РАЗДУМКА НА ПОРАСНАЛИ МОМИЧЕТА-МЕЦАНКИ

Свобода на словото
Заключено
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Re: РАЗДУМКА НА ПОРАСНАЛИ МОМИЧЕТА-МЕЦАНКИ

Мнение от cchery »

Здравейте, момичета.

Предстоящите няколко дни ще са доста емоционални за мен. В петък - на 21 май е балът на Коки. Нашето изпращане - от училището му това събитие е през юни. Истината е, че се готвя за този ден от няколко месеца. Като казвам "Готвя се" имам предвид настройвам се по всякакъв начин да го изживея..., но с днешна дата се моля да го ПРЕживея :221 . Защото постоянно се лашкам от едно настроение в друго, от едни мисли към други, а общото в това са сълзите...... Да - през час влагата избива в очите ми и честно казано ми е трудно да изпитвам дори и бегло подобие на емпатия...... През тези предстощи 5 дни знам, че ще бъда еднолично егоистична и моля да ме извините... Знам, че трябва да изживея всяка малка, мъничка секунда от идващото, защото то реално си отива...... Отиват си 18 безумно щастливи и изцяло БЕЗЦЕННИ ГОДИНИ от живота ми..., а аз се опитвам да ги задържа с всички сили и това ми коства раздробяване на съставните части....
Нели написа: 14 Май 2021, 07:16 Здравейте, момичета!

Привет от Странджа, където от вчера се провежда пролетният лагер на нашия спортен клуб. Вече минаха една бегова тренировка (аз не участвам в нея) и сутрешното занимание по йога. След по-малко от час е закуската. :954
Нелка, сигурна съм, че си имала страхотно време в Странджа. Както и че ни носиш много снимки оттам. Аз чакам от известно време да споделиш и за една друга, сърдечна емоция :oops: ....., която си мисля, че ще ти се случи точно тази година :923 . Защото я заслужаваш...

Деска, много се радвам да видя твоето завръщане от дългата зима на БАР-а... Друго си е като си тук. :922

Спокойна нощ на всички. И до утре. :329
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Здравейте, момичета!

Пускам ви в аванс една снимка от Странджа. Това е резултатът, когато цял един клуб реши да те подкрепи в идеята да снимаш звезди.
Изображение
"Когато всички мислят еднакво, никой не мисли достатъчно" Уолтър Липман
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

cchery написа: 16 Май 2021, 22:30Здравейте, момичета. Предстоящите няколко дни ще са доста емоционални за мен. В петък - на 21 май е балът на Коки. Нашето изпращане - от училището му това събитие е през юни. Истината е, че се готвя за този ден от няколко месеца. Като казвам "Готвя се" имам предвид настройвам се по всякакъв начин да го изживея..., но с днешна дата се моля да го ПРЕживея :221 . Защото постоянно се лашкам от едно настроение в друго, от едни мисли към други, а общото в това са сълзите...... Да - през час влагата избива в очите ми и честно казано ми е трудно да изпитвам дори и бегло подобие на емпатия...... През тези предстощи 5 дни знам, че ще бъда еднолично егоистична и моля да ме извините... Знам, че трябва да изживея всяка малка, мъничка секунда от идващото, защото то реално си отива...... Отиват си 18 безумно щастливи и изцяло БЕЗЦЕННИ ГОДИНИ от живота ми..., а аз се опитвам да ги задържа с всички сили и това ми коства раздробяване на съставните части.... ... ...

Деска, много се радвам да видя твоето завръщане от дългата зима на БАР-а... Друго си е като си тук. :922 ... ... ...
Чери, привет. Поплачи си, приятелко. От радост и от горест, от гордост и от носталгия, от вълнение и бликнали спомени... Поплачи си! Не спирай сълзите. Доказателство са, че си жива и че чувстваш. Балът му ще съвпадне с имения му ден. ... Знаеш ли, наскоро писах по месинджър и на двете ти деца? Не зная дали са ти казали това. И Коси, и Бела са великолепни млади хора, което до голяма степен дължат на себе си, но и на вас с бай Момчил. Браво, поздравления, Анюшка. Прегръщам ви топло. И бъди егоистична, бъди. Бъди себе си, бъди. Не се спирай. Изживей максимално пълноценно всеки миг. Съпреживявам заедно с теб емоциите... още не ми се е случвало, но с всеки изминал ден наблюдавам как онова малко вързопче се превръща в мъж... и знам, че и за мен ще бъде много емоционален период, живот и здраве, когато Александър е абитуриент.

Изображение

"дългата зима на БАР-а" - точно такава беше за мен, уви! - че и повечко време се задържа зимното в душата ми този път - от ноември 2020 до април 2021 включително :329 :oops:

Изображение

Нели, нещо пропускам ли ново около теб? :329 :423 Снимката е великолепна! Обичам звездното небе, обичам звездите, обожавам нощното небе, особено гледани от провинцията, не от София!

Изображение

:922 :922 :922 :922 :922
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Здравейте, момичета!

