РАЗДУМКА НА ПОРАСНАЛИ МОМИЧЕТА-МЕЦАНКИ

Свобода на словото
Заключено
Аватар
Нели
Философска система

Re: РАЗДУМКА НА ПОРАСНАЛИ МОМИЧЕТА-МЕЦАНКИ

Мнение от Нели »

Здравейте, момичета!
Работният ден и работната седмица започват. След малко влизам в час. Имам тооооолкова много работа, но не я свърших през почивните дни, защото... ами, защото те са ПОЧИВНИ. И аз ги използвах по предназначение. :954
Спорна седмица и красива пролет на всички!
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Изображение

Слънчево да ви е! :922

Аз съм на работа. Но в офиса е тихо и спокойно, защото голяма част от колегите са си взели отпуска. Чакам един дълъг финансов отчет, който да ми донесе счетоводителката ни, след което ще го сканирам и изпращам по имейл, но засега нямам работа /почти/ и си слушам тиха музика.
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Нели написа: 05 Май 2021, 07:58 Имам тооооолкова много работа, но не я свърших през почивните дни, защото... ами, защото те са ПОЧИВНИ. И аз ги използвах по предназначение. :954
Спорна седмица и красива пролет на всички!
Точно така, Нели! Ако знаеш само колко празници и почивни дни съм пропуснала все да бързам да работя и накрая като теглих чертата виждам, че не си е струвало, но то човек от главата си пати :plezya se
Аз пък поработвам малко тези дни, но го съчетавам с почивка, приятни неща за правене и не ми тежи. Дори ми е готино ,защото обичам това, което правя. Слушам и една книга "Магията да твориш" на Елизабет Гилбърт, паралелно чета и една книга за бизнеса, че имам да се уча в тази област иииии въобще никак не скучая. Като добавим и красивата природа навън, мога да кажа, че се чувствам прекрасно :954
Деси, хубаво е да има такива спокойни моменти на работа. Наслаждавай им се. Надявам се да си по-добре :923
Останалите момичета пишете по един ред как сте, що сте.
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

Привет, слънчеви момичета...! :954
Най-напред искам да ви благодаря сърдечно за това, че въпреки че не съм никак активна тук, вие така и не ме забравяте! Благодаря ви и за "подбутванията" да се появя тук и да пиша! Много сте мили...! :922
На мен днес ми е приповдигнато, защото съпругът ми има рожден ден! Вчера след като обиколих навсякъде, където би могло да се продават торти и не успях да открия това, което търся, днес рано-рано сътворих един шоколадов чийзкейк за повода! За първи път правя, дано е сполучлив! Успях да му взема и хубав подарък, така че днес празнуваме!
Вкъщи сме добре, здрави сме и като цяло нямам от какво да се оплача. Все още "боря" някакви мои си съмнения и противоречия, но осъзнавам, че някои неща не могът да бъдат приети/променени лесно и бързо. Надявам се скоро да "изляза на чисто". Така се получи, че точно когато имах най-голяма нужда да говоря за нещата, които ме тормозят, хората, с които се опитах да споделя, за да чуя друга гледна точка не откликнаха особено и аз се затворих още повече в себе си. Това е и причината да не пиша често тук. Може би имах нужда от това оставане сама със себе си... Може би ще разкажа част от нещата в някой от следващите дни. Днес нямам време за дълги словоизлияния, защото продължавам с подготовката на празника!

Цвети, от все сърце ти желая успех в новото начинание! Когато много силно искаш нещо и не спираш да се бориш за него, в крайна сметка го получаваш! И като за капак - то е дори по-хубаво от очакваното! Дерзай, момиче! Постигни всичко, което желаеш! Много се радвам за теб! :922

Деси, радвам се, че и ти си тук...! :922

Сега ви оставям, пожелавам на всички ви слънчев и прекрасен остатък от деня! :329
Никога не е късно за ново начало!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Момичета, здравейте.

