ellis_stoyanova написа: ↑20 Сеп 2020, 17:41
Днес,както всяка неделя беше ден за готвене.Затварям буркани на Боби за път и неделята ми е ден,в който да понатрупам някой друг буркан.Сготвих супа топчета,пълнени чушки,грах с пиле-яхния,изпекох една тиква,която моята приятелка ми даде(няма да я похабим,я)направих бисквитена торта в чашки,крем карамел-нали Боби си идва утре и едни кренвиршки.Ай стига толкова
Ели, изморих се докато чета какво си сготвила и имам чувството, че надебелях даже ..... Просто не знам какво да кажа - поклон пред теб. Аз "сготвих" от МАКС-а в Горна: печен джолан и 2 големи кутии от любимия и на двете ни с теб ориз и тази вечер ще сме на Горнооряховска трапеза .
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."
ellis_stoyanova написа: ↑20 Сеп 2020, 17:41
Днес,както всяка неделя беше ден за готвене.Затварям буркани на Боби за път и неделята ми е ден,в който да понатрупам някой друг буркан.Сготвих супа топчета,пълнени чушки,грах с пиле-яхния,изпекох една тиква,която моята приятелка ми даде(няма да я похабим,я)направих бисквитена торта в чашки,крем карамел-нали Боби си идва утре и едни кренвиршки.Ай стига толкова
Ели, изморих се докато чета какво си сготвила и имам чувството, че надебелях даже ..... Просто не знам какво да кажа - поклон пред теб. Аз "сготвих" от МАКС-а в Горна: печен джолан и 2 големи кутии от любимия и на двете ни с теб ориз и тази вечер ще сме на Горнооряховска трапеза .
То си беше едно изморително готвене,но някак като знам,че Боби си идва и искам да му е сладко...ох много любовно стана
Да не пропусна и факта,че Анджи доста ми помогна
Воинът на светлината не си губи времето, за да се опитва да играе ролята, която другите са избрали за него.-П.Куелю
Браво!
Вчера - мноооого палачинки.
За вечеря - огроооомна шопска салата и печени свински вратни пържолки.
Днес ще е пилешко филе, може би ще го сготвя с картофки и чушки.
А вие?
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм
Тази вечер ще сме на риба. Хек за Алекс и скумрия за мен и Хри. Печени на фурна върху хартия, с корнфлейкс.
Взех и бира. Имаме корнишони и розови домати. Ще си направим салатка, ще пийнем биричка.
Французите неслучайно казват: Poisson sans un boisson c`est un poison! /в превод - риба без питие е отрова/.
Снощи - пилешки бутчета на фурна - много млади и крехки бяха като месо, освен това взети на промоция от СБА супер евтино, гарнирани с обилно количество свежа салата от домати, краставици, чушки, авокадо, лук, маслини.
Зеленчукова супа - лук, моркови, зелени чушки и много картофи - накрая застроих с два жълтъка и чаша кисело мляко. Стана хубава, ароматна, гъста, вкусна и създаваща уют в есенната дъждовна вечер.