Как сте?

Чери, емоционалните ти реакции напълно съответстват на емоционалността на момента. Аз нямах точно такива покрай завършването на Вили, но имах много подобни при заминаването ѝ за Испания. Преди дни се чух със Зори и при нея също имаше голяма емоция. Това според мен е най-нормалното нещо на света.
Чакам с нетърпение да разкажеш за бала на Коки и да ни го покажеш като абитуриент.
Той къде ще учи впрочем? Може би си писала, но не си спомням.

Днес имах много интересни обаждания и съобщения. Получих покана за почивка на планина, обаждане от зам.ректора с въпрос дали искам да ме препоръча за съдебно-счетоводна експертиза и накрая - покана да ме включат в международен междууниверситетски проект. А освен това емоцията от лагера на Странджа още ме държи. Ето ТУК можете да видите снимките, които направих. По-точно тази част от снимките, която реших да публикувам.

Много искам някоя (или някои) от вас да бъде на следващия ни клубен лагер. Нашите лагери са открити и винаги имаме нови и външни хора. Поне 1/3 от участниците винаги са външни, понякога половината или дори 2/3. Затова ще отправя поканата отсега: летният ни лагер ще е в периода 9-12 септември 2021 г. на Кранево. Цената е около 320-350 лв. и включва нощувки, храна и тренировки. Участието в последните не е задължително, дори самото общуване с нас, хората от клуба, е ценно и обогатяващо. Нескромно, но вярно. Идват хора от всякъде, имаме участници от Русе, от София, от Гоце Делчев... Идват възрастни хора, малки деца, цели семейства, хора със здравословни проблеми... Всички си тръгват с усмивка и с желание да дойдат пак. Накратко - планирайте си отпуските и елате, независимо дали сами или с децата.

В края на октомври или първите дни на ноември пък ще имаме есенен лагер на Странджа. Продължителността и цената са същите, но още не сме сигурни за датите.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Нели,
постът ти ме подсети нещо важно.

А именно да ти се ИЗВИНЯ за едно мое крайно НЕТАКТИЧНО изказване отпреди поне 7-8 месеца време.
Съжалявам, че те нараних, приятелко. Искрено съжалявам. Моля за прошка. Предварително ти благодаря.
Ако не се сетиш за какво иде реч, беше за моята реакция към твоята емоция, свързана със заживяването на Вили самостоятелно.
:922 :922 :922

Изображение
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Kleo написа: 18 Май 2021, 12:47 Нели,
постът ти ме подсети нещо важно.

А именно да ти се ИЗВИНЯ за едно мое крайно НЕТАКТИЧНО изказване отпреди поне 7-8 месеца време.
Съжалявам, че те нараних, приятелко. Искрено съжалявам. Моля за прошка. Предварително ти благодаря.
Ако не се сетиш за какво иде реч, беше за моята реакция към твоята емоция, свързана със заживяването на Вили самостоятелно.
:922 :922 :922
Деси, :922 !
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

:922 :922 :922 :922 :922

Лека нощ! Осеяна с много звезди и красива Луна!

Сладки сънища, момичета! Прегръщам ви и до утре.
Аватар
Нели
Философска система

Мнение от Нели »

Ани, успех на матурата на Коко!
Аватар
cchery
Завършена форумна мечка

Мнение от cchery »

Добро утро. Ето ме и мен :954 . Оцелявам. Плача си. Смея се. Мисля ги някакви си там неща... Абе.... страстна седмица :221 .

Още от миналата година имах идея да монтирам видео за Коки - за най-важните му моменти от раждането до ден днешен. Е...., понеже имах толкова много време, и си бях направила план всеки месец да правя преглед на архивите от снимки за по 1-2 години, та да ми стигне времето...... в крайна сметка се заех с тази задача понелник следобед :1062 ....... Сефте аз да направя нещо неразчетено. Снощи приключих с монтирането на видеото, а днес ще оправя и музиката. И съм готова. Отначало мислех да е нещо по-дълго, но в крайна сметка стана 6-минутно видео. Всичко онова, което не успях да включа, ще кажа на живо в петък........ Всъщност като цяло за тази реч аз се готвя от няколко месеца. И все в колата я репетирам. И всеки път е различна :221 ....