Малко необичайно, но ето ме тук късно вечерта. Гледаме в моменнта с Момчил втория полуфинален мач от Шампионска лига (ШЛ), бием се с едни комари, които плъзнаха в квартала веднага с рязкото затопляне, аз искам да направя и едно много бързо видео за фен-групата по ХГ.... и ми е едно такова спокойно... Отварям форума и решавам и тук да пиша....

Утре е "дъ биг дей" :1209 - демек рождения ден на Бела.. Днес с Момчил цял ден подготвяме всичко, което ще ни е необходимо за утрешния ден.... Аз буквално каталясах. Егати и рожденият ден..... Че то бала на Коки по-малко го готвим :1069 . Ще празнуваме на открито - един терен, пригоден за тържества на открито сред природата на Плана планина в с. Долни Пасарел. На около 15-ина км е от Младост и ние ще си правим храната. Естествено Бела покани целия свят за празника си :955 ..... и единственото, което ни спасява, да не се обърнем на Октобер фест, е фактът, че 6-и май е Гергьовден...... та някои от поканените са възпрепятствани от именици и не могат да дойдат.

Аз тази седмица я давам яко през просото с работата.... Да не говорим, че не ми се и работи много, де. А и съм запланувала едни лични дела, които да правя.... Казала съм, че до бала на Коки ще се занимавам само със специалната видео-изненада, която му готвя.... Обаче трябва да прегледам часове видеоматериали и още толкова снимки....

Коки може да се каже, че е завършил - вече е оформен по всичко, но днес се сети, че трябва да чете по БЕЛ, защото му предстои матура :221 . За втората матура дори не е планирал подготовка - тя ще е по английски... изобщо Коки си е едно голямо "Уволнение" :221 .

Ванче, тъжно ми стана да прочета, че хората, на които си разчитала да те изслушат и разберат, са засили усещането ти за самота и нежелание за споделяне. Дано да имаш желание да споделиш в идните дни за какво става въпрос. Знаеш, че една затворена врата, не е нищо повече от ЕДНА ЗАТВОРЕНА ВРАТА. Остават ти всички други, на които да почукаш :954 . Честит рожден ден на съпруга ти - нека все така бъде твоята голяма опора, сигурност и "спасителен остров" в живота, и разбира се - да е здрав! :954 :954 :954

Деси, Цвети, от вас струи едно лежерно, пролетно спокойствие.... В общи линии ми звучи като метафора на живота. :954

Аз чакам Бела да се появи от банята с мокра коса, че ще правим плитки, за да е къдрава, нооооо....... нейно мотливо височество така и не се появява. Май ще плета плитки до сабахлям..... :328 .

Оставям ви сега..... до утре. :329
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Честит Рожден Ден на Бела! Здрава и щастлива да бъде! За радост на нея и близките й :)
Щастлив и изобилен Гергьовден на всички ни! Да се хванем за зелено :)
Момичета, прегръщам ви с пожелание да се насладите на прекрасен пролетен ден с аромат на люляци и още нещо :)
Аватар
Ванчето
От писане глава не боли

Мнение от Ванчето »

