,стана вкусно,но не ме заплени с нещо УАУУУснощи правих яйца с лапад,тези дни дояждахме и супа от същия,а в хладилника ме чака една копривка,така че очаквам тези дни да позеленея и да заприличам на Шрек,или поне на Фиона .Много обичам зеленийки
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю
Забравих да ви пиша какви рулца от патладжан спретнах тези дни.Обожавам патладжан,но пържен ми е мега тежък,затова реших да пробвам нещо ново.Изпекох патладжана на грил тигана,като преди това го топвах в олио с чесън в него.В купа смесих крима сирене(ползвам едно лидълско,доста сполучливо),орехи,смлени,кашкавал,настърган и 4-5 с.л кисело мляко,тъй като кремата е доста сухичко.Разбърках добре,размазах по цялата дължина на всяко патладжанче и завих на руло.Стана уникалнооо
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю
Прясна зеле с пушени ребра,за мен зелен лук,ама много,с пилешко и зелен боб,стана като лучената яхнийка,Чери сигурна съм че я знаеш,по нашия край много я готвят.В Софего май не.За следващите дни ще имам пържени тиквички и пълнени чушки с яйце и сирене
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю