Днешният ден може да ви донесе емоционални разочарования, неудовлетвореност и провалени планове, неоправдани, излъгани очаквания. Всичко това може да има своите реални основания, но същевременно може до голяма степен да бъде преувеличено от самите вас, които в такъв ден сте склонни да отричате цялото заради детайла, да не виждате плюсовете покрай наличните минуси. Но днес може и да успеете да преодолеете собствения си песимизъм и негативизъм, да намерите изход от трудна ситуация, да преоткриете собствения си извор на вяра, надежда и любов.
Таро карта на декадата
ОСМИЦА ПЕНТАКЛИ
23.08.2022 - 01.09.2022
Астрологично съответствие – Слънце в Дева
Ключ. 8, Кротост. Да укротим енергията си, да я впрегнем на работа, да я канализираме и оползотворим.
Идеи. Да (пре-)открием нещо познато, да го обновим и подобрим. Да пазим границата между непрестанно (себе-)усъвършенстване и ненужен перфекционизъм.
Чувства, емоции, настроение. Вдъхновение, вглъбяване, желание за работа, амбиция, чувствителност и чувственост.
Мисли. Върху каквото и да работя, аз работя върху себе си. Моите отпечатъци са върху всичко, до което се докосвам. Никога не е късно да започна отначало. "Вярвай и в малките неща, защото в тях е силата ти." Майка Тереза
Действия, постъпки. Потърсете поле за работа, захванете се с нещо, което ви е интересно и което е провокация за вас. Повишете своя КПД (коефициент на полезно действие).
Трудности, проблеми. Да зациклим, да се загубим в детайли и подробности. Да обсебим, да подценим или да надценим обекта на своя интерес. Вместо да изпишем вежди, да извадим очи.
Шансове. Да се изкачим на ново ниво. Да усвоим ново умение. Да превърнем дефекта в ефект. Да превърнем количествени натрупвания в качествени промени. Да отдадем съзнателно и доброволно енергията си там, където има нужда от нея.
Въпроси. Кога недостатъкът носи предимство? Кога ефектът е дефект? Кога работя "залудо"? Как ме променя любимото ми занимание?
Периодът в декадата на Осмица пентакли (от 23 август до 1 септември всяка година) е подходящ да преоткрием и да надградим познати, съществуващи отношения, интереси, умения и занимания и най-вече – да обновим самите себе си.
Фокусирайте се върху онова, което вършите, посветете му се, отдайте своето внимание както на цялото, така и на детайла.
Превърнете заниманието си в терапия, в начин да трансформирате собственото си олово в злато.
Потърсете нов подход в своята дейност, нов метод на работа или нова форма на познато и утвърдено вече съдържание. Търсете различен начин на себеизразяване, вдъхновение през погледа на начинаещия.
Бъдете реалисти, практични, методични и последователни. Надраствайте собствените си постижения и грешки.
Преодолявайте рутината, като не се страхувате да опитате нещо ново или да проходите по различен начин познат ви вече път.
Търсете вдъхновението не само в пътя, а в стъпките и постъпките си.
Събирайте, ползвайте и споделяйте плодовете на своите усилия, бъдете благодарни за всичко, което сте постигнали дотук. Но и не превръщайте средството в цел, не се привързвайте излишно, не се ограничавайте сами, а се стремете към своята по-добра "версия", към своето "злато".
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм
Днешният ден е период на стабилизиране, увеличаване на вашата вътрешна и външна увереност и самочувствие. Преценете добре какво вече сте постигнали, какво сте придобили и как да укрепите съществуващото положение, тъй като всяко бъдещо разрастване ще има нужда от здрави основи. Но от друга страна прекомерното вкопчване в наличното, страхът от промени ще спре всяко бъдещо развитие, ще фиксира нещата, без да им позволява да се развиват.
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм
Крал мечове: „В общуването твоята задача е да бъдеш откровен“
Публикувано на 03.02.2024 от Вера
Интервюто ми с този Крал се превърна повече в терапевтична сесия, така че не знам до колко ще е полезно за някой друг. Ако искате да ми споделите своите наблюдения за Крал мечове, ще се радвам да ги прочета в коментар.
За да стигна до Крал мечове ми се налага да се изкача до връх на планина. Студено е, пред нас са се ширнали заснежените зъбери на съседните склонове, а компания ни правят само птиците и свистящия вятър. Той стои с гръб към мен, а бялата му коса се развява от вятъра.
– Красиво е, не мислиш ли? – обажда се Крал мечове, без да се обръща.
Правя две крачки и се изравнявам с него, рамо до рамо, без да откъсвам поглед от панорамата пред нас.
– Студено е. И не мисля, че си заслужава катеренето до тук. Но е красиво наистина.
– Само тук човек може да остане насаме с мислите си и да му се проясни главата.
– Очевидно и тук не можеш да останеш съвсем на спокойствие – шегувам се аз, намеквайки за присъствието си, и се кълна, че мога да зърна за секунда в очите му искрица смях. Сериозният и рационален Крал мечове.
– Е, задай ми въпросите, заради които си дошла. Но преди да продължиш, трябва да те предупредя да питаш само това, което наистина искаш да знаеш. От мен ще получиш истината, така че първо се увери, че за нея си дошла.