Днес станах рано - в 6:15 ч., защото Коки ме помоли да го закарам за матурата в едно от софийските училища. Не се бях замисляла да го карам, защото той от години сам си се оправя за такива пътувания. Аз определено съм отдала приоритет изцяло на Бела, която дундуркам като малко бебе...... Отначало реагирах негативно, но после се замислих - ами че то е най-нормалното нещо аз да го закарам. Още повече, че той го иска.... значи сам не се счита за толкова голям и независим от мен...... И даже ми стана хубаво. Разбира се - в момента ми се спиииииииииии, ама спи.......... :328

Иначе за самата матура и двамата не сме притеснени - аз бих искала единствено да я мине, т.е. всяка оценка от 3 и нагоре ме устройства. За Коки ДЗИ по БЕЛ няма значение, т.к. нито ще кандидатства с тази оценка, нито пък му е нужна диплома за кандидатстване. Но все пак му стискам палци.
Kleo написа: 17 Май 2021, 10:23 Знаеш ли, наскоро писах по месинджър и на двете ти деца? Не зная дали са ти казали това.
Коки ми каза :) . Бела - не. Аз снощи забравих да я питам дали си е видяла съобщението ти. Макар че навярно да. Но като цяло тя месинджър не го използва много. Благодаря ти за хубавите думи към Коки и Бела... :923
Нели написа: 17 Май 2021, 21:38 Той къде ще учи впрочем? Може би си писала, но не си спомням.
Ето това е университетът на Коки: Fontys University of Applied Sciences. В неговия случай обучението ще е в кампуса на университета в Айндховен (има и в още 2 града - Венло и Тилбург). Бакалавърската програма, която той избра е ICT&Software Engeenering.

Нелка, аз съвсем сериозно се замислих и всъщност реших да се присъединя към вашия лагер в Кранево през септември.
Нели написа: 17 Май 2021, 21:38 Затова ще отправя поканата отсега: летният ни лагер ще е в периода 9-12 септември 2021 г. на Кранево. Цената е около 320-350 лв. и включва нощувки, храна и тренировки.
Идеално ми е като период от време. Отделно за обичам да тренирам, а видях, че има и бягане. Имам една единствена "спирачка", но ще споделя като се чуем по телефона за повече информация. Определено в периода август-септември ще имам нужда от нещо ново в живота си, защото ни предстоят доста сериозни промени........

Разгледах ви снимките от лагера в Странджа... видях страшно много усмивки. Невероятно е. Като че ли ми се иска да съм част от компанията.

Деска, мислиш ли да подаваш документи за учителка от наесен? Всъщност иска ли ти се да бъдеш отново преподавател?

Оставям ви сега, момичета. Искам да си довърша изненадата за Коки и после имам някакви неща да правя. За огромно съжаление над Витоша отново се насъбраха облаци..... а мислех следобедно да тичам. Не че не става на дъжд, но когато небето е чисто и ясно, слънцето грее, настроението и настройката ми за бягане, са съвсем различни. Но каквото дойде днес. :922
"Умният мислещият човек по правило се съмнява във възможностите си, когато е изправен пред неизвестното."

Радостина А. Ангелова - поетеса
Аватар
cvety_rz
Влюбена във вятъра

Мнение от cvety_rz »

Здравейте.
Нели, на теб май ти стана навик да повличаш клуба по твоите идеи за снимки :1062 Прекрасни са ти звездните небета. Едни такива необятни, уж далечни като разстояние, но близки до сърцето.
Радвам се, че около теб има добри новини и ти се обаждат с интересни предложения. Лагерите ви винаги са ми звучали интересно и се замислям сериозно по въпроса. Кога трябва да се даде окончателен отговор?
Деси, ти как си? Виждам те вече активна в интернет пространството, което ме навежда на мисълта, че си по-добре :940
Чери, мила ми Чери.....надявам се да си приключила с изненадата за Коки и утре да имате един прекрасен празник. Нормално е да ти емоционално. Помня, когато аз ти плаках по телефона, когато и Калинчето приключи с детската градина. Беше ми емоционално, защото приключи цял един период от живота ни. Сега при вас с Коки е още по-голямо събитието. Когато ти стане тежко си спомни, че все пак той навлиза в следващ такъв и бъди благодарна ,че го има. Лошото е, когато не следва вече нищо......Пък ние сме тук за всички твое емоции и те чакаме да разкажеш и да споделиш всичко. Мисли, снимки, чувства емоции...... :922
При мен новото е, че се разбра от къде идват болките и проблемите в гърба, кръста и седалищния нерв. Имам сколиоза. Та в момента съм на физиотерапия. Вярвам, че нещата могат да се променят в моя полза. Друго ново около мен няма. Продължавам да си търся още клиенти. За момента закърпвам положението.
Вярата не прави нещата лесни, прави ги възможни!
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Цвети, желая ти ЗДРАВЕ! Здраве и пак здраве!!! Плюс щастие и много усмивки, разбира се.

Черко, утре да ти е ЩАСТЛИВ именият ден на Коси и разбира се - неговият абитуриентски БАЛ! :954

Колкото до учителстването, преподава ми се, да. Но така си обичам и работата в Центъра, че засега ще се въздържа да кандидатствам за учител. Учениците ми липсват. Умората - никак. Безумията в бг образование - също никак.

Тази вечер правих ХОРОСКОП за първи път от около година насам, преди малко ми и платиха за него, така че засега си оставам само психолог и астролог, пък ще видим по-нататък. Е, и с Таро-карти се занимавам, така че не е като да скучая, ха-ха.

Нели, прегръщам те. Снимките ти са прекрасни, браво! Прекрасна вечер на всички от мен. Чао :)
Заключено