РАЗВОДЪТ... преди и след него... какво става с живота след развода?

Свобода на словото
Публикувай отговор
valrus

Re: Развеждам се. Има ли разведени тук?

Мнение от valrus »

Деска,нали съм си много емоционална.....уби ме с тази новина.
Стискам палци всичко да е наред и детенце да е много спокойно.Бог да е с вас и много сила ти желая. :922
lindorina
Цветна долина в омая

Мнение от lindorina »

Хм, Вихърче - интересна "птица" си :922
Отново ме провокира да ти напиша с два-три реда, макар,че не ми се поглежда компа.
Първо се върнах към дневника ти за да съм малко в крак с чувствата и мислите ти!
Преди няколко дена ми се мярнаха щастливите възгласи от предстоящата ти втора бременност. Докато се наканя да ти честитя /беше заложено в план-графика ми :954 / радостната новина се оказа, че все още не е факт. Все още казвам, защото на 90% съм убедена, че това ще се случи, когато му дойде времето. Убедена съм, че си добра майка, сигурна съм, че си демократичен човек, разбираш се и ще се разбираш за в бъдеще с настоящия все още и за в бъдеще бивш съпруг. Във възрастта си, когато според мен се случват преломните неща в живота на човек. Казвам го, защото и при мен така се получи.
Относно развода - всичко живо около мен от родата :lol: е разведено. Какво да кажа...малко черен хумор...например моите родители цял живот се караха пред очите ми, заплашваха се, викаха, крещяха, много рядко бяха в добри отношения, но се разведоха познай кога - 5-6 години преди баща ми да почине /лека му пръст/т.е. на преклонна възраст. И какво беше оправданието за да не се разведат, когато може да се предположи, че по-вече от хората го правят?! -" ами мислехме за тебе", или "за да не страдаш"...беше ми писнало то тези оправдания, защото сигурно по нямаше да страдам, ако се бяха развели, а не да тръпна непрекъснато някой да не нарани другияв истинския смисъл на думата.Така де - хубавите моменти с тях все пак са ми скъп спомен...
От своята позиция мога да кажа, че аз също съм разведена. И то се случи на долу-горе твоята възраст Вихърче. Синът ми беше по-голям от твоето дете.Но може би по своему прие нещата чувствително навътре в себе си. Както и да е. Развода ни беше формален...просто следствие от раздялата, която бе фактическа от година преди това. Мога да изпиша хиляди страници, но с две думи ще кажа, че винаги съм била за демократични отношения. За да живеят двама души заедно, значи са имали все пак някакви чувства преди това. За да се прекъснат....има си причина. Никога причината не е само в единия; верно може би доминира еднта страна, но все пак...И като теглим чертата - грубо казано - защо трябва да слагаме петно на тези отношениябили хубави някога си? Ами като се разделяш с някого, дори и да боли, направи го с достойнство. Аз поне си мисля, че запазих добрия тон, дори и вчера говорих с бившия си съпруг и бяхме на една маса.И накрая, но изобщо не на последно място..................................
искам да ти кажа Вихърче, а и на всички които четат - изтърканото "Следвайте мечтите си!".......това, което ми липсваше някога, или пък не съм могла достатъчно да издържа, за да го спечеля, все пак силно мечтаейки, случайно или с Божията помощ, се сбъдна. Човека, който е до мен в момента, бих казала, че е другото ми аз, защото това, което аз мисля, той го изказва и обратно....Когато се роди дъщеря ни, и се върнахме да живеем в родния ми град, реших, че трябва да ги запозная с бившия ми мъж, защото имаме с него общ син, което е една основателна причина з решението ми. Винаги има допирни точки...незавсимо дали за добро или не.Та така.
Дано съм била полезна, макар и с дума, че със сигурност, малко обърконо се изразих. Успех! :922
Преди шансът да ви награди с голям успех,той първо ви изпитва в трудности!

http://img.wallpaperstock.net:81/spring-feeling-wallpapers_5137_1024x768.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
[img]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT8jVF4RfE3CJOqLOnIe4FC6dOMme1PC45jE5g2z4F9cUYwNzrkPA[/img]
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Благодаря ти, Линди! Много мил, изчерпателен и по човешки написан постинг! Беше ми приятно да разбера позицията ти и това, че сподели и ти своята гледна точка и личен опит! :922
Синът ми е на 20. Изживявам мечтите си. Центрирана и щастлива съм :)
tita

Мнение от tita »

Деси, не мога да дам отговор на въпросите ти. Да вижда минали прераждания и кармични връзки може само Алена, затова ако наистина те вълнува и искаш да получиш отговори на въпросите за децата и следродилната ти депресия, обърни се към нея. Аз нямам знанията.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Тази сутрин получих предложение от гаджето ми :1216 което приех с удоволствие :222 покани ме да отида да живея при него от следващата седмица :1216 така че се пренасям там и една седмица ще съм у тях, една седмица с Алексчето при родителите ми.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

След категоричен отказ да подпише един от документите, необходими ни за развод по взаимно съгласие, в крайна сметка съпругът ми се съгласи да го разпише, най-късно до утре вечерта.

[youtube]AFV-1g-wzy0[/youtube]

Слушам стари романтични музикални парчета и много мисля... къде бях, къде съм сега... още ми е трудно да повярвам, че слагам КРАЙ на нещо толкова дълго и като цяло качествено, като брака си... Но приветствам с цялата си душа това, което преживявам сега! :954 Слънчево :954 ми е :954
Аватар
mari_ko
Форумна палавница

Мнение от mari_ko »

Радвам се за теб Вихърче :940
[url=http://line.romanticcollection.ru][img]http://line.romanticcollection.ru/ba/7_43b_47911350_Rviki_0.gif[/img][/url]
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Мерси, МариКо, отдавна не съм се чувствала така добре :1002 :1040 :fan Благодаря на Господ. На близките си. И на себе си.
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Тази вечер ще подпише споразумението, утре сутрин подавам документите срещу входящ № вече :524
Аватар
Kleo
Вятър в косите...

Мнение от Kleo »

Сряда, Меркуриев ден!, на 6 март следобяд - подадена успешно молба за развод по взаимно съгласие :1216
Четвъртък, Юпитеров ден!, на 7 март следобяд - подадена успешно молба за потребителски кредит :1216
Надявам се горещо вече съвсем скоро да съм разведена, тоест напълно свободна и де юре жена, която да си джитка с нова количка с новата си любов в живота :1216
Аватар
bubalina
В началото бе словото

Мнение от bubalina »

Ееех,Вихърче-все хубави неща около теб! Нека да продължават с пълна сила и да си все :1078 :1040 :1078 :329
[url=http://www.baby-gaga.com/][img]http://tickers.baby-gaga.com/t/lamlamsbu20120313_-8_My+child++is.png[/img][/url]
Публикувай отговор