– Дошла съм, за да науча нещо повече за теб, а чрез теб – и за себе си.
– Какво искаш да знаеш?
– Винаги ли си толкова сериозен?
– Почти винаги – отвръща той, но с усмивка – Това, което ти наричаш „сериозен“, за мен е просто естественост. Притеснява ли те това, че съм сериозен?
– Хей, тук аз задавам въпросите – контрирам бързо, защото истината е, че има нещо в този Крал, което те кара да се притесняваш, да се чувстваш малък и глупав – И така… какво означава, когато се появиш в гледане?
– Това е лесно – че питащият трябва да използва предимно рационалния си ум и логика, да се държи трезво, без да се поддава на емоциите.
– Какво те различава от Справедливостта тогава?
– Разликата е, че аз се появявам тогава, когато са намесени хора. Аз съм тези хора.
– А не са ли намесени хора винаги?
– Невинаги. Понякога си просто сам с решенията си. Друг път има хора, които са на пътя ти. Аз съм моментите, в които се сблъскваш с тези хора. Те могат да носят моите черти или пък ти да ги проявяваш спрямо тях.
– Коя е слабата ти страна?
Той се отделя от ръба на скалата, връща се назад и сяда с преплетени крака в тревите, които ухаят на мащерка.
– Предполагам, че не умея да се забавлявам толкова добре, колкото останалите. Или да забавлявам останалите толкова добре, колкото на тях би им се искало. Всички ме намират за сухар. Няма ли да ме питаш за силната страна първо?
– Е, то се знае – интелекта.
– Всъщност не е това. Честността е. И то най-вече със себе си. Когато си честен със себе си, виждаш нещата много по-ясно и не се луташ толкова.
– Но понякога прекалената честност в отношенията е раняваща или отнема от интригата и мистериозното очарование.
– Ако си почитател на такива отношения, може би. Аз предпочитам да мога да съм искрен с човека до себе си и да разчитам на същото от негова страна.
– Защо това интервю стана далеч по-диалогично от останалите? В другите аз питах картите и те говореха за себе си. С теб не е така. Ти сякаш винаги връщаш топката обратно в моето поле.
Той се засмива и виждам, че има красива усмивка. Леките бръчици, които обрамчват ъгълчетата на очите му го правят да изглежда някак по-човечен, по-близък.
– Това е другата ми силна страна – разговорите с хората.
– Разкажи ми повече за себе си, моля те -настоявам аз и той изпуска тежка въздишка.
– Знаеш ли? Не обичам да говоря за себе си. За мен е ценен контактът с другите, да обменям информация, идеи, мисли. Аз съм тих човек, рядко съм център на вниманието и подбирам събеседниците си старателно. Това, което виждаш, е това, което получаваш. Не крия тайни, не се преструвам на някой, който не съм. Уважавам мненията на околните, но се интересувам повече от фактите и най-вече от това, което опитът ми е показал за вярно. Понякога може да звуча прекалено поучително, но винаги го правя с най-добро чувство и желание да съм от полза, да споделя наученото. Ценя интелекта у хората, за мен той е ценно качество.
– Какъв съвет би дал на четящите това не-съвсем-интервю?
– Всъщност съветът ми е заглавие на книга: „Не бъдете любезни, бъдете искрени“.
– А ако отсрещната страна не иска да ни чуе?
– В общуване твоята задача не е да накараш някой да се съгласи с теб, нито дори да те чуе, а да бъдеш откровен. Как другата страна ще реагира си е нейна собствена отговорност.
– Виждаш ли, тук се разминаваме сериозно. Аз не мога да не се паля, когато говоря. Струва ми се, че ако не успея да убедя отсрещната страна, да предам някакво чувство или да подтикна към някакво действие, значи съм се провалила.
– Това е защото ти носиш Огъня, а аз съм Въздуха. И двете са важни, и двете трябва да съществуват. Но ти всъщност искаш да знаеш защо си привлечена към мен.
Размърдвам се от неудобство, защото е прав.
– И мисли ли можеш да четеш?
– Не, само хора – пак се смее той, а аз си отбелязвам на ум, че не съм очаквала Крал мечове да е толкова весел – Привлечена си, защото ти се струва, че аз съм в по-изгодна позиция, бидейки безпристрастен и неподвластен на емоциите си. Не харесваш у себе си това, че си емоционална и чувствителна. Мислиш, че ако и ти беше повече като мен, щеше да си по-силна, по-мъдра, по-уважавана. Но не виждаш, че Въздухът понякога идва със своята дистанция, отчуждаване и студенина, докато Огънят привлича околните, носи вдъхновение и вдъхва топлина. Всеки има своето място под слънцето, не пренебрегвай своето.
Бързам да му благодаря и да се отдалеча по пътя наобратно, преди съвсем да ме е прочел като отворена книга. Определено не е най-забавната от дворцовите карти, които съм срещала, но общуването с него носи много неочаквани отговори. Даже на въпроси, които не си посмял да зададеш.
Posted in Интервю с дворцовите картиС етикети Дворцови карти, крал мечове