
Е, много вкусни ми станаха......ellis_stoyanova написа:Рогчета
2 суп.л. суха мая (или 1 пак. жива)
2 суп.л. захар
300 гр топла вода
200 гр кисело мляко
5-6 суп.л. олио
2 цели яйца + 1 белтък
2 ч.л. сол
брашно за меко тесто
за плънката:
2 бр яйца
200 гр сирене
100 - 150 гр колбас
1 жълтък за намазване
Разбъркваме маята с топлата вода, захарта и 3-4 суп.л. брашно. Оставяме маята да шупне и добавяме двете яйца плюс единия белтък, солта, олиото и киселото мляко. Месим меко тесто.Без да оставяме да втасва, разточваме правоъгълна кора на много тънко. Слагаме плънката и завиваме по диагонал, така, че да се получи форма на рог.
Чери,нямаш представа колко се радвам да го чуяcchery написа:Е, много вкусни ми станаха......
Грешка нямаш никъде,дори напротив,от теб разбирам,че става и по този начин,както казах,аз меся и пека,ама сутрин ми е трудно да се развъртя из кухнята в 7,така че твоят вариант идеално ме устройваcchery написа:Елисче, омесих тестото в машината за хляб като обаче нямах време да го оставям да втаса, но така или иначе ти в рецептата пишеше, че не трябва да се оставя. След което го разточих, напълних със смес от сирене, кашкавал и яйца и бутнах в хладилника. Малко преди да си легна сложих тавата във фурната и настроих таймера така че, тутманикът да е готов в 7 часа на другата сутрин. През нощта във фурната бая си беше втасало. Та, имам ли някаква грешка в технологията?!
Че пържените филийки са най-лесното нещоdexter написа:Моят съпруг много би искал да зкусва нещо такова - тестено, пържено ако може (нали така е бил свикнал при мама :lol: ). Но аз не мога да правя почти нищо. Записах си рецептата за кифличките с кашкавал и сирене и обещавам в най-скоро време да пробвам!