Re: В кухнята на tita
Публикувано на: 28 Фев 2013, 12:44
Черита, харесахте ли бутчетата?
Ето моите много вкусни
КАРТОФЕНИ КЮФТЕТА НА ФУРНА
Необходими продукти:
1 кг картофи
2 стръка праз лук (може да се замени с обикновен лук или с връзка пресен лук)
1 щипка копър
1 щипка чубрица
1 щипка джоджен (всъщност, подправките винаги ръся на вкус, така че тези мерки са долу-горе )
млян черен пипер на вкус
100 г краве сирене
200 г извара
3 яйца
брашно за паниране
галета
2 с.л. шарлан (или олио от грозде)
Начин на приготовление:
Сварявам картофите на пара, в тенджера под налягяне ( готови, обелени). Докато са още топли ги намачквам на пюре, добавя се праз лука ситно нарязан, подправките, сиренето и 1 яйце. Омесва се добре, правят се кюфтенца и се овалват първо в брашно, после в яйце, накрая в галета. Нареждам ги в тава върху хартия за печене и ги поръсвам отгоре с шарлан. Пекат се на средна фурна на 200 градуса, около 25-30 мин докато се зачервят.
Ето моите много вкусни
КАРТОФЕНИ КЮФТЕТА НА ФУРНА
Необходими продукти:
1 кг картофи
2 стръка праз лук (може да се замени с обикновен лук или с връзка пресен лук)
1 щипка копър
1 щипка чубрица
1 щипка джоджен (всъщност, подправките винаги ръся на вкус, така че тези мерки са долу-горе )
млян черен пипер на вкус
100 г краве сирене
200 г извара
3 яйца
брашно за паниране
галета
2 с.л. шарлан (или олио от грозде)
Начин на приготовление:
Сварявам картофите на пара, в тенджера под налягяне ( готови, обелени). Докато са още топли ги намачквам на пюре, добавя се праз лука ситно нарязан, подправките, сиренето и 1 яйце. Омесва се добре, правят се кюфтенца и се овалват първо в брашно, после в яйце, накрая в галета. Нареждам ги в тава върху хартия за печене и ги поръсвам отгоре с шарлан. Пекат се на средна фурна на 200 градуса, около 25-30 мин докато се зачервят.