:1144 ЧЕСТИТ 15-ТИ РОЖДЕН ДЕН НА БЕЛИ! :1144
НЕКА Е ЗДРАВА, МНОГО ЩАСТЛИВА, ВСЕ ТАКА СЛЪНЧЕВА И УСМИХНАТА! ЖЕЛАЯ И МНОГО КЪСМЕТ И УПОРИТОСТ, ЗА ДА ПРЕСЛЕДВА И СБЪДНЕ ВСИЧКИТЕ СИ МЕЧТИ И ЖЕЛАНИЯ! А ТЪЙ КАТО ТЯ ВЕЧЕ Е ЕДНА ПРЕКРАСНА, МЛАДА ГОСПОЖИЦА - ЖЕЛАЯ СЪЩО ТАКА МНОГО ЛЮБОВ! ЧИСТА, ИСТИНСКА И ИСКРЕНА, КОЯТО ДА ИЗПЪЛВА ДНИТЕ И С ПОЛОЖИТЕЛНИ ЕМОЦИИ...! :824
ВЕСЕЛ ПРАЗНИК, СЕМЕЙСТВО!
:922
Никога не е късно за ново начало!
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Влизам, за да ви кажа, че от около седмица ми просветна. Добре се чувствам :954 Благодарна съм. Че отново съм тук. Че вие сте тук. Че ви има. Хубава майска вечер ви желая, мили момичета! За първи път си включвам компютъра от 6 месеца насам. Слушам музика. Преди малко се разходих около блока, сред зеленина, брези, кестени и люляци. След малко пък очаквам Алекс и гаджето му да дойдат вкъщи да вечеряме заедно. И така, животът отново е хубав.
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Kleo написа: 07 Май 2021, 20:02 И така, животът отново е хубав.
Леле, Дескаааааааааа, как съм щастлива да прочета тези твои редове!!! Още в поста за РД на Бела като прочетох за люляци от теб и нещо ми "прещрака"..... веднага си помислих, че се завръщаш :922 :922 :922 . Мило момиче, надявам се да е завинаги! :1002 :1002 :1002

Ванче, надявам се да сте устроили на вашия Гоги страхотен имен ден. Да разбира и знае какво е 6 май за българите и с гордост да носи това прекрасно и заредено с толкова мистика българско име! И да ви е жив и здрав! :329

Благодаря за пожеланията към Бела....... леле, вчера беше незабравим рожден ден. Абсолютно типичен за Бела и за нас... Но си признавам, че се уморих.. В сряда го подготвяхме, вчера го отпразнувахме, вечерта и на имен ден отидохме, а днес работих до много късно....... Единственото, което искам, е да СПЯЯЯЯЯЯЯ...... За да мога утре да стана в 8 часа, защото Бела е на тренировка, а вечерта ѝ предстои състезание...... :1053 :1053 :1053 ........ С огромно нетърпение чакам месец юли, когато тази дивотия и търчане ще спре..... Поне за месец. Поне.
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

cchery написа: 07 Май 2021, 22:34
Kleo написа: 07 Май 2021, 20:02 И така, животът отново е хубав.
Леле, Дескаааааааааа, как съм щастлива да прочета тези твои редове!!! Още в поста за РД на Бела като прочетох за люляци от теб и нещо ми "прещрака"..... веднага си помислих, че се завръщаш :922 :922 :922 . Мило момиче, надявам се да е завинаги! :1002 :1002 :1002
Леле, Черкоооооо, колко се надявам на същото! От твоите уста в Божиите уши! Амин :922

Аз ще направя нужното и необходимото за това, но някак усещам, че не държа контрола напълно. И явно има причини за тези повтарящи се кризи и епизоди при мен. Уж всеки път си вадя изводи, уж всеки път намирам защо отново ми се случва, уж всеки път се старая да избегна рецидив, но времето показва друго.

До края на годината ще трябва да си изследвам куп неща, по някакъв начин евентуално свързани с повтарящите се мои депресии. Така че пътища има, лечения има и аз ще направя всичко по силите си, за да се задържа максимално здрава, физически и психически. Защото ми писна известно време да съм окей и после отново да се срутвам, незнаейки докога ще е този път...
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Деси,
По препоръка на д-р Михайлов си купих книгата "GAPS. Синдром на храносмилателната система и психиката" на
д-р Наташа Кембъл-Макбрайт. Не е панацея, но има много смислено обяснение на връзката между нарушената бактериална чревна флора и психичните състояния, вкл. думата с Д, която избягваш да назовеш. Това обяснява и защо друго боледуване, способно да наруши микробиомния баланс, може да отключи такива състояния.
Щом си се заела с изследвания, значи си решила да поемеш контрол над ситуацията. Тази книга само може да ти помогне. Има истински добри идеи, като изключим частта с рецептите (аз поне не се осланям на тях).
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Заключено